Καλοκαιρινές τροφές για ενίσχυση του μεταβολισμό

Καλοκαιρινές τροφές που ενισχύουν τον μεταβολισμό
Πηγή εικόνας: iatropedia.gr

Οι καλοκαιρινές τροφές που ενισχύουν τον μεταβολισμό ποικίλουν. Σύμφωνα με μελέτες, μπορούν να χαρίσουν υγεία και ευεξία. Επιπλέον, μας κάνουν να  νιώθουμε  αρκετά ανάλαφροι. 

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι οι τροφές αυτές πρέπει να επιλεχθούν πολύ προσεκτικά. Ιδιαίτερα διότι δεν παρέχουν μόνο τη ενέργεια στον οργανισμό, βοηθούν όμως έμπρακτα στην μεταβολική λειτουργία. Τέτοιες είναι οι τροφές, οι οποίες είναι πλούσιες ω-3 λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες και καψαϊκίνη.

Ποιες τροφές ενισχύουν τον μεταβολισμό

Καρπούζι

Το καρπούζι αποτελεί ένα άκρως ενυδατικό φρούτο διότι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και νερό. Επιπλέον περιέχει μία ουσία την κιτρουλίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την ενίσχυση του μεταβολισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ουσία αυτή βοηθάει επειδή παράγει μονοξείδιο του αζώτου, το οποίο με την σειρά του «χαλαρώνει» τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα να είναι καλύτερη η ροή του αίματος, καθώς και η λειτουργία του μεταβολισμού.

Advertisements
Ad 14
Σολομός

Επιπρόσθετα, ο σολομός είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα. Σύμφωνα με μελέτες τα οξέα αυτά ενισχύουν τον μεταβολισμό. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την δραστηριότητα των ενζύμων, εφόσον σε αυτά οφείλεται η καύση του λίπους.

Ακόμη, είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες ενισχύουν την λειτουργία του μεταβολισμού, μέσω της ανάγκης τους για περισσότερη ενέργεια, προκειμένου να επιτευχθεί με επιτυχία η πέψη.

Σύκα

Τα σύκα είναι φρούτο πλούσιο σε πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν κάλιο,  μαγνήσιο, βιταμίνες Α, σίδηρο και χαλκό. Επιπρόσθετα, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες πράγμα που σημαίνει ότι, βοηθούν στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού.

Διαβάστε επίσης  Τελικά το βραδινό φαγητό παχαίνει;
Πράσινο τσάι

Εν συνεχεία, το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες. Οι κατεχίνες είναι αντιοξειδωτικά που ενισχύουν τον μεταβολισμό. Αυτό το επιτυγχάνουν μέσω της οξείδωσης λίπους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, το πράσινο τσάι περιέχει και καφεΐνη, μια ουσία η οποία ενισχύει τον μεταβολισμό προσωρινά και αυξάνει την καύση των θερμίδων.

Καυτερές πιπεριές

Ιδιαίτερα με τις καυτερές πιπεριές, περιέχουν την καψαϊκίνη, μία ουσία η οποία ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος και εκρύγνει τις ορμόνες του στρες. Έτσι, γίνεται άμεση αύξηση του μεταβολισμού, καθώς και των θερμίδων θα καούν.

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι και το σέσκουλο είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι είχες ίνες είναι υπεύθυνες για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού.

Επιπλέον είναι πλούσια σε μαγνήσιο και σίδηρο, απαραίτητα συστατικά για την μεταβολική λειτουργία, μέσω των ενζυμικών αντιδράσεων.

Πηγές

5 καλοκαιρινές τροφές για να «ξυπνήσει» ο μεταβολισμός μας ~ star.gr ~ 6.7.2023 ~ Ανακτήθηκε από την ηλεκτρονική διεύθυνση: star.gr (Τελευταία τροποποίηση: 9.7.2023)

Καλοκαιρινές τροφές που χαρίζουν υγεία και ενέργεια  ~ Queen ~ 8.8.2022 ~ Ανακτήθηκε από την ηλεκτρονική διεύθυνση: queen.gr (Τελευταία τροποποίηση: 9.7.2023)

10+1 τροφές που επιταχύνουν τον μεταβολισμό  σας ~ Logosdiatrofis.gr ~ Ανακτήθηκε από την ηλεκτρονική διεύθυνση: logosdiatrofis.gr (Τελευταία τροποποίηση: 9.7.2023)

Είμαι η Ξανθή, μητέρα δύο παιδιών και τελειόφοιτη του πανεπιστημίου Cardiff Metropolitan University, στο τμήμα της Ψυχολογίας και έχω ενα μεταπτυχιακο στο Marketing. Στο παρελθόν ασχολήθηκα ενεργά με τον χώρο της μόδας, πλέον όμως δραστηριοποιούμαι γύρω από τον χώρο της επικοινωνίας και αρθρογραφίας. Έχω εργαστεί στην τηλεόραση και εταιρίες διαφήμισης. Είναι μεγάλη μου τιμή που αποτελώ μέλος του περιοδικού και σας προσκαλώ όλους να γίνουμε μια όμορφη παρέα που θα ενημερώνεται κάθε εβδομάδα για ότι αφορά στην σωματική ή ψυχική μας υγεία μέσα από τη στήλη «Σώμα και υγεία» . Στόχος μας είναι να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη και ομορφότερη...

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Two Strangers Trying Not To Kill Each Other: Αγάπη σημαίνει

Το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με τίτλο ”Two Strangers Trying Not
cowgirl

Cowgirl trend: Πως θα το ενταξεις στα καλοκαιρινά outfit

Το Cowgirl trend είναι ένα trend που έχουμε αγαπήσει μέσα