Γιώτα Τσιμπρικίδου: “Σχεδιάζω την επιστροφή μου στην παρουσίαση”

 

Η Γιώτα Τσιμπρικίδου είναι δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, ραδιοφωνική παραγωγός, voice-over artist και founder του Artpodcast – πλατφόρμα podcasts. Στο ραδιόφωνο η παρουσία της  Γιώτας Τσιμπρικίδου είναι αδιάλειπτη για 24 χρόνια σε μουσικά ραδιόφωνα μεγάλης ακροαματικότητας, με ζώνες ραδιοφωνικές πρώτες σε ποσοστά, ενώ διαθέτει μια από τις χαρακτηριστικότερες γυναικείες φωνές του ελληνικού ραδιοφώνου.

Από το 2006 έως και σήμερα είναι το πρόσωπο πίσω από τη γυναικεία φωνή του Προγράμματος (trailers) της τηλεόρασης του Star.

Advertisements
Ad 14

Η Γιώτα Τσιμπρικίδου πρόσφατα έγινε και η δημιουργός του artpodcast.gr – από τις πρώτες πλατφόρμες podcast (ραδιόφωνο on demand) στην Ελλάδα – παρουσιάζοντας προσωπικότητες του Πολιτισμού, των Γραμμάτων και των Τεχνών σε δικές της ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και σε κείμενα.

Το νέο σας εγχείρημα είναι το Artpodcast. Πως σας γεννήθηκε η ιδέα και τι θα ανακαλύψει κάποιος σε αυτή τη πλατφόρμα;

To ArtPodcast ήρθε ως συνέχεια των 24 χρόνων μου στο ραδιόφωνο, είναι εξέλιξη για μένα…τα podcast γενικά τα παρακολουθώ χρόνια, τα «εξερευνούσα» και στα ταξίδια μου στο εξωτερικό! Χαίρομαι που πια τα ανακαλύπτουμε και στην Ελλάδα… Στο artpodcast.gr – και σε όλες τις εφαρμογές που επιλέγουμε για να ακούμε podcast – κινούμαστε με άξονα τις Τέχνες, τον πολιτισμό, το θέαμα, το βιβλίο και δημιουργούμε ηχητικό υλικό-συνεντεύξεις με ανθρώπους δημοφιλείς από τους παραπάνω χώρους… υπάρχουν λοιπόν οι συνεντεύξεις, κείμενα, λευκώματα τέχνης, quotes και πολλά άλλα…

Τι είναι αυτό που το διαφοροποιεί και κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον του κοινού;

Διαβάστε επίσης  Greenagenda.gr: η πράσινη συν-είδησή σου

Το ArtPodcast έχει ανοίξει «την αγκαλιά του» για την Τέχνη, χωρίς στεγανά, με ωραίες ιδέες… είναι ωραία ευκαιρία όσο χαλαρώνεις, όταν είσαι στα Μέσα Μεταφοράς, όταν γυμνάζεσαι, όσο δουλεύεις, να μπορείς να ακούς συνεντεύξεις με ανθρώπους που εσύ επιλέγεις… είναι ένα καλοφτιαγμένο «ραδιόφωνο on demand”! Και έρχονται και πολλές εκπλήξεις…

Τα social media θεωρείτε παίζουν καθοριστικό ρόλο στην σημερινή εποχή, για την επιτυχία ή την αποτυχία ενός «προϊόντος» ;

Τα social media είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο προβολής της δουλειάς μας. Ωστόσο, πιστεύω ακράδαντα πως για να είναι επιτυχημένη η προβολή αυτή πρέπει αρχικά να είναι επιτυχημένο, καλοδουλεμένο, αξιοπρεπές και ευφάνταστο το περιεχόμενο!

Έχετε πραγματοποιήσει πληθώρα συνεντεύξεων με καλλιτέχνες, ανθρώπους του πολιτισμού κ.α. Αν μπορούσατε να ξεχωρίσετε μια ποια θα ήταν αυτή;

Τις συνεντεύξεις τις αγαπώ πολύ, προετοιμάζομαι για κάθε μία από αυτές και ανακαλύπτω πάντα στοιχεία στους ανθρώπους που έχω απέναντι μου με ενθουσιασμό! Στην πορεία μου πάντα θα θυμάμαι την τελευταία συνέντευξη με τον Ντίνο Ηλιόπουλο σε τηλεοπτική μου εκπομπή, όπως και αυτή με τον Κώστα Γαβρά στην κρατική τηλεόραση… Η Ελένη Βιτάλη, ο Πασχάλης Τερζής και πολλοί ακόμη σημαντικοί καλλιτέχνες έχουν υπάρξει καλεσμένοι μου στο ραδιόφωνο. Στο ArtPodcast έχω απολαύσει όλες τις συνεντεύξεις μέχρι στιγμής… έχω χαρεί με την κουβέντα μας με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, την Πέμη Ζούνη, τον Κώστα Μακεδόνα… με όλους!

!Πέρα από την χαρακτηριστική φωνή σας, τι ήταν αυτό που σας ξεχώρισε και σας καθιέρωσε αμέσως στο ραδιόφωνο;

Η αλήθειά μου, γιατί στο καθημερινό ραδιόφωνο τόσα πολλά χρόνια δεν μπορείς να προσποιηθείς κάτι άλλο από αυτό που είσαι… Και κάτι ακόμη σημαντικό, τα σωστά ελληνικά που δημιουργούν όμορφες εικόνες από το μικρόφωνο!

Διαβάστε επίσης  Θεόδωρος Λιμήτσιος:"Η Μαρουσώ γεννήθηκε μια νύχτα μαγική"
Γιώτα Τσιμπρικίδου
Γιώτα Τσιμπρικίδου

 

Αν μπορούσατε να γυρίσετε πίσω τον χρόνο, θα αλλάζατε κάτι από την μέχρι τώρα πορεία σας; Υπάρχει κάποιο επαγγελματικό «απωθημένο»;

Τα βήματά μου θα ήταν τα ίδια…μακάρι ωστόσο από το ξεκίνημα όλοι μας να είχαμε τις εμπειρίες στους χειρισμούς που αποκτάμε στη συνέχεια…

 

Η κατάσταση αυτή που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία, τον τελευταίο χρόνο, πόσο σας έχει επηρεάσει; Φαίνεστε ένας πολύ αισιόδοξος άνθρωπος.

Ήταν μία πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας… έπρεπε να προσαρμοστούμε και να λειτουργήσουμε με ασφάλεια, αλλά και δημιουργικότητα για να προχωρήσουμε… Το άγχος μου ήταν η υγεία των δικών μου ανθρώπων, της μητέρας μου που ανήκει σε ευπαθή ομάδα και μένει μόνιμα στη Δράμα. Προσπάθησα πολύ για να παραμείνω αισιόδοξη, όπως λέτε!

 

Είστε μια εντυπωσιακή γυναίκα. Θεωρείτε πως η εμφάνιση «ανοίγει» εύκολα τις πόρτες ή λειτουργεί και σαν τροχοπέδη;

Η ομορφιά φέρνει ένα πρώτο χαμόγελο, αλλά όχι απαραίτητα την «ανοιχτή πόρτα». Για μένα ήταν πάντα σημαντικό – και εξακολουθεί – όποιος με γνωρίζει να μη μένει στην εξωτερική ομορφιά, αλλά στην προσωπικότητα. Ναι, αν παγιδευτείς στην ομορφιά μπορεί να σου  γυρίσει boomerang.

 

Φέτος παρακολουθήσαμε όλοι τις εξελίξεις και στο ελληνικό κίνημα #metoo. Εσείς έχετε δεχθεί ποτέ οποιασδήποτε μορφής παρενόχληση;

Δύσκολη στιγμή.. θάρρος από όσους μίλησαν, έκπληκτοι εμείς παρακολουθήσαμε και η συνέχεια γνωστή. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δεχτεί κανενός είδους παρενόχληση όλα αυτά τα χρόνια, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να σταθώ δίπλα σε όποιον έχει περάσει δύσκολα και παίρνει την απόφαση να μιλήσει γι’ αυτό.

Διαβάστε επίσης  Δραμαμίνη: «Κάθε σπουδαίο έργο τέχνης κρύβει μέσα του μια επανάσταση!»

Γιώτα

 

Η επιστροφή στα τηλεοπτικά πλατό είναι κάτι που θα σας ενδιέφερε;

Ναι, είναι κάτι που με ενδιαφέρει και συζητώ κάποιες ιδέες… Ακριβώς επειδή τα τελευταία 16 χρόνια ανήκω στο δυναμικό του Star – είμαι η εκφωνήτρια ροής του καναλιού, «η φωνή των Trailers» – δεν έχω αισθανθεί μακριά από την τηλεόραση. Ωστόσο, ναι σχεδιάζω την επιστροφή στην παρουσίαση.

 

Παρακολουθείτε reality show; Σας έχει γίνει ποτέ πρόταση να συμμετάσχετε σε κάποιο;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι fan των reality! Σε μία σεζόν με είχαν πλησιάσει για talent show τραγουδιού, αλλά είμαι παράφωνη αν και εκφωνήτρια, οπότε ούτε το σκέφτηκα!

 

Δεδομένων των συνθηκών το καλοκαίρι που έρχεται, που θα θέλατε να σας βρει; Υπάρχει χώρος για διακοπές;

Νιώθω έντονη την ανάγκη για διακοπές και φαντάζομαι δεν είμαι η μόνη… Κάποιες μέρες του Αυγούστου σίγουρα θα το καταφέρω και μακάρι να βρεθώ και σε ένα από τα δύο πιο αγαπημένα μου νησιά – Παξοί και Σύμη!

Η Γιώτα Τσιμπρικίδου στο Instagram εδώ

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Γιώτα Τσιμπρικίδου για το φωτογραφικό υλικό.

 

 

 

 

Με λένε Παναγιώτη Τσουκάρα. Είμαι απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά η δημοσιογραφία ήταν "μονόδρομος". Από μικρό παιδί μου άρεσε να μιλάω, αλλά κυρίως να ακούω. Κάθε άνθρωπος έχει μια ιστορία να διηγηθεί και κάθε ιστορία αποτελεί έναν νέο κόσμο για εμένα. Μαζί θα γνωρίσουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, που θα μας "ταξιδέψουν", με όσα έχουν να πουν.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Άρκο: Η ιταλική πόλη ανάμεσα στους βράχους

Το Άρκο (Arco) είναι γνωστό ως προορισμός αναρρίχησης, καθώς περιβάλλεται

Fenty Hair: Η Rihanna κάνει πάλι τα μαγικά της

Η διάσημη τραγουδίστρια συνεχίζει να καινοτομεί στον κόσμο της ομορφιάς,