Στέλιος Φρροκου- ένας κουρέας καλλιτέχνης

Ο Στέλιος Φρροκου με  το χαμόγελο του και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει απάντησε στις ερωτήσεις της Βασιλικής Ευαγγέλου Παπαθανασίου για το maxmag.

Ο Στέλιος ανταποκρίθηκε με ευγενική διάθεση και αυθορμητισμό χωρίς να δυσανασχετεί και μας κατέπληξε με την ευγένειά του.Ο Στέλιος Φρροκου είναι ένας καλλιτέχνης.

Επιμέλεια συνέντευξης: Βασιλική Ευαγγέλου-Παπαθανασίου 

-θα θέλατε να συστηθείτε στον κόσμο;

Advertisements
Ad 14

Ονομάζομαι Στελιος Φρροκου είμαι 22 χρόνων και έχω ζήσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στέλιος -Τι ώθηση σας έδωσαν τα social media;

Τα social media έχουν διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Μέσω αυτών κατάφερα να διευρύνω το πελατολόγιο μου και να γίνω γνωστός σε ένα ευρύ κοινό.

Στέλιος -Μενετε στη Κρήτη,είναι στη σκέψη σας να μετακομίσετε στην Αθήνα;

Η αλήθεια είναι πως έχω προτάσεις να φύγω από Κρήτη και να πάω όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στο εξωτερικό. Ωστόσο οι σχέσεις μου με τους πελάτες που έχω εδώ πέρα ξεπερνούν τις τυπικές σχέσεις πελάτη κομμωτή. Εκτός αυτού όμως έχω χτίσει τη ζωή μου στην Κρήτη οπότε προς το παρόν τουλάχιστον δε θα σκεφτόμουν να φύγω από αυτήν.

Στέλιος Θα συμμετείχατε σε fashion week;

Θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή μου κάποια στιγμή τα κουρέματα και τα σχέδια που κανω σε κεφάλια να παρουσιάζονταν σε κάποιο fashion show εννοειται!!

Στέλιος Πώς ξεκινήσατε την ενασχόληση σας με την κομμωτική και πως καταφέρατε να φτάσετε σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο ;

Διαβάστε επίσης  Υπόγεια Ρεύματα: "Τραγουδάμε πολλών ανθρώπων τις αλήθειες”

Η κομμωτική ηρθε κάπως τυχαία στη ζωή μου δουλεύοντας ενα καλοκαίρι σεζόν στο μαγαζί κάποιου συγγενή μου. Στη συνέχεια ομως οχι μόνο την αγάπησα αλλα πλέον δεν μπορω να φανταστω τη ζωή μου χωρίς αυτή. Με πολυ λοιπόν δουλειά και προσπάθεια εκείνη την καλοκαιρινή σεζόν εμαθα γρήγορα πολλα πράγματα για την κομμωτική και γυρνώντας ηρακλειο θέλησα να ολοκληρώσω τις γνώσεις μου σε αυτόν τον τομέα πηγαίνοντας σε επαλ κομμωτικής. Παράλληλα ομως εξασκούσα το επάγγελμα. Αμέσως μετά το τέλος των σπουδών μου άρχισα να δουλεύω στο μαγαζί στο οποίο εργάζομαι μέχρι και σήμερα. Δεν θεωρώ πως βρίσκομαι σε κορυφαίο ακόμα επίπεδο κάνω όμως ότι περνάει από το χέρι μου για να φτάσω σε αυτό. Πιστευω έχω να δώσω και να δείξω ακόμα πολλά.

Στέλιος Ζωγραφική με μαλλιά; Ζωγραφική στα μαλλιά….πώς σας ήρθε;

Το έναυσμα για να ξεκινήσω να δουλεύω τη  ζωγραφική στα μαλλιά και με μαλλιά μου το έδωσαν ορισμένοι καλλιτέχνες του εξωτερικού μέσω των social media. Και γνωρίζοντας ότι θα ήταν κάτι πρωτότυπο για το ελληνικό κοινό αποφασίσω να το προσπαθήσω και μου βγήκε σε καλό.

Στέλιος Ποιο ήταν το πιο δύσκολο σχέδιο που σας έχουν ζητήσει;

Το πιο δύσκολο σχέδιο που έχω κάνει μου το ζητήσει ένας άνθρωπος ο οποίος ήθελε να του σχεδιάσω την ανηψιά του στο κεφάλι του την ημέρα της βάφτισης της. Δεν ήταν δύσκολο από άποψη τεχνικής αλλά άποψη άγχους καθώς ήθελα να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα που θα άρεσε σε όλους τους καλεσμένους.

Στέλιος Πως πήρατε την απόφαση να ανοίξετε δικό σας μαγαζί ;

Δεν έχω ανοίξει ακόμα δικό μου μαγαζί καθώς θεωρώ πως είναι νωρίς. Προς το παρόν εργάζομαι σε ένα από τα καλύτερα κομμωτήρια στο Ηράκλειο και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Στα μελλοντικά βέβαια πλάνα μου είναι και να ανοίξω έναν δικό μου χώρο.

Διαβάστε επίσης  Μανώλης Κλώναρης: "Η σκηνοθεσία ήταν ένα κομμάτι που το έζησα πολύ καλά, το θαύμασα"

Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε στην αρχή;

Πάντοτε όταν ξεκινάς να κάνεις κάτι στη ζωή σου έρχεσαι αντιμέτωπος με πολλές δυσκολίες και μεγάλη αμφισβήτηση από τους γύρω σου. Ωστόσο όταν έχεις πίστη στον εαυτό σου και στις ικανότητες σου συνεχίζεις και δεν τα παρατάς μέχρι να πετύχεις. Και αυτό έκανα κι εγώ!

Ποιοι είναι οι στόχοι και τα όνειρα που έχετε για το μέλλον;

Ένα μελλοντικό μου όνειρο θα έλεγα ότι είναι να ακουστεί το όνομα μου παγκοσμίως. Ωστόσο επειδή μου αρέσει να προχωράω ταπεινά, προς το παρόν θα έλεγα ότι στόχος μου είναι να διατηρήσω όλο αυτό που έχω χτίσει με πολλή προσπάθεια και κόπο.  Οπότε μέρα με τη μέρα να γίνομαι καλύτερος.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη κουβέντα.

Σας ευχαριστώ πολύ

 

Στέλιος Φρροκου Instagram εδώ

Στέλιος  Φρροκου εδώ 

Πηγή φωτογραφίων:

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου
Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω.
Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη.
Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νίκος Μαντάς: «Δεν μπορώ να φανταστώ έναν έρωτα να μοιράζεται»

Ο Νίκος Μαντάς με τη γραφή του εκπλήσσει, προβάλλει το

Κλειώ Ιερωνυμάκη: «Έγραφα από μικρό παιδί»

Η Κλειώ Ιερωνυμάκη είναι μαζί στη στήλη των συνεντεύξεων για