Μαλού Λαρσινού: “Χρειάζεται να έχεις αγάπη για την ζωή και πάθος με το well – being!”

Μαλού Λαρσινού
Πηγή: Προσωπικό αρχείο Μαλού Λαρσινού

Η Μαλού Λαρσινού είναι πιστοποιημένη health & wellness coach, καθώς και coach στην υγιεινή ζωή  που επεκτείνεται πέρα από τα τρόφιμα και τη διατροφή σε τομείς όπως ο ύπνος, το άγχος, η πνευματικότητα και πολλά άλλα. Όλοι οι πυλώνες της ισορροπημένης ζωής συμβάλλουν για να δημιουργήσουν έναν τρόπο ζωής που να λειτουργεί στο κάθε άτομο.

Η Μαλού  ακολουθεί μια επιστημονικά αποδεδειγμένη προσέγγιση στο wellness με την λογική της διαφορετικότητας του κάθε ανθρώπου και της φάσης ζωής που βρίσκεται, καθώς και την ισορροπία όλων των πυλώνων που συμβάλλουν στην ευεξία. Ερευνώντας με τον κάθε πελάτη τα εργαλεία που του ταιριάζουν, βοηθάει στην εφαρμογή και υλοποίηση τους για την επίτευξη των στόχων.

Στόχος της είναι για να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο διαδίδοντας την ιδέα της αυτο-φροντίδας και αυτο-αγάπης σαν κινητήριες δυνάμεις της ευεξίας.

(Πηγή:https://lifeclinicgroup.com/poioi-eimaste/%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D-%CE%BB%CE%B1%CF%81%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D/)

Advertisements
Ad 14

Επιμέλεια συνέντευξης για το MAXMAG: Άννα Ρω

 

Μαλού Λαρσινού είστε πιστοποιημένη health &  wellness  coach. Τι σημαίνει αυτός ο τίτλος και τι προσόντα (τυπικά & ουσιαστικά) πρέπει να έχει κάποιος για να ασκήσει αυτό το επάγγελμα;

Στα ελληνικά μεταφράζεται σαν σύμβουλος ευεξίας. Χρειάζεται να έχεις αγάπη για την ζωή και πάθος με το well – being ! Είναι απαραίτητες oι γνώσεις για την διατροφή, το σώμα & τις λειτουργίες του, την άσκηση, τον ύπνο, το meditation. Μετά ανάλογα με ποιον τομέα θέλεις να επικεντρωθείς πχ ορμόνες, ή διαχείριση βάρους κλπ χρειάζεται να εντρυφήσεις παραπάνω στο θέμα.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά για μια wellness oriented life;

Ισορροπία & κατανόηση στις ανάγκες του σώματος, μυαλού & ψυχής.

Διαβάστε επίσης  Γλυκοπατάτα: Γιατί να την προτιμήσω;

Ποιος είναι ο δικός σας ο ρόλος στην προσπάθεια κάποιου/ας να θέσει και να επιτύχει υψηλούς στόχους για τη ζωή του;

Να του παρέχω γνώσεις που χρειάζεται για να κατανοήσει τι και βασικά γιατί είναι καλό να κάνει κάτι, καθοδήγηση – μαζί βρίσκουμε τι ταιριάζει στον κάθε άνθρωπο μιας και ο καθένας μας είναι μοναδικός και παρότρυνση – γίνομαι ο accountability buddy του, τον επιβραβεύω, του δίνω κίνητρα και τρόπους να πετύχει τους στόχους του

Μπορεί κάποιος να επιτύχει ένα μόνιμο αποτέλεσμα ευζωίας βασιζόμενος στην ατομικότητά του;

Βέβαια! Μα οι άνθρωποι και το σώμα μας είναι φτιαγμένο για να ζει με ευεξία. Τότε μόνο δουλεύει στο 100% το σώμα και το μυαλό μας. Το μόνιμο αποτέλεσμα έρχεται όταν κάνουμε αυτές τις πράξεις συνήθειες και τρόπο ζωής. Μόνο με μικρά, σταθερά και εξατομικευμένα βήματα μπορούμε να πετύχουμε μακροχρόνια αποτελέσματα.

Μαλού Λαρσινού
Φωτογραφία από προσωπικό αρχείο της Μαλού Λαρσινού

Τι ώθησε τον άνθρωπο να απομακρυνθεί τόσο πολύ από το «κέντρο» του;

Ο τρόπος ζωής που έχει αλλάξει τόσο πολύ. Η τεχνολογία, η πολλή δουλειά, η καθιστική ζωή, τα τόσα διαφορετικά ερεθίσματα που δεχόμαστε.

Πόσο εφικτό είναι να βρει κάποιος την προσωπική του ευτυχία σ` ένα δυστοπικό περιβάλλον όπως είναι η σημερινή εποχή;

Πολύ, αρκεί να το θέλει πραγματικά. Τότε γίνεται και εύκολο. Μόνο εμείς έχουμε 100% τον έλεγχο στο τι σκεφτόμαστε και  τις επιλογές που κάνουμε για το σώμα μας. Αρκεί να δώσουμε στο μυαλό μας τις κατάλληλες γνώσεις για να το πείσουμε και τα κατάλληλα ερεθίσματα για να ξεκινήσουμε!

Άτομα από ποιες κοινωνικές διαστρωματώσεις μπορούν να απολαύσουν τις υπηρεσίες σας;

Από όλες μιας και τις παρέχω καθημερινά, δωρεάν μέσω του Instagram. Κάνω κάθε μέρα ένα live που μιλάω για όλους αυτούς τους πυλώνες της ευεξίας καθώς και τους προβληματισμούς των θεατών μου. Πολύ σύντομα όμως θα λανσάρω με την συνεργάτιδα μου, Νάνσυ Μαλλέρου, μια ψηφιακή υπηρεσία που θα έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή όποιος θέλει!

Διαβάστε επίσης  Μιχάλης Γεωργίου: "Το σνούκερ είναι στο αίμα μου"

Το πρόγραμμα που προτείνετε, βασίζεται σε κάποιες σταθερές ή μεταβάλλεται από άτομο σε άτομο;

Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι κοινοί παρονομαστές για τα βασικά πχ διατροφή, άσκηση, ύπνος και μετά είναι 100% εξατομικευμένο

Φωτογραφία από προσωπικό αρχείο της Μαλού Λαρσινού 
Φωτογραφία από προσωπικό αρχείο της Μαλού Λαρσινού

Μας δίνετε κάποιες αρχές, που ακολουθείτε με επιμέλεια, εσείς προσωπικά;

  • Πρωινή ρουτίνα – είναι η πιο σημαντική ώρα της μέρα μου, έχω 30 λεπτά για τον εαυτό μου, όπου μπορώ να διαλογίζομαι, να γράφω ημερολόγιο και να δίνω τον ρυθμό της ημέρας μου
  • Ύπνος – είμαι πολύ αυστηρή με τον ύπνο μου, μιας και είναι απαραίτητος για την σωστή λειτουργία του σώματος & του μυαλού και σε συνέχεια της ψυχής μας
  • Κίνηση & διατροφή – δίνω τροφή στο σώμα μου μέσω της κίνησης (έστω και 30 λεπτά περπάτημα) και τις ποικιλίας στη διατροφή μου (προσπαθώ να τρώω τα πάντα, από φρούτα & λαχανικά, μέχρι κρέας και γλυκό). Τέλος, δεν ξεχνώ να κινούμαι καθημερινά
  • ΟΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ. Η ισορροπία είναι το παν για επιτυχημένα & μακροχρόνια αποτελέσματα

Απογοητεύεται ποτέ η Μαλού Λαρσινού;

Αμέ! Απογοητεύεται, βάζει τα κλάματα, θυμίζει στον εαυτό της πως και αυτό είναι μέρος της ζωής, της δίνει μια μεγάλη αγκαλιά γεμάτη κατανόηση και φροντίδα, και συνεχίζει!

Ποιος είναι ο σημερινός σας στόχος για το μέλλον;

Να κάνω όσο περισσότερο κόσμο μπορώ να φροντίσει τον εαυτό του & το σώμα του, με αγάπη και ενθουσιασμό, χωρίς ίχνος κριτικής!

Μαλού Λαρσινού σας ευχαριστούμε πολύ!  

Μεταξύ άλλων επέλεξα να είμαι συγγραφέας. Μ` αρέσει ο δρόμος της ποίησης. Και του θεάτρου. Γράφω ότι μου υπαγορεύει ο νους μου. Άλλοτε μικρές ιστορίες, άλλοτε στίχους, και κάποιες φορές μυθιστορήματα. Με γοητεύουν οι συνεντεύξεις, ειδικά όταν οι απαντήσεις υπερβαίνουν το βεληνεκές των ερωτήσεων. Περισσότερα στην προσωπική μου ιστοσελίδα: Άννα Ρω - https://anna-ro.webnode.gr/

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι

Космобет – Нове ліцензійне онлайн казино Cosmobet.ua

Рік заснування 2024 Мінімальний депозит 100 грн Advertisements Мінімальний вивод