Τούντας Τάσος: «Στο Λονδίνο διεύρυνα τους γαστρονομικούς ορίζοντές μου»

 Τούντας Τάσος, μάγειρας
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο – Τούντας Τάσος

Ο Τάσος (Αναστάσιος) Τούντας είναι ένας νέος μάγειρας με μεγάλη αγάπη και αφοσίωση στη μαγειρική τέχνη. Κατάγεται από ένα κοντινό χωριό της Πάτρας, τα Νιφορέικα Αχαΐας. Όταν ο Τάσος Τούντας ήταν 18 χρονών, ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στο ΤΕΙ Αμαλιάδας. Όμως σύντομα συνειδητοποίησε ότι δεν είναι ο κλάδος που θα ήθελε να ασχοληθεί και διέκοψε τις σπουδές του. Ο Τάσος Τούντας ξεκινά το γαστρονομικό ταξίδι στην ηλικία των 20. Επιπλέον, έχει εργασθεί σε εστιατόρια σε Μύκονο και Λονδίνο, τα οποία τον βοήθησαν στην επαγγελματική του εξέλιξη. Όπως έχει δηλώσει o ίδιος, η κοπέλα του είναι o άνθρωπος που τον στήριξε και τον στηρίζει από τότε που γνωρίστηκαν. Ο Τάσος Τούντας παραχωρεί αποκλειστική συνέντευξη στο MaxMag με πληροφορίες για τη ζωή του και την τωρινή κατάσταση στην εστίαση.

Eπιμέλεια συνέντευξης: Αθανασία Σκόνδρα

Τούντας Τάσος, μάγειρας
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο – Τούντας Τάσος

Ποια ήταν η αφορμή για να ασχοληθείτε με την μαγειρική τέχνη;

Το θυμάμαι σαν τώρα, πριν 8 χρόνια, όταν διέκοψα τις σπουδές μου στο τομέα της πληροφορικής για να ασχοληθώ με την μαγειρική. Το έκανα ξεκάθαρα για οικονομικούς λόγους. Ήταν όμως κάτι που με ενθουσίασε και με έκανε να το αγαπήσω!

Τι αγαπάτε περισσότερο σε αυτό το επάγγελμα; Τί ξεχωρίζετε;

Ακόμη κι αν ακούγεται περίεργο, οι πολλές ώρες δουλειάς, η πίεση στην κουζίνα και η αναμονή έως το τέλειο αποτέλεσμα των γεύσεων του κάθε πιάτου, ήταν αυτά που κάθε μέρα μου έφταναν την αδρεναλίνη στα ύψη.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Cubaneros: H κουβανέζικη μουσική θα συνεχίσει να αποτελεί τον πυρήνα της έκφρασής μας
Ad 14

Όπως γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια εργάζεστε στην Μύκονο με δυο καταξιωμένους σεφ τον κ. Μεταξά και τον κ. Αναγνώστου. Πώς είναι αυτή σας η συνεργασία; Τί έχετε αποκομίσει από αυτή την εμπειρία;

Στο εστιατόριο Mamalouka όπου εργάζομαι, έχω άψογη συνεργασία με τους σεφ Αλέξανδρο Μεταξά και Δημήτρη Αναγνώστου. Με τις γνώσεις τους με βοηθούν να εξελιχθώ σε αυτό που αγαπώ αλλά και με βοηθούν να εξελιχθώ και σαν άνθρωπος. Γι’ αυτό, νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη και τους ευχαριστώ πολύ!

Το 2020 αποφασίσατε να ανοίξετε τους ορίζοντες σας και να εργασθείτε σε εστιατόριο στο Λονδίνο. Πώς ήταν αυτό το γαστρονομικό σας ταξίδι; Τί δυσκολίες αντιμετωπίσατε;

Σε αυτή μου την απόφαση με βοήθησε η κοπέλα μου γιατί βρισκόταν ήδη στο Λονδίνο για σπουδές. Έτσι, λειτούργησε θετικά το ότι δεν θα ήμουν μόνος σε μια ξένη χώρα. Εργάστηκα σε ένα fine dining εστιατόριο το «One Ashbourne». Το  αγαπημένο μου πιάτο ήταν: ψητό στήθος πάπιας με πουρέ μάραθου, πορτοκάλι, cavolo nero και σάλτσα κόκκινου κρασιού. Αυτό που με δυσκόλεψε πραγματικά, ήταν οι πολλές ώρες εργασίας (γύρω στις 14) και ο πολύς χρόνος που χρειαζόταν για να πάω στη δουλειά με τη συγκοινωνία (αφού άλλαζα 3 γραμμές). Άρα, μου έμεναν λίγες ώρες να κάνω κάτι για εμένα ή να κοιμηθώ. Αν με ρωτούσατε όμως αν θα το ξανά έκανα, θα το ξανά έκανα σίγουρα! Νιώθω πως στο Λονδίνο διεύρυνα τους μαγειρικούς μου ορίζοντες. Δούλεψα ένα μενού που συνδύαζε πολλές κουζίνες, έμαθα να χειρίζομαι kosher και πειραματίστηκα περισσότερο.

Τούντας Τάσος
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο – Τούντας Τάσος

Όπως όλη η οικονομία, έτσι και ο χώρος της εστίασης έχει υποστεί μεγάλα πλήγματα με την παρούσα κατάσταση. Πώς βιώνετε αυτήν την κατάσταση με τον παγκόσμιο ιό;

Πραγματικά είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση! Φοβάμαι πως πολλές επιχειρήσεις θα βάλουν οριστικό λουκέτο και μάλιστα θα την πληρώσουν οι συνεπείς και οι τυπικοί. Ελπίζω να περάσει αυτή η πανδημία όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να επιστρέψουμε σιγά σιγά στην κανονικότητα.

Διαβάστε επίσης  Συνέντευξη με τον Θ. Πάνου από τα Κίτρινα Φώτα

Με ποιον γνωστό σεφ θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;

Αγαπημένος μου – φυσικά – δεν θα ήταν άλλος από τον σεφ Λαζάρου. Φαίνεται ένας άνθρωπος με μεράκι και πάρα πολλές γνώσεις, ο οποίος έχει απογειώσει την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Κάτι που μου αρέσει και εμένα πολύ!

Με τι σας αρέσει να ασχολείστε στον ελεύθερο σας χρόνο;

Γενικά, μου αρέσει να κάνω ταξίδια και να επισκέπτομαι εστιατόρια με διάφορες κουζίνες. Όμως, λόγω καραντίνας περνώ τον ελεύθερο μου χρόνο είτε βλέποντας κάποια ταινία είτε παρακολουθώντας ποδόσφαιρο.

Πώς θα περιγράφατε με δυο λέξεις τον εαυτό σας;

Η αλήθεια είναι πως είμαι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων αλλά με υπομονή και επιμονή. Εργάζομαι από 14 χρονών και έχω μάθει να παλεύω στην ζωή μου.

Υπάρχει κάτι ακόμη που θα θέλατε να μοιραστείτε με το κοινό;

Μιας και μου δίνεται η ευκαιρία, θα ήθελα να πω πως για ότι έχω κάνει μέχρι σήμερα, υπάρχει ένας άνθρωπος που με έχει βοηθήσει σε ένα μεγάλο βαθμό. Δεν είναι άλλος από την σύντροφό μου την οποία θαυμάζω πολύ και στην οποία θέλω να πω ένα τεράστιο και δημόσιο ευχαριστώ! Είναι αυτή που με μύησε στα ταξίδια του εξωτερικού, τα οποία με βοήθησαν να εξελιχθώ μαγειρικά καθώς και λειτούργησαν ως αρωγός για να δοκιμάσω νέες γεύσεις και στη συνέχεια να μαγειρέψω συνταγές που συνδυάζουν την μεσογειακή κουζίνα με άλλες κουζίνες…

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Προς το παρόν, τα σχέδια μου για το μέλλον έχουν μείνει λίγο πίσω λόγω της πανδημίας. Στόχος μου είναι να ανοίξω το δικό μου εστιατόριο.

Διαβάστε επίσης  D.K. and The Band: «Το βασικό είναι η μουσική»
μάγειρας, Τούντας Τάσος
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο – Τούντας Τάσος

 

Ευχαριστούμε θερμά τον μάγειρα Τούντα Τάσο για αυτήν τη συνέντευξη και για το φωτογραφικό υλικό!

 

Μπορείτε να ακολουθήσετε το μάγειρα Τάσο Τούντα στα social media:

Facebook: τασος τουντας

Instagram: tountastasos

 

Γεια! Είμαι η Αθανασία ή αλλιώς Νάνσυ για πολλούς. Αγαπώ τα ταξίδια, τη φύση, τα ζωάκια, το θέατρο, το cinema, τον πολιτισμό, την Ελλάδα. Έλα να ανακαλύψουμε μαζί πολλά μέρη, στέκια και ανθρώπους της.
Καλή ανάγνωση!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι