Kush Coma Streetwear: «Δεν κυκλοφορούμε σχέδια που δε θα φορούσαμε οι ίδιοι!»

Ο Tyler και ο Prophet of Noise, θέλοντας να εκφράσουν το προσωπικό τους γούστο με ένα brand με T-shirts σε στυλ modern day streetwear για άτομα που θαυμάζουν τα tattoo, τη μουσική και την alternative ένδυση, δημιούργησαν το ηλεκτρονικό κατάστημα Kush Coma Streetwear.

Ας τους γνωρίσουμε!

 

 • Kush Coma Streetwear λοιπόν και η λειτουργία σας μετράει από το 2013. Πώς προέκυψε αυτό το όνομα;

Το όνομα προέκυψε από το ομώνυμο κομμάτι του Danny Brown με τον Asap Rocky. Το κομμάτι είναι πολύ καλό και μας «κόλλησε» όταν ψάχναμε να βρούμε το σωστό όνομα για το brand μας.

 

 • Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αν δεν κάνω λάθος, ξεκινήσατε ως μουσικοί παραγωγοί. Ποια ήταν τα πρώτα σας βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο;

Ακόμα είμαστε, αλλά όχι σε επαγγελματικό επίπεδο.Τα πράγματα έχουν αλλάξει πλέον. Εγώ (Tyler) ξεκίνησα το 2002 με τους Professional Sinnerz, ενώ ο Prophet of Noise συνεργαζόταν με όποιον αξιόλογο του ζητούσε παραγωγή. Ακόμα κάνουμε μουσικές με Έλληνες και ξένους rappers όπως  ΝΟΕ, Phyrosun, Λόγος Απειλή, Alpha Omega κ.ά.

 

 • Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να μεταβείτε σε αυτό το εγχείρημα, στη δημιουργία ενός brand-name και ακολούθως στην προώθηση των δικών σας ρούχων;

Το είχαμε καιρό στο μυαλό μας, όσο ακόμα τρέχαμε με τις μουσικές. Θέλαμε να κάνουμε ένα brand δικό μας, με σχέδια που ταιριάζουν στο στυλ μας. Δεν κυκλοφορούμε πράγματα και σχέδια που δε θα φορούσαμε και οι ίδιοι. Όταν τα πράγματα άρχισαν να «ηρεμούν» με τα συγκροτήματα και βρήκαμε περισσότερο χρόνο να ασχοληθούμε, το κάναμε και εστιάσαμε την προσοχή μας σε αυτό.

Διαβάστε επίσης  Αλίκη Ζαχαροπούλου: "Πρότυπό μου αποτελεί κάθε πλάσμα που παλεύει για τα θέλω του , έχει πίστη και δεν προδίδει αυτό που κάνει"

 • Ποιοι άνθρωποι κρύβονται πίσω από αυτή την ιδέα; Το σχεδιασμό των T-shirt, τη λειτουργία του e-shop, τις φωτογραφίσεις;

Το Kush Coma είναι του Tyler και του Prophet of Noise. Tα σχέδια είναι από διάφορους Έλληνες Tattoo Artists και γραφίστες όπως QB MIX, Nina Senka, Alex Gotza, Pande-Lee, Βαγγέλης Πέτικας, Βασίλης Λόγιος κ.α. Συνήθως συνεργαζόμαστε με φίλους και γνωστούς, αλλά πάντα ψάχνουμε νέα άτομα που μας αρέσει η δουλειά τους.

 

 • Γνωριζόσασταν μεταξύ σας πριν τη δημιουργία του Kush Coma Streetwear;

Ναι, γνωριζόμαστε από το 2003.

 

 • Τι επηρεάζει και διαμορφώνει συνήθως το ύφος σας ως καλλιτέχνες;

Οι NWA και ό,τι ακολούθησε μετά από αυτό κυρίως και γενικά ό,τι είναι λίγο πιο alternative και ιδιαίτερο στο χώρο της μουσικής και έχει να προτείνει μια διαφορετική ματιά στα πράγματα, είτε είναι ο ήχος είτε το στυλ που ντύνεται κάποιος.

 • Υπάρχουν άλλοι σχεδιαστές, από το εσωτερικό ή το εξωτερικό, που ξεχωρίζετε για το ύφος στις δημιουργίες τους;

Υπάρχουν πολλοί. Κάθε φορά που μας αρέσει κάτι προσπαθούμε να πλησιάσουμε τον artist και να συνεργαστούμε μαζί του.

 

 • Αν είχατε τη δυνατότητα να συνεργαστείτε με κάποιον καλλιτέχνη, ποιος θα ήταν αυτός;

Θα ήθελα ένα σχέδιο από τον Jordan Buckley των Everytime Ι Die, αλλά έχουμε πολλούς στο μυαλό μας από το εξωτερικό και το εσωτερικό που θα θέλαμε να κάνουμε ένα collabo.

 

 • Τα ρούχα σας, πιστεύετε, απευθύνονται σε ανθρώπους συγκεκριμένων ηλικιών και στυλ;

Πιστεύω πως δεν έχουμε βάλει περιθώρια στα ρούχα μας. Όποιος νομίζει ότι του ταιριάζει το στυλ μας, μπορεί να φορέσει Kush Coma. Αυτό έχουμε παρατηρήσει και τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι 100% συγκεκριμένο το στυλ των ανθρώπων που επιλέγει να ντυθεί με το brand μας.

Διαβάστε επίσης  Foodrunners: "Θέλουμε να περάσουμε ένα κοινωνικό μήνυμα στα μικρά παιδιά και στις οικογένειες"

 

 • Η ανταπόκριση που έχουν μέχρι σήμερα τα σχέδιά σας είναι η προσδοκώμενη; Έχετε θέσει κάποιο στόχο που δε φτάσατε ακόμα;

Στόχος μας είναι να ανεβαίνουμε κάθε μήνα και λίγο πιο πολύ. Έχουμε βάλει υψηλούς στόχους είναι η αλήθεια και η ανταπόκριση του κόσμου μας δείχνει ότι όλα είναι δυνατά.

 • Υπάρχει καθόλου η ιδέα να ανοίξετε ένα δικό σας κατάστημα, αποκλειστικής Kush Coma ένδυσης, ύστερα από την απήχηση που λαμβάνει;

Ναι, το σκεφτόμαστε είναι η αλήθεια, αλλά όχι για το κοντινό μέλλον.

 

 • Τι να περιμένουμε να δούμε από εσάς τη νέα χρονιά;

Νέα σχέδια και νέες συνεργασίες!

 

 • Και τέλος πείτε μας, πόσο κοστίζουν περίπου και πού μπορεί να προμηθευτεί κάποιος τα ρούχα σας;

Τα κοντομάνικα μπλουζάκια είναι στα 19€, τα φούτερ (hoodies και crewneck) στα 30€, οι ζακέτες στα 32€ και τα snapback στα 25€! Μπορείτε να μπείτε στο kushcoma.com ή για πιο εύκολα στη σελίδα μας στο Facebook.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βήμα βήμα

Μουσικές ανησυχίες με κρατούν ξάγρυπνο απόψε, καθώς ένα αρκετά υποφερτό

Khara-Khoto, η «μαύρη πόλη»

Κατά κοινή ομολογία η ιστορία της πόλης του Khara-Khoto γνωστή