Life In Colour : “Ας πιστέψουμε στην αξία του παιχνιδιού”

Ο life in colour είναι αυτός που δημιούργησε την τοιχογραφία που έκανε αίσθηση στη Θεσσαλονίκη.Ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας περνάει η νέα τοιχογραφία που κοσμεί το 9ο και 11ο δημοτικό σχολείο Συκεών. Ο Life in Colour εκπέμπει ζωή και αισιοδοξία και «φιλιώνει» από σήμερα περαστικούς και κατοίκους, τονίζοντας την αξία της ανθρώπινης επαφής,της αγάπης,της φιλίας και του παιχνιδιού.

Επιμέλεια συνέντευξης: Βασιλική Ευαγγέλου-Παπαθανασίου 

θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε και να μας πείτε από που ξεκίνησε το ενδιαφέρον για την Ζωγραφική
Η ιστορία ξεκίνησε κάπου στα τέλη του 90, με το “παραδοσιακό” graffiti lettering. Το 2016 γενήθηκε το project LIFE IN COLOUR , που επικεντρώνεται στις δημόσιες τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας.


Τι σας βοηθά και τι όχι στη δουλειά σας;

Σίγουρα η καιρικές συνθήκες μπορούν να κάνουν την υλοποίηση του έργου πολύ δύσκολη αλλά και πολύ απολαυστική.
Ποια θέματα σας απασχολούν στην ζωγραφική σας
Σίγουρα η φύση και το περιβάλλον είναι βασικός πυλώνας στα θέματα που επιλέγω, και δίνω βάρος στην χρήση του χρώματος. Δηλαδή χρησιμοποιώ μεγάλη παλέτα χρωμάτων. Εξού και το LIFE IN COLOUR άλωστε 🙂

default

Σας καλούμε περισσότερο δημόσιες υπηρεσίες ή ιδιώτες;

Τα σχολεία δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τα σχολικά κτήρια το έχουν πραγματικά ανάγκη. Όταν γίνεται μια τέτοια είδους παρέμβαση σε ένα σχολικό κτήριο αλλάζει όλο το περιβάλλον, η ψυχολογία των μαθητών, και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Επίσης έχω κάνει αρκετά έργα σε κτήρια, γραφεία, καταστήματα εταιριών, έχω συνεργαστεί με κρατικούς φορείς, ιδρύματα αλλά και έργα για διαφημιστικούς λόγους.

Πώς βλέπουν οι περαστικοί το έργο σας;

Συνήθως να πω ότι εντυπωσιάζονται , αν και πλέον οι τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας αλλά και η street art γενικότερα εχει μπει στην ζωή μας για τα καλα. Παρολαυτα όπου υλοποιείται μια τοιχογραφία αλλάζει όλο το τοπίο, πέρνει ζωή ο τοίχος.
Η τοιχογραφία τι διαφορά έχει από την απλή ζωγραφική;
Η τοιχογραφία έχει αρκετές διαφορές από την ζωγραφική. Όμως η δημόσια τοιχογραφία και η δημόσια τέχνη γενικότερα έχει πολύ μεγάλη διαφορά από την ζωγραφική στο εργαστήριο, καθώς αφορά ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό, φιλότεχνο και μη.

Διαβάστε επίσης  Παύλος Κουρτίδης "Ο συνδυασμός ηθοποιών, χορευτών, μουσικών είναι το μεγάλο στοίχημα"

Η τελευταία σας τοιχογραφία έγινε με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη. Μιληστε μας για τα συναισθήματα που έχετε για το γεγονός αυτό;
Καταρχήν να πούμε ότι το η τοιχογραφία αυτή ήταν μια συνδιοργάνωση της UrbanΑct και της δομής “Εις το όνομα του Άλκη” και υλοποιήθηκε στο κτήριο του 4ου και 11ου δημοτικού σχολείου Νέαπολης Συκεών στη Θεσσαλονίκη.
Κατά την διάρκεια της υλοποίησης του έργου για τον Αλκή ήμουν αρκετά συναισθηματικά φορτισμένος. Είναι πολύ κρίμα να χάνονται παιδιά εν έτη 2022 για γηπεδικές διαφορές. Πιστεύω πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να επιστρέψουμε στην ηλικία που το παιχνίδι είχε την μεγαλύτερη σημασία και όχι ο νικητής. Αυτό είναι και το μήνυμα που προσπαθώ να μεταφέρω με την τοιχογραφία μου.

All-focus

Τι σας δίνει η ζωγραφική ως άνθρωπο;
Η ζωγραφική όπως και ό,τι έχει την δημιουργία μέσα του, είναι πηγή ζωής και εξέλιξης. Όταν ζωγραφίζω δημόσια νιώθω ότι προσφέρω στους άλλους ανθρώπους και αυτό έχει μεγάλη αξία

Facebook: https://www.facebook.com/lifeincolour.gr/https://www.facebook.com/lifeincolour.gr/

Instagram: https://www.instagram.com/lifeincolour.gr/

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου
Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω.
Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη.
Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

αγνοούμενοι

Αγνοούμενοι της Κύπρου, η ανοιχτή πληγή του Αττίλα

50 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Βήμα βήμα

Μουσικές ανησυχίες με κρατούν ξάγρυπνο απόψε, καθώς ένα αρκετά υποφερτό