Νίκος Γραίγος: «Τα βλέμματα των ανθρώπων είναι η δύναμή μου. Σε αυτούς χρωστάω»

Νίκος Γραίγος

To όνομά του είναι συνυφασμένο με μπόλικο φως, που γεμίζει με ειλικρίνεια τις ψυχές μας, τόσο με την φωνή του, όσο και με την πολυπράγμονα προσωπικότητά του. Ο Νίκος Γραίγος, είναι ερμηνευτής αλλά και επιμελητής επιτυχημένων μουσικών παραγωγών. Έχει συνεργαστεί με πλήθος αξιόλογων ερμηνευτών και τραγουδοποιών, που άφησαν ιστορία στην ελληνική μουσική σκηνή. Ήταν ένας από τους ερμηνευτές που επέλεξε η οικογένεια Βαμβακάρη, σε μία σειρά συναυλιών σε Ελλάδα και εξωτερικό, με αφορμή το έργο του Βαμβακάρη.

Αποτελεί παράδειγμα φωτός, μέσα σε μια γκρίζα κοινωνία. Απολαύστε την κουβέντα μας με αφορμή την συναυλία με τίτλο «Έργο ελληνικόν» που θα δώσει μαζί με τον Γιώργο Ζαμπέτα στο Νομαρχιακό Συνεδριακό Κέντρο Χαλκίδας.

Επιμέλεια συνέντευξης: Γιώργος Βιτωράτος


Τι θα δούμε στις 22 Δεκέμβρη στην Χαλκίδα και γιατί «Έργο ελληνικόν»;

Θα δούμε το έργο Ζαμπέτα και το μουσικό έργο Βαμβακάρη όπου στην ουσία είναι η ίδια η Ελλάδα. Αν δούμε πώς είναι η ζωή, πώς είναι κόσμος, σήμερα, προτείνουμε σε αυτούς τους καιρούς…. έργο «Ελληνικόν». Στο Νομαρχιακό συνεδριακό κέντρο Χαλκίδος σε συνεργασία με την Κυμέλια οπού είναι ο φορέας που έχει την παραγωγή και η κυρία Ιωάννα Χρόνη που τρέχει την παραγωγή και είναι η ψυχή σε αυτήν μουσική δράση πολιτισμού.

Advertisements
Ad 14

Έχω όμως την μεγάλη χαρά και τιμή στο πλάι μου να είναι ο ξεχωριστός καλλιτέχνης Γιώργος Ζαμπέτας. Είναι δώρο στη γενιά μας αυτός ο ταλαντούχος άνθρωπος. Με σεβασμό και γνώση θα μοιραστούμε την σκηνή. θα έχουμε μεγάλη ορχήστρα όπως αρμόζει με την επιμέλεια να έχει Χρήστος Βιδινιωτής, ένας κορυφαίος σολίστας του μπουζουκιού, επίσης δάσκαλος λαϊκών οργάνων με κορυφαίες συνεργασίες στην Ελλάδα. Είναι τιμή μας και τον ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά του και φυσικά εκλεκτούς μουσικούς που ταξιδεύουν μουσικά μαζί μας επί σκηνής.

Διαβάστε επίσης  Θανάσης Τσαλταμπάσης: "Προτιμώ το χιούμορ παρά την πλάκα"

Τι σημαίνει για εσάς Ελλάδα μέσα από το τραγούδι και την τέχνη ευρύτερα;

Η Ελλάδα δεν έχει σύνορα είναι αυτό το φως που δεν δύει ποτέ και παντού ξημερώνει Ελλάδα. Μέσα από μια, μεγάλη παράδοση που  ταξιδεύει παγκόσμια τους ανθρώπους στα χρόνια , πότε σε χαρές και πότε σε λύπες, συνοδεύει, ενώνει το τραγούδι μας. Υπάρχει ζωντανός εκεί οργανισμός μαζί μας.

Πώς αισθάνεστε όταν βρίσκεστε επί σκηνής κι ερμηνεύετε; Και τι σκέφτεστε πριν ανεβείτε σε αυτήν;

Κάθε φορά είναι ένα μεγάλο ταξίδι. Πριν βγω, ζεσταίνω τη φωνή και φέρνω στο νου μου ό,τι αγαπώ και σέβομαι και βγαίνω… Μην με ρωτήσεις πως είναι αυτά τα βήματα ως την στιγμή που κρεμάω την κιθάρα κι ανάβουν τα φώτα. Δεν έχει λόγια εκεί, είναι η αρένα…

Έχετε απωθημένα μέσα σε αυτή την δουλειά; 

Δεν έχω απωθημένα, υγεία θέλω να έχω. Αγάπη, σεβασμό και μεράκι.

Ποιο είναι το τίμημα ενός καλλιτέχνη στην Ελλάδα σήμερα;

Το τίμημα είναι μεγάλο. Είναι μοναχικός ο δρόμος αυτός του αθλητή-καλλιτέχνη. Θέλει συνέπεια, για να υπάρξει συνέχεια. Δηλαδή θυσία….

Η εκδήλωση θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Είναι και αυτή η δύναμη της τέχνης;

Αυτό ήταν μια πρωτοβουλία των ανθρώπων της Κυμέλια και ειδικά της κυρίας Ιωάννας Χρόνη που είχε την σκέψη. Αμέσως είπαμε το ναι και θα μεταφερθεί ένα μέρος από τα έσοδα στους ανθρώπους στην Εύβοια και στην Θεσσαλία, για όλα αυτά που ζήσαμε κι εύχομαι να μην μας βρουν ξανά…

Νίκος Γραίγος

Τι εύχεστε για τα φετινά Χριστούγεννα και τι θέλετε να σας φέρει ο νέος χρόνος;

Ο νέος χρόνος εύχομαι να έχει αγάπη κι όχι πόλεμο… Βλέπετε το ζούμε… Υγεία θα ήθελα. Να είμαι καλά, να κάνω όσα έχω στην καρδιά, σαν χρέος στα αγαπημένα μου πρόσωπα…

Διαβάστε επίσης  Σίλια Κατραλή:"Να δίνουμε σημασία στα σημάδια"

Επαγγελματικά ετοιμάζετε κάτι άλλο ή έχετε κάτι κατά νου;

Λίγη υπομονή και σε λίγο καιρό, πριν την άνοιξη, θα έχουμε και την επόμενη μουσική μας συνάντηση. Δεν μπορώ ακόμη να πω κάτι άλλο. Γιατί τώρα είναι όλα υπό συζήτηση.

Γράψτε μου έναν στίχο τραγουδιού που σας χαρακτηρίζει ως ερμηνευτή και τον έχετε τραγουδήσει.

«Κάτω απ’ τις παράγκες κάτω απ’ τα γιαπιά ζούνε κάτι Ελλάδες σαν θηρία σαν θηρία Κι όταν πια ξεσπάσουν δεν θα είναι αργά έτσι γράφεις πάντα Ιστορία με τα δάχτυλα». Στίχοι Νίκος Μωραΐτης. Θυμάμαι το τραγούδησα στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά και δεν μπορώ να ξεχάσω το βλέμμα των ανθρώπων. Σε αυτούς χρωστάω. Είναι η δύναμή μου.

Είμαι Air Host & Travel Editor και όπως καταλαβαίνετε το μεγαλύτερό μου πάθος είναι τα ταξίδια. Μέσα από τα ταξιδιωτικά μου άρθρα έχω σκοπό να σας ταξιδέψω σε κάθε γωνιά του πλανήτη αλλά και να προτείνω άπειρες επιλογές για το επόμενο σας ταξίδι. Θα με βρείτε πίσω από το FollowGeorge.gr όπου μοιράζομαι εμπειρίες από τα ταξίδια μου είτε πίσω από την επικοινωνία καλλιτεχνών και εκδηλώσεων.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Two Strangers Trying Not To Kill Each Other: Αγάπη σημαίνει

Το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με τίτλο ”Two Strangers Trying Not
cowgirl

Cowgirl trend: Πως θα το ενταξεις στα καλοκαιρινά outfit

Το Cowgirl trend είναι ένα trend που έχουμε αγαπήσει μέσα