Εκουαδόρ: Εκεί που η Υδρόγειος χωρίζεται στα δύο!

Εκουαδόρ
https://travelvibe.eu

Το Εκουαδόρ (ισπανική ονομασία) ή Ισημερινός είναι ένα μικροσκοπικό κράτος-στολίδι της Κεντρικής Αμερικής. Σε αντιδιαστολή με το μέγεθός του, το Εκουαδόρ έχει να επιδείξει μία πελώρια γκάμα από ενδιαφέροντα στοιχεία. Πρόκειται για έναν προορισμό εξαιρετικά ελκυστικό, που έχει να προσφέρει ατέλειωτες συγκινήσεις και εκπλήξεις στον τυχερό επισκέπτη που θα επιχειρήσει αυτό το υπερατλαντικό ταξίδι. Τόσο το χερσαίο τμήμα της χώρας όσο και το νησιωτικό της κομμάτι, βρίθουν ιστορικών και φυσικών θησαυρών, ενώ η γεωγραφική της θέση αποτελεί από μόνη της ένα αξιοθέατο!

Εκουαδόρ
https://www.versustravel.eu

Η ονομασία της χώρας έχει άμεση σχέση με τη γραμμή του Ισημερινού, που τη χωρίζει σε δύο κομμάτια, τοποθετώντας το καθένα σε διαφορετικό ημισφαίριο! Έτσι, λοιπόν, το Εκουαδόρ είναι η χώρα που:

  • Ισαπέχει από το Βόρειο και το Νότιο Πόλο
  • Βιώνει δύο φορές τον χρόνο το περιβόητο ηλιακό μεσημέρι
  • Φιλοξενεί το υπό εξαφάνιση μοναδικό είδος των ροζ ιγκουάνα
  • Είναι σφιχταγκαλιασμένη με το ψηλότερο ενεργό ηφαίστειο του κόσμου
  • Συνέβαλε καθοριστικά στη διατύπωση της Θεωρίας του Δαρβίνου για την Εξέλιξη
Εκουαδόρ
https://perierga.gr

Ένα ταξίδι στο Εκουαδόρ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως μία συμβατική και συνηθισμένη τουριστική εμπειρία. Η οργιώδης βλάστηση της ζούγκλας δημιουργεί οξείες αντιθέσεις με το τραχύ ηφαιστειακό τοπίο. Ο παράδεισος χλωρίδας και πανίδας των Νήσων Γκαλάπαγκος σε τυλίγει μέσα στο απόλυτο μπλε του Ειρηνικού, σαν σε πίνακα ζωγραφικής. Το ταπεραμέντο και τα χαρακτηριστικά των ιθαγενών είναι εμποτισμένα με την πολυδιάστατη γεωμορφολογία και την πολυτάραχη ιστορία του τόπου. Ένα έντονα ινδιάνικο στοιχείο αναδύεται μέσα από κάθε πέτρα και κάθε μόριο του αέρα, εδώ στο κέντρο του κόσμου.

Εκουαδόρ
https://www.smileacadimos.gr

Το Κίτο είναι η πόλη υποδοχής κατά την άφιξή σου στη χώρα. Εδώ, σε υψόμετρο 2.850 μέτρων και στη δεύτερη κατά σειρά πιο ορεινή πρωτεύουσα του κόσμου, ξεκινά η γνωριμία σου με το θαυμάσιο Εκουαδόρ, τους κατοίκους του και τις παραδόσεις τους. Το Κίτο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Μεταξύ άλλων, θα απολαύσεις τη μεγαλειώδη θέα του μοναδικού αγάλματος της Παρθένου του El Panecillo, πάνω στον ομώνυμο ηφαιστειογενή λόφο. Πρόκειται για ένα πανύψηλο αριστούργημα αλουμινίου, που αναπαριστά την Παναγία με φτερά και κατατάσσεται ως πρώτο σε ύψος άγαλμα, βάσει των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του.

Διαβάστε επίσης  Η αινιγματική χαμένη πόλη του Μάτσου Πίτσου
Advertisements
Ad 14
Εκουαδόρ
https://thisiscarpedm.com

Στεκόμενοι με κατάνυξη εμπρός από τη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου, θα συνειδητοποιήσετε ότι είχατε την τιμή να δείτε από κοντά το μεγαλύτερο θρησκευτικό κτιριακό συγκρότημα της Λατινικής Αμερικής. Στο σημείο αυτό, να σημειωθεί ότι η επίσημη θρησκεία του Ισημερινού είναι ο Καθολικισμός, συνεπεία της μακράς τοπικής κυριαρχίας των Ισπανών αποίκων, της συρρίκνωσης που υπέστη ο πληθυσμός των Ινδιάνων ιθαγενών, των προσμίξεων που ακολούθησαν, καθώς και του συστηματικού ιεραποστολικού έργου των καθολικών ιερέων που απέπλευσαν κι εγκαταστάθηκαν στο νησί μετά τα πρώτα εξερευνητικά ταξίδια των Ευρωπαίων θαλασσοπόρων στη Νέα Γη.

Εκουαδόρ
https://www.tripadvisor.com.gr

Απαραίτητη, εξυπακούεται, είναι μία επίσκεψη στην Πλατεία Ανεξαρτησίας με τα επιβλητικά διοικητικά και θρησκευτικά της μέγαρα, ενώ, περιηγούμενοι στην παλιά και νέα πόλη του Κίτο, μπορούμε να εξερευνήσουμε και κάποια πολύ ενδιαφέροντα μουσεία, να απολαύσουμε τις γραφικές γειτονιές, αλλά και να ζήσουμε την υπέρτατη εμπειρία ανάβασης στα 4.000 μέτρα, μέσω του περιβόητου TelefériQo, διανύοντας μία ανοδική απόσταση περίπου 2.500 μέτρων μέσα σε 18 λεπτά. Προφανώς και μιλάμε, εδώ, για την επιτομή της πανοραμικής θέας!

Εκουαδόρ
https://vidaverde.com

Λίγο πιο έξω από το Κίτο, θα ενωθούμε με τους ντόπιους και θα μεθύσουμε με τα τοπικά χρώματα και αρώματα της τεράστιας αγοράς του Οτοβάλο, ενώ στη συνέχεια, έρχεται η μεγάλη στιγμή που θα πατήσουμε πάνω στη Γραμμή του Ισημερινού, αλλά και θα τοποθετήσουμε το σώμα μας μισό-μισό στα δύο ημισφαίρια της γης. Μιλάμε για το περίφημο Σημείο Μηδέν, εκεί που ο Ισημερινός κύκλος «σπάει» τη χώρα που φέρει το όνομά του, μοιράζοντάς τη μεταξύ Βορείου και Νοτίου Ημισφαιρίου.

Διαβάστε επίσης  Επεκτατικά είδη: λαθρεπιβάτες και επικίνδυνοι εισβολείς
Εκουαδόρ
https://www.newsbeast.gr

Επόμενος σταθμός, το φοβερό και τρομερό ηφαίστειο Κοτοπαξί, καθώς και ο ομώνυμος εθνικός δρυμός με τα αμέτρητα είδη χλωρίδας και πανίδας που φιλοξενεί. Με την αδρεναλίνη στο ζενίθ, γνωρίζοντας ότι στεκόμαστε πάνω στο μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο του κόσμου, κατηφορίζουμε προς την περιοχή της Αμαζονίας, όπου η βλάστηση πυκνώνει και σκουραίνει, τα έντομα αυξάνονται σε μεγέθη και αριθμούς και η φαντασία μας έχει ήδη αρχίσει να απογειώνεται. Θα πλεύσουμε με πιρόγες στα νερά των παραποτάμων του Αμαζονίου, θα αιωρηθούμε με εναέρια τροχαλία πάνω από τη ζούγκλα και στη συνέχεια θα κάτσουμε γύρω από τη φωτιά των Ινδιάνων, δεχόμενοι τη θερμή τους φιλοξενία και δοκιμάζοντας τα παραδοσιακά τους κεράσματα.

Εκουαδόρ
https://upload.wikimedia.org

Συνεχίζουμε την ανεπανάληπτη διαδρομή μας μέσα από τη Λεωφόρο των Ηφαιστείων και βιώνουμε τη σπάνια εμπειρία της γνωριμίας μας με την άγρια φύση. Δάση νεφών, κρατήρες ηφαιστείων, καταρράκτες και εξωτικά φυτά και ζώα πλαισιώνουν το μαγευτικό αυτό ταξίδι αισθήσεων και πρωτόγνωρης εμπειρίας. Είμαστε παρόντες στην ενορχήστρωση της απόλυτης συμφωνίας από τη μητέρα φύση, με τις φωνές των πουλιών στα πνευστά, τα κελαρύσματα των τρεχούμενων νερών στα έγχορδα, τα θροΐσματα των καταπράσινων φυλλωσιών στα πληκτροφόρα και τις ενόργανες ψαλμωδίες των σαμάνων στα κρουστά.

Εκουαδόρ
https://www.tripadvisor.com.gr

Παραμένοντας απόλυτα συντονισμένοι, ψυχή τε και σώματι, στους τοπικούς ρυθμούς του Εκουαδόρ, πάμε να γνωρίσουμε την ιστορία του πολιτισμού των θρυλικών Ίνκας, επισκεπτόμενοι τα ερείπια των ιερών τους χώρων και ακολουθώντας τα χνάρια της ιστορίας τους. Στο φρούριο της Ινγκαπίρκα θα ακούσουμε τους ντόπιους να ψιθυρίζουν περί τοπικών μύθων και θρύλων. Στην Αλαουσί και στην Κουένκα θα θαυμάσουμε την υπέροχη παραδοσιακή αρχιτεκτονική και θα προσεγγίσουμε καλύτερα τις τοπικές παραδόσεις, μέσα από τα μουσεία και την εκτιθέμενη λαϊκή τέχνη. Στη Μύτη του Διαβόλου, μπορούμε να παρατηρήσουμε από μακριά ή να ρισκάρουμε να διανύσουμε την πιο τρομακτική και επικίνδυνη σιδηροδρομική διαδρομή του κόσμου, πάνω σε αιωρούμενες ράγες!

Εκουαδόρ
https://perierga.gr

Ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο του ταξιδιού μας στον Ισημερινό αποτελεί το αρχιπέλαγος Γκαλαπάγκος. Πρόκειται για έναν απομονωμένο παράδεισο πάνω στη Γη, ο οποίος εξερευνήθηκε και μελετήθηκε με σεβασμό από κορυφαίους επιστήμονες, όπως ο Δαρβίνος και ο Κουστώ. Η τοποθεσία προστατεύεται από την UNESCO, ως Μνημείο Εξαιρετικής Φυσικής Ομορφιάς και έχει ανακηρυχθεί, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, ως προστατευόμενο εθνικό πάρκο της χώρας του Ισημερινού.

Διαβάστε επίσης  10 Εκδρομές στην Θεσσαλία που πρέπει να κάνεις
Εκουαδόρ
https://earthlocations.blogspot.com

Το εν λόγω ηφαιστειογενές αρχιπέλαγος αποτελείται από 13 κύρια νησιά, 6 μικρότερα και 107 βραχονησίδες. Κατοικήσιμα είναι μόνο τα 2 εξ αυτών, ενώ όλα τα υπόλοιπα αποτελούν προστατευόμενους βιότοπους σπάνιων ζωικών ειδών του πλανήτη. Στα Γκαλαπάγκος μπορεί κάποιος να ταξιδέψει αεροπορικώς μέσω του Εκουαδόρ, ενώ η περιήγησή τους γίνεται μέσω οργανωμένων πακέτων κρουαζιέρας.

Εκουαδόρ
https://www.versustravel.eu

Ήξερες ότι η τεράστια χελώνα, που ενδημεί στο αρχιπέλαγος, έχει δώσει το όνομά της στα νησιά Γκαλαπάγκος;

Το συγκεκριμένο είδος χελώνας, μαζί με τα ιγκουάνα, τους πελεκάνους, τους θαλάσσιους ελέφαντες, τα τροπικά ψάρια και όλα τα υπόλοιπα σπάνια και πανέμορφα είδη που απαρτίζουν την πλουσιότερη πανίδα του κόσμου, ζουν και εξελίσσονται εδώ και χιλιάδες χρόνια στο απομονωμένο αυτό από τον πολιτισμό μέρος. Το γεγονός ότι ο τουρισμός της περιοχής είναι ελεγχόμενος, έχει επιτρέψει στα είδη αυτά να επιβιώνουν, απολαμβάνοντας μία αμόλυντη και ανέγγιχτη φύση. Για τον ίδιο λόγο, τα περισσότερα από αυτά τα ζώα είναι ιδιαίτερα ήμερα και δεν απομακρύνονται στη θέα των επισκεπτών.

Εκουαδόρ
https://greenglobaltravel.com

Για ένα ταξίδι ζωής στο Εκουαδόρ και ιδίως στον επίγειο παράδεισο που λέγεται Γκαλαπάγκος, αξίζει κανείς να κάνει όσες οικονομίες κι αν χρειαστεί, προκειμένου να τα καταφέρει να πάει, για να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία και να διακτινιστεί στον βιβλικό παράδεισο των πρωτόπλαστων. Εκεί που τα νερά είναι, χωρίς υπερβολή ή παρομοίωση, κρυστάλλινα, που τα ουράνια τόξα εμφανίζονται δυο-δυο, που η στερεοποιημένη λάβα έχει δημιουργήσει διαδρόμους μέσα στη θάλασσα και που τα άγρια ζώα μπορούν ακόμα να συνυπάρχουν ειρηνικά μεταξύ τους και με τον άνθρωπο.

Εκουαδόρ
https://www.gogalapagos.com

Είμαι η Σουζάνα, οικονομολόγος, paralegal, μεταφράστρια & επιμελήτρια κειμένων. Λατρεύω τα ταξίδια, τις ξένες γλώσσες, την περιπέτεια και την αδρή έκκριση αδρεναλίνης. Επίσης, θεωρώ ότι η μάθηση δεν έχει ούτε ηλικία ούτε άλλου είδους όρια και θέλω πολύ να ισχύει το ότι παραμένουμε έφηβοι για όσο το επιτρέπει το μυαλό μας και όχι το κορμί μας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Outfits εμπνευσμένα από τις αγαπημένες μας ταινίες.

Μόδα και Κινηματόγραφος. Δύο από τις μεγαλύτερες τέχνες και πήγες
Γουατεμάλα

Γουατεμάλα: Απόδραση στην εξωτική γη των Μάγιας

Γουατεμάλα, το λίκνο του θαυμαστού πολιτισμού των Μάγιας, η γη