The Expanse: Διαστημική Συνωμοσία

Ο James Holden (Steven Straight) είναι από τα διοικητικά μέλη του πληρώματος του Canterbury, ενός διαστημοπλοίου-φορτηγού που συλλέγει πάγο για τις ανάγκες του συστήματος πλανητών. Όταν λάβει ένα σήμα εκτάκτου ανάγκης, αποφασίζει να το ερευνήσει μαζί με μια χούφτα ανθρώπων από το πλήρωμά του. Ο Josephus Miller (Thomas Jane) εργάζεται στην αστυνομία ως ντετέκτιβ στον πλανήτη Ceres και αναλαμβάνει την υπόθεση εξαφάνισης μιας νεαρής γυναίκας. Κανένας από τους δυο δεν περίμενε ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για να βρεθούν στο επίκεντρο μιας συνωμοσίας ‘διαστημικών’ διαστάσεων, που απειλεί την ανθρώπινη ζωή σε ολόκληρο το σύμπαν. Καλωσορίσατε στο The Expanse.

The expanse
πηγή εικόνας: hollywoodreporter.com

Σε μερικούς αιώνες από τώρα η τεχνολογικά εξελιγμένη ανθρωπότητα έχει αποικήσει σε άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και συνεχίζει να επεκτείνεται ασταμάτητα. Και αν κάποιος περίμενε ότι όλοι θα ζουν ειρηνικά και μονοιασμένα, μάλλον έχει μπερδέψει το fantasy με το sci-fi και το The Expanse υπάγεται ξεκάθαρα στο δεύτερο. Ο κόσμος της σειράς χωρίζεται σε τρεις κύριες παρατάξεις: η Γη, από όπου ξεκίνησαν όλα, ο Άρης, η πρώτη αποικία που απέκτησε στρατιωτική δύναμη και τελικά ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Γη, και η Ζώνη, το ‘σύνορο’ της ανθρώπινης αποικίας στο διάστημα, του οποίου οι κάτοικοι δουλεύουν για τους άλλους δύο και ονειρεύονται και αυτοί ανεξαρτησία. Οι σχέσεις αυτών των τριών παρατάξεων ακροβατούν σε τεντωμένο σκοινί και η σύγκρουση είναι πάντα μια ορατή απειλή στον ορίζοντα, μια απειλή που κάποιοι θα προσπαθήσουν να την υλοποιήσουν.

The expanse
πηγή εικόνας: bloody-disgusting.com

Το The Expanse βασίζεται στην επιτυχημένη σειρά βιβλίων των Daniel Abraham και Ty Franck οι οποίοι την υπογράφουν με το ψευδώνυμο James S.A. Corey. Η σειρά ήδη αριθμεί 8 βιβλία με το ένατο να είναι επί του πιεστηρίου και οι πρώτες δυο σεζόν της σειράς βασίζονται σε μια μίξη των δύο πρώτων βιβλίων με τα υπόλοιπα να ακολουθούν. Οι πρώτες 3 σεζόν αγοράστηκαν και παίχτηκαν από το SyFy και έκαναν ένα πέρασμα στη χώρα μας από το Netflix. Όταν η τέταρτη χρηματοδοτήθηκε από την Amazon, η σειρά μετακόμισε στο streaming site της εν λόγω εταιρίας η οποία το περασμένο καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει και πέμπτη σεζόν.

Διαβάστε επίσης  Περιπλανώμενη Γη: Η απάντηση της Κίνας στο Χόλιγουντ
the expanse
Πηγή εικόνας: theverge.com

Στα αξιοσημείωτα της σειράς, όπως και των βιβλίων, είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια που δίνουν στις επιστημονικές εξηγήσεις και τους νόμους της φυσικής, οι οποίοι έχουν δώσει τη μορφή στο σύμπαν και τους κατοίκους του The Expanse όπως το γνωρίζουμε μέσα από τη σειρά. Αυτή η προσοχή δίνει μια νότα ρεαλισμού που αναδεικνύει την πλοκή και τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών πάνω από διαγαλαξιακούς πολέμους με λέιζερ. Η σειρά είναι πρώτα από όλα ένα πολιτικό θρίλερ μυστηρίου ‘ντυμένο’ με ένα πέπλο επιστημονική φαντασίας και μετά οτιδήποτε άλλο, όπως έχουν κάνει και άλλες σειρές στο παρελθόν.

Πηγή εικόνας: engadget.com

Το The Expanse είναι μια σειρά πολύ προσεγμένη και από άποψη παραγωγής αλλά και πλοκής, σαν αυτές που ΔΕΝ μας έχει συνηθίσει το SyFy. Ένας από τους λόγους είναι σίγουρα και η σειρά βιβλίων στην οποία βασίζεται στην οποία οι δημιουργοί έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και αξίζει και με το παραπάνω να τη διαβάσει κάποιος. Αν πάλι είστε φαν της μικρή οθόνης, τότε η τηλεοπτική μεταφορά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και σίγουρα θα ικανοποιήσει όποιον αφιερώσει λίγο χρόνο, για να ‘μπει’ στο πολυεπίπεδο σύμπαν της σειράς.

Αγαπώ το φαγητό, τις ξένες γλώσσες και τους διαφοτερικούς πολιτισμούς. Δηλαδή αγαπώ τα ταξίδια. Και ίσως το μόνο που αγαπώ περισσότερο από τα ταξίδια είναι ο κινηματογράφος.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Εθνικό Σύστημα Υγείας

Εθνικό Σύστημα Υγείας: ποιες χώρες διαθέτουν;

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) εξασφαλίζει στους πολίτες ενός κράτους

Barbie: η εξέλιξη της στα χρόνια στο Design Museum του Λονδίνου

Barbie: Η εξέλιξη της στα χρόνια. Το Design Museum του