2ος κύκλος Mindhunter: Το κυνήγι διαβολικών μυαλών συνεχίζεται

Η αστυνομική σειρά που μας καθήλωσε δείχνοντάς μας πώς γεννήθηκε ο κλάδος της Ανάλυσης Συμπεριφοράς επανέρχεται μετά από κοντά 2 χρόνια αναμονής. Για όσους αδημονούν λοιπόν για τη συνέχεια έχουμε να πούμε πως, ναι, ο 2ος κύκλος του Mindhunter είναι εδώ. Όσοι πάλι δεν έχουν παρακολουθήσει τον 1ο κύκλο, είναι τυχεροί γιατί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους 2 κύκλους μαζί.

Όσον αφορά την πρεμιέρα του 2ου κύκλου του Mindhunter, αυτή έχει οριστεί για την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019. Ο 2ος κύκλος θα απαρτίζεται από 8 επεισόδια (2 λιγότερα σε σχέση με τον 1ο κύκλο), διάρκειας περίπου μίας (1) ώρας.

Πριν την πολυπόθητη πρεμιέρα όμως ας θυμηθούμε τι είχε γίνει στον 1ο κύκλο και ας ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στο τι μας περιμένει αυτή τη χρονιά.

Mindhunter: Τι προηγήθηκε (σύνοψη 1ου κύκλου)

2ος κύκλος Mindhunter
Πηγή: indiewire.com

Ένας νεαρός και πολλά υποσχόμενος πράκτορας του FBI, ο Holden Ford, ιδρύει με τη βοήθεια του πράκτορα Bill Tench και της ψυχολόγου Wendy Carr  τη Μονάδα Ανάλυσης Συμπεριφοράς στα γραφεία του FBI στο Quantico. Πυρήνα της υπόθεσης αποτελούν οι συνεντεύξεις που πραγματοποιούν οι 2 πράκτορες σε φυλακισμένους δολοφόνους (κυρίως κατά συρροή), ώστε να αναλύσουν τον τρόπο σκέψης τους. Η στενή τους επαφή με μερικούς από τους πλέον βίαιους και διεστραμμένους δολοφόνους των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ ξεφεύγει όμως από την πεπατημένη.

Έτσι, δεν αργούν να ξεσπάσουν αντιδράσεις  από τα κεντρικά του FBI και την ίδια την αμερικανική κυβέρνηση, με τα αποτελέσματα των αναλύσεων να κρίνονται αμφισβητήσιμα και αυθαίρετα. Η συμβολή όμως της ανάλυσης συμπεριφοράς μέσω της σκιαγράφησης του προφίλ των δολοφόνων στην εξιχνίαση μιας δύσκολης υπόθεσης διαλύει τις αμφιβολίες και η μονάδα εδραιώνεται στην υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης  Οι Δύο Πάπες: Μονομαχία υπό το βλέμμα του Θεού

Τα πράγματα όμως δεν αργούν να ξεφύγουν από τον έλεγχο, με τις συνεντεύξεις να επηρεάζουν την ψυχική υγεία των πρακτόρων και την ζωή τους γενικότερα.

 

 2ος κύκλος Mindhunter: Νέα πρόσωπα και πολύκροτες υποθέσεις

Με τη μονάδα Ανάλυσης Συμπεριφοράς να έχει πλέον εδραιωθεί στην υπηρεσία, οι μέθοδοί της αρχίζουν να εφαρμόζονται για τη λύση δύσκολων υποθέσεων. Πιο συγκεκριμένα, ο 2ος  κύκλος του Mindhunter περιστρέφεται γύρω από τουλάχιστον τέσσερις (4) διαβόητες υποθέσεις κατά συρροή δολοφονιών:

 

1. Δολοφονίες παιδιών στην Ατλάντα των ΗΠΑ κατά την περίοδο 1979-1981

2ος κύκλος Mindhunter
Πηγή: talkiesnetwork.com

Η πολύκροτη υπόθεση μεγάλου αριθμού δολοφονιών νεαρών ατόμων στην Ατλάντα που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην πόλη και ολόκληρη την Αμερική. Με περισσότερα από 28 θύματα (ως επί το πλείστον παιδιά και έφηβοι αλλά και μερικοί ενήλικες), οι αρχές κατάφεραν να πιάσουν έναν από τους δολοφόνους, τον Wayne Williams. Η υπόθεση εξετάζεται ξανά πρόσφατα, μιας και οι αρχές οδηγήθηκαν στον Williams από τις δολοφονίες των ενηλίκων, με τους δολοφόνους δεκάδων παιδιών να διαφεύγουν σύλληψης.

Σειρές που έχουν γυριστεί για την συγκεκριμένη υπόθεση:

The Atlanta Child Murders (2019)

The Atlanta Child Murders (1985)

 

2. Charles Manson-Manson Family

2ος κύκλος Mindhunter
Πηγή: torredevigilancia.com

Η αιρετική ομάδα «Οικογένεια Manson» (Manson Family), με ηγέτη τον Charles Manson, που βρίσκεται πίσω από τις στυγνές δολοφονίες κυρίως πλούσιων λευκών ανθρώπων τίθεται υπό εξέταση στον 2ο κύκλο του Mindhunter. Σύμφωνα με θεωρίες που διατυπώθηκαν αργότερα, οι δολοφονίες έγιναν με απώτερο σκοπό να προκαλέσουν φυλετικές αναταραχές και πόλεμο μεταξύ Αφροαμερικανών και λευκών Αμερικανών.

 

3. BTK killer (Dennis Rader)

2ος κύκλος Mindhunter
Πηγή: cdn.com

Στον 1ο κύκλο του Mindhunter παρακολουθήσαμε σκηνές με τον κατά συρροή δολοφόνο Dennis Rader (γνωστό με το ακρώνυμο BTK, από τα αρχικά των λέξεων Bind, Torture, Kill). Ο 2ος κύκλος λογικά θα αναπτύξει περισσότερο τον συγκεκριμένο δολοφόνο και τη δράση του.

Διαβάστε επίσης  Ο Κύριος Χάριγκαν και ο μικρός Κρεγκ ~Spoilers~

 

4. Son of Sam

tench
Πηγή: cinemaexpress.com

Η μονάδα Ανάλυσης Συμπεριφοράς θα συμπεριλάβει στις έρευνές της και τον κατά συρροή δολοφόνο David Berkowitz, γνωστό ως «Γιος του Σαμ» (Son of Sam). Ο συγκεκριμένος δολοφόνος δραστηριοποιήθηκε μεταξύ Ιουλίου 1976 και Ιουλίου 1977 στη Νέα Υόρκη και στόχευε κυρίως νεαρά ζευγάρια που ερωτοτροπούσαν.

 

 2ος κύκλος Mindhunter: Trailer

Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει κυκλοφορήσει το trailer του 2ου κύκλου, παρότι βρισκόμαστε μια ανάσα από την πρεμιέρα στις 16 Αυγούστου. Να είστε όμως σε επιφυλακή γιατί πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει σύντομα!

Τέλος, μην επαναπαύεστε γιατί ο 2ος κύκλος του Mindhunter πιθανότατα δε θα είναι και ο τελευταίος της σειράς. Ευχόμαστε πάντως το διάστημα αναμονής από τον έναν κύκλο στον επόμενο να μειωθεί!

 

"Αιώνια" μαθήτρια και φοιτήτρια, αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Βιβλιόφιλη, με αδυναμία στις ξένες γλώσσες, τον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές (ειδικά εποχής). Αγχολυτικό μου οι όμορφες στιγμές με φίλους.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νεο-νουάρ: Η εξέλιξη του φιλμ νουάρ

Οι νεο-νουάρ ταινίες είναι ένα υποείδος του φιλμ νουάρ που
Klute

Klute: Ωδή στην ανθρώπινη ψυχή

Μετά από την τραγική είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού