Κι όμως είμαι ακόμα εδώ: Η νέα σειρά της ΕΡΤ

Πηγή εικόνας: Digital info

Το “Κι όμως είμαι ακόμα εδώ” είναι η νέα γλυκόπικρη σειρά της ΕΡΤ που έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2022. Η ΕΡΤ συνεχίζει την δυναμική της πορεία, καθώς και η προηγουμένη σειρά (Ζακέτα να πάρεις) που παίζει την ίδια ώρα τα σαββατοκύριακα ήταν αρκετά αξιόλογη. Η δημόσια τηλεόραση έχει χαράξει μια πορεία από το 2020 με τις αρκετά καλές παράγωγες μυθοπλασίας και διαρκώς μας προσφέρει πρωτότυπο περιεχόμενο.

Πλοκή

Η 33χρονη Κατερίνα ήξερε πως μπορεί να εκδηλώσει την κληρονομική νόσο της μητέρας της και ανησυχούσε συνεχώς για την υγειά της. Παρόλο που δεν είχε κανένα σύμπτωμα, έπαιρνε συνεχώς προφυλάξεις, πχ μάσκα, αντισηπτικά κλπ. και έκανε συνεχώς εξετάσεις. Όλοι της έλεγαν πως είναι υποχονδρία και υστερική μέχρι που μια μέρα μαθαίνει ότι τελικά έχει 6 μήνες ζωής. Τώρα σχεδιάζει το καλύτερο της μέλλον.

Κι όμως είμαι ακόμα εδώ
Πηγή εικόνας: iciao

Παραγωγή

Η παραγωγή είναι αρκετά καλή και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις σύγχρονες παράγωγες του εξωτερικού. Οι ερμηνείες είναι αρκετά καλές και φυσικά ξεχωρίζει το ζευγάρι των πρωταγωνιστών με την Κατερίνα Γερονικολού και την Γιάννη Τσιμιτσέλη στο ρολό της ασθενούς και του γιατρού αντίστοιχα. Το soundtrack συμπληρώνει την επιτυχία καθώς ξεχωρίζει και το τραγούδι των τίτλων, μια συνεργασία του Κωστή Μαραβέγια και της Ρένα Μόρφη. Σκηνοθετικά είχε γίνει καλή δουλειά και η ροή του “Κι όμως είμαι ακόμα εδώ” κυλά ομαλά. Ένα σημείο που θα αναμέναμε περισσότερο βελτίωση είναι ο τομέας των γραφικών που αν και σύγχρονος, δεν προβάλλεται έντονα.

Κι όμως ειμαι ακόμα εδώ
Πηγή εικόνας: NewsIT

Τι θα έκανες τους τελευταίους 6 μήνες της ζωής σου;

Αυτό το μακάβριο ερώτημα προσπαθεί να λύσει το “Κι όμως είμαι ακόμα εδώ”. Δεν είναι εύκολο να ζεις, γνωρίζοντας την ημερομηνία λήξης της ζωής σου και τις στατιστικές πιθανότητες. Ωστόσο η σειρά παρουσιάζεται ως κωμική με έντονα δραματικά στοιχεία, τονίζοντας την ελπίδα και της αισιοδοξία. Η Κατερίνα σχεδιάζει να ζήσει τους τελευταίους της μήνες έντονα και με αρμονία- προσπαθεί να ζήσει την κάθε στιγμή. Ίσως αυτό είναι και ένα μήνυμα που πήραμε από την πανδημία, η αναβολή δεν ωφελεί- αντιθέτως κουράζει και εξαντλεί. Θυσία για την θυσία και στο τέλος όλα είναι μάταια. Μάλλον η καλύτερη στρατηγική είναι να ζήσουμε την κάθε μέρα στο καλύτερο της σερφάροντας στα κύματα.

Διαβάστε επίσης  The Witcher: Ο νέος αντίπαλος του Game of Thrones;

Επίλογος

Το “Κι όμως είμαι ακόμα εδώ” είναι μια αρκετά καλή σειρά που βγήκε στον αέρα την κατάλληλη χρονική περίοδο. Δεν υπάρχει ακόμη σκέψη για δεύτερη σεζόν, αλλά ποιος ξέρει αν τελικά θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο την κηδεία της; Άλλωστε θαύματα συμβαίνουν κάθε μέρα και η Κατερίνα μπορεί να ζήσει μέχρι τα 100, που ίσως έχει ήδη προοικονομηθεί;

Μπορείτε να δείτε το intro teaser παρακάτω:

Σπουδάζω ψυχολογία στο Παντείο Πανεπιστήμιο. Μου αρέσουν οι σειρές, οι ταινίες, το gaming και τα φεστιβάλ. Θέλω να δοκιμάζω πράγματα και ασχολούμαι με αρκετά διαφορετικά θέματα ώστε να γεμίζει η κάθε μου ημέρα δημιουργικά.
Instagram: @demetrios_chatzis / website: https://www.dimitrioschatzis.eu/

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι