Μ’ ένα βιβλίο συζητώ: “Οι Περιοχές των Σφαλμάτων σας” του Wayne Dyer από την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου

Τι γίνεται όταν ένα βιβλίο σταθμός για την ανθρώπινη συμπεριφορά και την προσωπική αυτοβελτίωση γίνεται αφορμή για διάλογο και ουσιαστική επικοινωνία;

Η Ελληνική Λέσχη του βιβλίου, σας προσκαλεί στην εκδήλωση “Μ’ ένα βιβλίο συζητώ”, την Κυριακή, 13 Μαΐου 2018  στις 7 μ.μ στη Λέσχη: Αδριανού 3, Νέο Ψυχικό, Στάση Σκαλάκια.

Η Κα Αλίκη Πουλή, Ψυχολόγος και αρθρογράφος του MAXMAG  θα εισηγηθεί για συζήτηση την ψυχολογική μελέτη του Γουαίην Ντύερ “Οι περιοχές των σφαλμάτων σας”, Εκδόσεις «Γλάρος» Παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση ποιοτικού βιβλίου.

Ο δρ. Γουαίην Ντύερ στο βιβλίο – έρευνα για την ανθρώπινη συμπεριφορά “Οι περιοχές των σφαλμάτων σας“ αριστοτεχνικά και με τη κατάλληλη δόση ρεαλισμού μας ξεναγεί στις περιοχές των σφαλμάτων που όλοι «επισκεπτόμαστε» καθημερινά.

Η προσκόλληση στο παρελθόν, ο θυμός, τα όρια, η δικαιοσύνη, η ενοχή και αγωνία, ο φόβος για το άγνωστο και η αναβλητικότητα είναι κάποιες από τις «περιοχές των σφαλμάτων» που αναλύονται κατανοητά, χωρίς υπερβολή.

Για την αλλαγή χρειάζονται δύο συστατικά η αλλαγή της σκέψης και η αλλαγή της συμπεριφοράς, και τα δύο αυτά συστατικά βρίσκονται μέσα στο βιβλίο ζωντανά, έτοιμα να αξιοποιηθούν από τον αναγνώστη.

Ο άνθρωπος μέσα από αυτό το βιβλίο βλέπει τη δική του αλήθεια και καθίσταται στη θέση αυτού που επιλέγει να ενεργεί με κριτική και λογική σκέψη με σκοπό να βελτιώσει τη καθημερινή του ζωή και να προσεγγίσει την προσωπική του ευτυχία.

Εκείνη που συμπλέει με την ψυχική του ισορροπία, όχι την ευτυχία των διαφημίσεων που πιάνει το μάτι.

Ο έλεγχος για την αλλαγή των «σφαλμάτων» του είναι εσωτερικός ανεξάρτητα με το τι έχει προκύψει στη ζωή του μέχρι τώρα. Το βιβλίο δεν έχει ήρωα, ήρωας είναι ο κάθε αναγνώστης του! Πως θα είναι αν γίνουμε οι δικοί μας ήρωες που επιλέγουν πως θα ζουν;                               Αλίκη Πουλή

Διαβάστε επίσης  Τα όνειρα του Θοδωρή: μια σειρά παιδικών βιβλίων που γράφτηκε για καλό σκοπό

Ο Wayne Walter Dyer (10 Μαΐου 1940 – 29 Αυγούστου 2015) ήταν Αμερικανός ψυχολόγος- ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας αυτοβοήθειας και ομιλητής. Το πρώτο του βιβλίο, Οι  περιοχές των σφαλμάτων σας (1976), είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία όλων των εποχών, με περίπου 35 εκατομμύρια αντίτυπα που έχουν πωληθεί μέχρι σήμερα.

Ο Dyer γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ, Μίτσιγκαν, πέρασε πολλά από τα πρώτα δέκα χρόνια του σε ορφανοτροφείο στην ανατολική πλευρά του Ντιτρόιτ, αφού ο πατέρας του εγκατέλειψε την οικογένεια, αφήνοντας τη μητέρα του να μεγαλώσει τρία μικρά αγόρια.

Μετά την αποφοίτησή του από το Denby High School, ο Dyer υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1958 έως το 1962. Έλαβε πτυχίο στη Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο Wayne.

Εργάστηκε ως σύμβουλος προσανατολισμού στο γυμνάσιο και ως καθηγητής Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο St. John’s στη Νέα Υόρκη.

Έκανε πολλές δημοσιεύσεις σε περιοδικά και εργάστηκε ιδιωτικά ως ψυχοθεραπευτής. Οι διαλέξεις του στο Πανεπιστήμιο του St. John, που επικεντρωνόντουσαν στην θετική σκέψη και τις τεχνικές της κινητοποίησης, προσέλκυσαν πολλούς φοιτητές. Ο Dyer πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 29 Αυγούστου 2015, σε ηλικία 75 ετών.

Κατεβάστε εδώ τη πρόσκληση ψηφιακά: Μ’ ένα βιβλίο συζητώ Πρόσκληση “Οι Περιοχές των Σφαλμάτων σας”

 

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τα πέντε κορυφαία αρώματα που θυμίζουν καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που η φρεσκάδα και η

Το μουσείο των ονείρων της Χαράς: ένα παιδικό βιβλίο μέσο κατανόησης της πολιστικής κληρονομιάς

Η υπόθεση «Το μουσείο των ονείρων της Χαράς» της Ελένης