Οι Πλανευτές, της Αργυρώ Χαρίτου

Οι Πλανευτές είναι ένα ανάγνωσμα φαντασίας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Momentum και έρχεται να μας συναρπάσει και να ταράξει τις ζωές μας. Ένα από τα αγαπημένα μου πλάσματα είναι τα Νεφελίμ, κάτι όμως που σήμερα βρίσκεις δύσκολα και τα περισσότερα έχουν αρκετά κοινά μεταξύ τους.  Να όμως που αυτό το βιβλίο με τα δικά του είδη και δεν μιλάω μόνο για τα Νεφελίμ, με μάγεψε. Πως μπορεί να γίνεται αυτό; Νομίζω θα το κρατήσω κρυφό. Καθώς εκείνο είναι που πρέπει να ανακαλύψετε διάβαζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο. Φυσικά δεν είναι τα μόνα πλάσματα του βιβλίου. Έχουμε και αγγέλους. Και τους μαγευτικούς Πλανευτές.

Για να τα πάρουμε όμως με την σειρά και να σας εξηγήσω καλύτερα τι συμβαίνει. Τα πλάσματα του βιβλίου μας δεν είναι ανήκουν απλά σε ένα είδος και έχουν όλοι κοινά χαρίσματα και γνωρίσματα. Ο καθένας περνάει τον δικό του γολγοθά και έχει να επωμιστεί τις δικές του συνέπειες της ζωής του, αθάνατης και μη. Ο κύριος πρωταγωνιστής μας είναι άντρας και αυτό με κάνει να χαίρομαι, καθώς συχνά βλέπουμε κυρίως γυναικείους χαρακτήρες εξ΄ολοκλήρο σε βιβλία φαντασίας. Ο Έντριαν λοιπόν είναι ένας απλός θνητός που η ζωή τον έχει φέρει να συναναστρέφεται με περίεργα και εξωπραγματικά πλάσματα. Φυσικά, αυτό διόλου δεν δείχνει να τον ενοχλεί. Περισσότερο ενοχλείτε αν αυτά τα πλάσματα βγαίνουν από την ζωή του.

Η οπτική μας όμως δεν είναι στατική, έχουμε κι άλλους χαρακτήρες που εναλλάσονται και μας διηγούνται την δική τους πλευρά της ιστορίας. Εδώ, συναντάμε την Γιασμίν, μία καταπονημένη ψυχή που περνάει τα χίλια μύρια κύματα για να κρατήσει τον εαυτό της. Με εντυπωσίασε η εξέλιξη και τα πισωγυρίσματα σε κάποια σημεία του χαρακτήρα της, όσο προχωρούσε η ιστορία. Έχω να πω ότι χαίρομαι που φάνηκα τα τρωτά σημεία της.

Διαβάστε επίσης  Pet Peeves: Οι ενοχλητικές συνήθειες...στα βιβλία

Και τέλος, θα ήθελα να μιλήσω για έναν χαρακτήρα που ξεχώρισα, αγάπησα και έλιωσα στα δάκρυα ζώντας όσα πέρασε στην διάρκεια του βιβλίου. Η Αναέλ ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα νότα του βιβλίου και μία τραγική φιγούρα θα έλεγε κάποιος. Με εντυπωσίασε που φαινόταν να είναι κεντρικό πρόσωπο σε πάρα πολλά σημεία του βιβλίου. Και κάτι που δεν βλέπουμε συχνά, να είναι τόσο ενωμένη με τον πρωταγωνιστή μας χωρίς να υπάρχει κάτι ερωτικό μεταξύ τους. Το συγκεκριμένο το αγάπησα. Δεν θα σας αποκαλύψω πολλά για εκείνην καθώς εκεί είναι όλο το μυστήριο που πρέπει και να ξετυλίξε διαβάζοντάς το. Μα θα πω ότι μαζί της θα περάσετε ένα σωρό, θα πονέσετε όσο εκείνη, θα φρίξετε με πράξεις που έγιναν και τέλος θα κλάψετε αρκετά.

Όλα αυτά και πολλά ακόμα, καθώς οι χαρακτήρες μέσα στο βιβλίο είναι πολλοί και όλοι μοναδικοί με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, θα αντιμετωπίσετε και θα αγαπήσετε διαβάζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο. Μου αρέσει ο τρόπος που αγγίζει κάποια συγκεκριμένα θέματα η συγγραφέας στο βιβλίο “Οι Πλανευτές”. Η έννοια του να είσαι γονέας, του να είσαι παιδί ή ακόμα και το πως μπορεί να νιώθεις με την απώλεια κάποιου που ήταν σημαντικός για σένα ασχέτως αν έχει πεθάνει ή αν απλά έχει προχωρήσει χωρίς εσένα. Επικεντρώνεται στο κενό που μένει και δεν φεύγει ποτέ, όσα χρόνια και αν περάσουν από το γεγονός αυτό που σε στιγμάτισε. Πέρα από αυτό πόσο εύκολο είναι τελικά κάποιος να αποδεχτεί τη μοίρα του και να σκεφτεί το γενικό καλό; Να ένα ακόμα ερώτημα που σκεφτόμαστε πολλές φορές και τις περισσότερες ενώ λέμε αβίαστα θα το έκανα, ίσως τελικά την κρίσιμη στιγμή να μην είμαστε και τόσο σίγουροι ποια. Ζητήματα βαθιά και με δύσκολη απάντηση βασανίζουν λοιπόν τους ήρωες μας. Το να μπει κάποιος στα παπούτσια του άλλου και να δει πως κάτι που θεωρεί χάρισμα για άλλον είναι κατάρα και επίπονο. Είναι ένα υπέροχο κομμάτι του βιβλίου που μας δείχνει ότι τελικά όλοι βλέπουμε τα πράγματα με τον δικό μας τρόπο και επουδενί δεν είναι αυτός ο σωστός. Αν θέλετε και εσείς να δείτε πως μπορεί να είναι να ζεις κάτι τόσο δύσκολο μην το σκέφτεστε καν αυτό το βιβλίο είναι για εσάς.

Διαβάστε επίσης  4 καφέ για διάβασμα στην Πάτρα

Περιγραφή βιβλίου: Οι ΠλανευτέςΟι Πλανευτές

Στη Νέα Υόρκη του σήμερα ζει ανάμεσα στους θνητούς μια αρχαία φατρία με υπερδυνάμεις, οι Πλανευτές: Αλλάζουν μορφές για να ζουν στην αφάνεια και για να τραφούν. Τώρα όμως καλούνται να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο και να πάρουν μέρος σε έναν πόλεμο που άρχισε χιλιετίες πριν. Αντίπαλός τους, η πανίσχυρη Νεφελίμ που παρακολουθεί κάθε τους κίνηση με τις μαγικές της δυνάμεις. Ο θνητός Έντριαν και η Πλανεύτρα Γιασμίν θα πρέπει να θυσιάσουν πάρα πολλά, πολλά περισσότερα από τον έρωτα ανάμεσά τους που δεν μπορούν να ζήσουν, για να κερδίσουν έναν πόλεμο που δεν ξεκίνησαν αλλά πρέπει να τελειώσουν…
Η Αργυρώ Χαρίτου δημιουργεί μια κοσμοπλασία που συνδυάζει τους αρχαίους μύθους με τη σύγχρονη πραγματικότητα και μας αφηγείται μια πρωτότυπη ιστορία επικής φαντασίας με συνεχείς ανατροπές, όπου οι ήρωες αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο: έναν κόσμο όπου η αγάπη μπορεί να έχει μια ευκαιρία… (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Βιογραφικό Σημείωμα ΣυγγραφέαΟι Πλανευτές

Η Αργυρώ Χαρίτου γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας και ζει στο Κιλκίς με την οικογένειά της. Από μικρή ηλικία αποτυπώνε τις σκέψεις της στο χαρτί είτε με τη ζωγραφική, είτε με τον γραπτό λόγο. Μεγαλώνοντας, την κέρδισε το γράψιμο: Στην αρχή ήταν η αποτύπωση των σκέψεων της, έπειτα οι φανταστικοί ήρωες που ήθελαν να πουν την ιστορία τους και την οδήγησαν στη συγγραφή του πρώτου της μιθυστορήματος. Είναι συνεργάτης του ηλεκτρονικού περιοδικού για τον τρόμο και το φανταστικό Nyctophilia.gr, όπου παρουσιάζει κριτικές βιβλίων και συνεντεύξεις με Έλληνες συγγραφείς. Διηγήματά της που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς συγγραφής, υπάρχουν στα συλλογικά έργα: “Κόρες της Νύχτας” (2016), “Το Έπος της Φαντασίας: Αδιέξοδο” (2017).

Διαβάστε επίσης  Κερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου “Αναμνήσεις και εφιάλτες” από τις εκδόσεις Όστρια

Και για το τέλος σας κράτησα τα καλύτερα νέα. Σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας το καινούριο βιβλίο της συγγραφέως που περιμένω με ανυπομονησία. Για να περιμένετε και εσείς μαζί μας και να ενημερωθείτε αμέσως για την κυκλοφορία του, ακολουθήστε τις εκδόσεις Momentum στο προφίλ τους στο Facebook, πατώντας εδώ.

Και για να μην λέτε ότι δεν σας δείχνουμε τίποτα, παραθέτω το εξώφυλλο του βιβλίου με τίτλο “Ο Επισκέπτης”.Οι Πλανευτές

Ερωτευμένη με το φανταστικό και ό,τι έχει να κάνει με μύθους και περίεργα πλάσματα. Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1994, κατοικεί πλέον στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Όταν δεν είναι κρυμμένη μέσα στα βιβλία της σίγουρα βρίσκεται πίσω απ’ την οθόνη του υπολογιστή γράφοντας μυθιστορήματα, διηγήματα ή άρθρα. Το μυθιστόρημά της με τίτλο "Απρόσμενο Ξύπνημα" μετράει 200.000 προβολές στο Wattpad, την παγκόσμια πλατφόρμα ανάγνωσης βιβλίων. Τις στιγμές που δεν διαβάζει, φωτογραφίζει βιβλία για τον λογαριασμό της στο Instagram. Τελοιόφοιτη πλέον στον τομέα του Marketing με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον στα Social Media.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νεο-νουάρ: Η εξέλιξη του φιλμ νουάρ

Οι νεο-νουάρ ταινίες είναι ένα υποείδος του φιλμ νουάρ που
Klute

Klute: Ωδή στην ανθρώπινη ψυχή

Μετά από την τραγική είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού