Θρύλος της σειράς Κάραβαλ: μια ανατρεπτική συνέχεια

Θρύλος της σειράς

Το βιβλίο Θρύλος της σειράς Κάραβαλ της Stephanie Garber, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και μοιράζει μαγεία και σκοτεινές γωνιές. Έρχεται να μας συστήσει την Τέλα, αδερφή της Σκάρλετ στο βιβλίο Κάραβαλ και να μας δείξει από την πλευρά της τι προσπαθεί να επιτύχει και με τι κόστος. Είναι η οικογένεια πάνω απ’ όλα; Και αυτά τα “όλα” μέχρι ποιο σημείο φτάνουν; Ρισκάροντας μέχρι και την ίδια της την ζωή, ετοιμάζεται να μεταβεί στον τόπο που θα γίνει το Κάραβαλ και ποιος ξέρει; Ίσως η μοίρα της την φέρει να συμμετέχει και η ίδια στο παιχνίδι για να μάθει το όνομα του Λέτζεντ, άρχοντα του Κάραβαλ. Θα τα καταφέρει όμως; Ο χρόνος της στερεύει…

Λίγα λόγια για την υπόθεση

psichogios.gr
  • Εκδότης: Εκδόσεις Ψυχογιός
  • Μετάφραση: ΤΡΙΑΔΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
  • Ημερομηνία έκδοσης: 10/10/2019
  • Αριθμός σελίδων: 456

ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ, ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ.

Αφού παρασύρθηκε στον μαγικό κόσμο του Κάραβαλ, η Ντονατέλα Ντράγκνα κατάφερε να δραπετεύσει από τον πατέρα της και να σώσει την αδελφή της, Σκάρλετ, από έναν καταστροφικό κανονισμένο γάμο. Τα κορίτσια θα έπρεπε να το γιορτάζουν, αλλά η Τέλα, απελπισμένη, είχε κάνει μια συμφωνία με έναν εγκληματία, και αυτό που του χρωστάει δεν έχει καταφέρει ποτέ κανείς να το βρει: το αληθινό όνομα του Άρχοντα του Κάραβαλ, Λέτζεντ.
Ο μοναδικός τρόπος για να ανακαλύψει την ταυτότητα του Λέτζεντ είναι να κερδίσει το Κάραβαλ. Έτσι η Τέλα ξαναπαίρνει μέρος στο θρυλικό παιχνίδι – και καταλήγει στο μονοπάτι του δολοφονικού διαδόχου του θρόνου της αυτοκρατορίας, σε μια καταδικασμένη ιστορία αγάπης και σε έναν ιστό από μυστικά. Αν δεν μπορέσει να εκπληρώσει τη συμφωνία και να δώσει το όνομα του Λέτζεντ, θα χάσει όλα όσα αγαπάει, ίσως ακόμα και τη ζωή της∙ αλλά αν κερδίσει, ο Λέτζεντ και το Κάραβαλ θα καταστραφούν για πάντα.

Διαβάστε επίσης  Συγγραφείς με ψυχικές διαταραχές
Advertisements
Ad 14

Καλώς ήρθες στο ΚΑΡΑΒΑΛ. Το παιχνίδι μόλις ξεκίνησε.

Σκέψεις για το βιβλίο Θρύλος της σειράς Κάραβαλ

Η σειρά Κάραβαλ είναι αρκετά δημοφιλής και υπάρχει παντού στα social media, κάτι που την κάνει ακόμα πιο ανάρπαστη για όσους τα παρακολουθούν. Οι εκδόσεις Ψυχογιός έχουν κάνει καλή δουλειά στα βιβλία αυτά. Θα αναφέρω, φυσικά, ότι δεν είναι αυτοκόλλητα στα εξώφυλλα ο κόκκινος κύκλος που βλέπεται να ξεχωρίζει. Και αυτό, πραγματικά, είναι κάτι αρνητικό για εμένα. Βέβαια πλέον δε συμβαίνει κάτι τέτοιο στις καινούριες κυκλοφορίες. Και κάπως έτσι δείχνεις στο κοινό σου ότι ακούς την γνώμη του και τη σέβεσαι. Μπράβο στις Εκδόσεις Ψυχογιός και όσου δε φοβούνται να πουν την γνώμη τους και να τη στείλουν στους εκδοτικούς οίκους.

Η Τέλα σαν πρωταγωνίστρια μου αρέσει πολύ περισόττερο από την Σκάρλετ, η οποία με εκνεύριζε σε αρκετά σημεία, με τις επαναλήψεις και τον τρόπο σκέψης της. Η Τέλα είναι πιο δυναμική, αποφασιστική και ριψοκίνδυνη σίγουρα. Όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό από μόνο του για να μου αρέσει το συγκεκριμένο βιβλίο. Από το πρώτο κιόλας είχα αναφέρει πως ενώ δεν με είχε κερδίσει σε όλη την διάρκεια, το έκανε στις τελευταίες 100 σελίδες. Σε αυτό δεν τα κατάφερε ούτε σε εκείνες. Ξέρω ότι πολύ κόσμος θα διαφωνήσει μαζί μου και λατρεύει αυτήν την σειρά. Δε θα διαφωνήσω, έχει πολλά ωραία στοιχεία, ειδικά στην φαντασία και την κοσμοπλασία του. Όμως, δε με αγγίζει και ο κόσμος της δε με πείθει.

Διαβάστε επίσης  "Ο μικρός Νικόλας" μας θύμισε να είμαστε παιδιά

Και για να εξηγήσω πάνω σε αυτό. Δε μπορώ πλέον να συνδεθώ με έναν εντελώς ονειρικό κόσμο, που όλα είναι δυνατά και που στο τέλος μπορούν τα Πάντα να ανατραπούν ή να μην έχουν συμβεί. Πραγματικά, η φαντασία της συγγραφέως είναι πολύ ωραία, μα όχι και το στοιχείο αυτό στο σέτινγκ της, για εμένα.

Οι χαρακτήρες, ενώ μου αρέσουν ακόμα περισσότερο από το πρώτο βιβλίο, με έκαναν να  εκνευριστώ πολλές φορές και σε πολλά σημεία. Ξέρω ότι, συχνά, συναντάμε απερίσκεπτους πρωταγωνιστές, όμως για κάποιον λόγο πλέον δε μου κάθεται τόσο καλά κάποιος που δε νοιάζεται για τις επιπτώσεις, που έχουν σε όλους οι πράξεις. Ειδικά αν δε μου ταιριάζει και ο λόγος που ο ίδιος πιστεύει ότι είναι σωστός και έπρεπε να το κάνει.

Οι αντρικοί χαρακτήρες της είναι πολύ πιο πολυδιάστατοι και ενδιαφέροντες. Θα μου άρεσε να είχα την οπτική τους σε πολλά κεφάλαια απ’ αυτά που διάβασα. Βλέπουμε να μας συστήνει με πολύ ενδιαφέρον τρόπο, καινούριους χαρακτήρες που θα έρθουν να πρωταγωνιστήσουν σε επόμενες σειρές της. Τις οποίες να πω θα διάβαζα με μεγαλύτερο ενδιαφέρον βάσει κριτικών και περιλήψεων που έψαξα.

Η πρόζα της είναι αρκετά απλή λεκτικά, μα αρκετά φλύαρη σε πολλά σημεία. Με αποτέλεσμα να μη μου δημιουργεί τόσο κάτι λυρικό για να με κρατήσουν τα φλύαρα μέρη και να μη μου στέκει απόλυτα το σύνολο αυτό. Αναφέρω ξανά ότι αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Θα δείτε πολύ κόσμο να τα λατρεύει και να μιλάει με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτά.

Αν θα το πρότεινα; Από εμένα είναι, όχι. Όμως θα πρότεινα αν σας αρέσει το είδος φαντασίας με σκοτεινά παιχνίδια, χαρακτήρες με μαγικές ιδιότητες και θανάσιμες καταστάσεις, να διαβάσετε κι άλλες απόψεις και να το τολμήσετε. Καθώς δεν αρέσουν σε όλους τα ίδια πράγματα.

Διαβάστε επίσης  Business Review: Πως να κατακτήσετε την κορυφή

Βιογραφικό σημείωμα Stephanie Garber συγγραφέα του βιβλίου Θρύλος της σειράς Κάραβαλ

Η ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΚΑΡΜΠΕΡ μεγάλωσε στη βόρεια Καλιφόρνια και διέθετε ανέκαθεν πείσμα και τρελή φαντασία. Όταν δε γράφει, διδάσκει δημιουργική γραφή και ονειρεύεται την επόμενη περιπέτειά της. Τα βιβλία της σειράς ΚΑΡΑΒΑΛ κυκλοφορούν σε τριάντα τέσσερις χώρες, έχουν βρεθεί στις υψηλότερες θέσεις στις λίστες των ευπώλητων βιβλίων και ετοιμάζεται η μεταφορά τους στη μεγάλη οθόνη.

Ερωτευμένη με το φανταστικό και ό,τι έχει να κάνει με μύθους και περίεργα πλάσματα. Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1994, κατοικεί πλέον στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Όταν δεν είναι κρυμμένη μέσα στα βιβλία της σίγουρα βρίσκεται πίσω απ’ την οθόνη του υπολογιστή γράφοντας μυθιστορήματα, διηγήματα ή άρθρα. Το μυθιστόρημά της με τίτλο "Απρόσμενο Ξύπνημα" μετράει 200.000 προβολές στο Wattpad, την παγκόσμια πλατφόρμα ανάγνωσης βιβλίων. Τις στιγμές που δεν διαβάζει, φωτογραφίζει βιβλία για τον λογαριασμό της στο Instagram. Τελοιόφοιτη πλέον στον τομέα του Marketing με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον στα Social Media.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

bikini

Coquette bikini: Tο απόλυτο καλοκαιρινό item

Έχεις αρχίσει ήδη να ψάχνεις τα look σου για το
The Fall Guy

The Fall Guy: Ο κασκαντέρ που με αγάπησε

Στις αίθουσες έφτασε η νέα κωμωδία δράσης από τον σκηνοθέτη