Βιβλία για το ζώδιο σου

Πες μου το ζώδιο σου, να σου πω τι διαβάζεις.

Δε ξέρω ποια είναι η σχέση σου με τα ζώδια, εγώ μια φορά τις προβλέψεις μου για το τι βιβλία διαβάζεις θα τις κάνω. Αν είσαι από εκείνους που κοιτάζουν καθημερινά το ωροσκόπιο τους, τότε θα βρεις αυτές τις βιβλίο-προτάσεις για το ζώδιο σου πολύ βοηθητικές. Αν πάλι είσαι από αυτούς που δεν πιστεύουν στα ζώδια, τότε τι κάνεις εδώ; Ξέρω, ξέρω. Δεν πιστεύεις σ’ αυτά, αλλά τα κοιτάς για πλάκα. 

♈︎ Κριός

Βιβλία για το ζώδιο σου

Οι Κριοί δεν έχουν χειρότερο από το να βαριούνται. Για να τραβήξει ένα βιβλίο την προσοχή του Κριού χρειάζεται δυναμικούς σαν κι αυτόν χαρακτήρες και μια γερή δόση περιπέτειας. Είναι που τον διακατέχει μια έμφυτη παρορμητικότητα και θέλει να ζει έντονα και στα άκρα. Αν θες να του κάνεις δώρο ένα βιβλίο, η καλύτερη επιλογή είναι ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας με πολλή δράση κι αγωνία – θα του ταιριάξει γάντι.  Άλλωστε, τα περισσότερα από αυτά γίνονται και ταινίες, οπότε μπορεί να τα ευχαριστηθεί διπλά και να μπει για τα καλά στο universe/lore του βιβλίου. 

Advertisements
Ad 14

Ιδανικά γι’αυτούς: “Lord of the Rings” (J.R.R. Tolkien), “Harry Potter” (J.K. Rowling), “Dune” (Frank Herbert)

 

♉︎ Ταύρος

Βιβλία για το ζώδιο σου

Για τους Ταύρους τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Δεν μιλάω για την ποσότητα, αλλά για την ποιότητα. Ένας Ταύρος μπορεί να διαβάσει και τόμους ολόκληρους, αρκεί να τού κρατήσεις το ενδιαφέρον, μιλώντας ουσιαστικά και ξεκάθαρα. Συνήθως, επιλέγει κλασικά αναγνώσματα με πολύ καλές κριτικές, ενώ αν βρεθεί σε κάποιο βιβλιοπωλείο θα πάει κατευθείαν στον πάγκο με τα best-sellers. Οι Ταύροι δεν πειραματίζονται εύκολα και δεν έχουν χρόνο για χάσιμο. Έτσι και το βιβλίο δεν τούς γεμίσει το μάτι, δεν θα κάνουν καν τον κόπο να το γυρίσουν από την ανάποδη για να διαβάσουν την περίληψη.

Ιδανικά γι’αυτούς: “Οι Αδερφοί Καραμάζοφ” (Fyodor Dostoevsky), “Η Τέχνη του Πολέμου” (Sun Tzu), “Οι Άθλιοι” (Victor Hugo)

 

♊︎ Δίδυμος

Βιβλία για το ζώδιο σου

Οι Δίδυμοι είναι γνωστοί για την εκκεντρικότητα τους κι αυτό φαίνεται μέχρι και στα βιβλία τους. Είναι που ο κόσμος τους δεν έχει καμία σχέση με των υπολοίπων και ψάχνουν για ιστορίες που να ανταποκρίνονται στο simulation που ζουν οι ίδιοι. Το πρόβλημα τους είναι ότι συχνά αγοράζουν πολύ περισσότερα βιβλία από όσα διαβάζουν στην πραγματικότητα. Ένας Δίδυμος είναι ικανός να αγοράσει ένα βιβλίο, απλά και μόνο για το όμορφο εξώφυλλο του. Δεν έχει σημασία αν θα το διαβάσει ή όχι, αρκεί ο ίδιος να νιώθει main character κρατώντας το.

Διαβάστε επίσης  97 χρόνια χωρίς τον ποιητή και θεατρικό συγγραφέα Ιωάννη Πολέμη

Ιδανικά γι’αυτούς: “1984” (George Orwell), “Η Γάτα” (Charles Bukowski), “Το Κουρδιστό Πορτοκάλι” (Anthony Burgess)

 

♋︎ Καρκίνος

Ως επίτιμες κλαίουσες του ζωδιακού κύκλου, οι Καρκίνοι διψάνε για μελό και ρομάντζο. Όχι, όμως, για εκείνα τα χαρούμενα που ζουν καλά στο τέλος. Ο Καρκίνος θέλει η σχέση να είναι σαν το γιοφύρι της Άρτας – ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν. Γιατι καταβάθος, όσο κι αν δεν το παραδέχεται, θέλει να υποφέρει. Άπαξ και δει ότι το βιβλίο αναφέρεται σε τοξικό ζευγάρι, όπου από την πολλή αγάπη μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν – τέλος, το έχει αγοράσει χθες. Κι αφού το διαβάσει, προφανώς και θα περιμένει να ζήσει κάτι αντίστοιχο. Αν δεν μπορείς να τού δώσεις μια ιστορία αγάπης τύπου Jane Austen, αλίμονο σου!

Ιδανικά γι’αυτούς: “Άννα Καρένινα” (Leo Tolstoy), “Ανεμορδαμένα Ύψη” (Emily Brontë), “Περηφάνια και Προκατάληψη” (Jane Austen)

 

♌︎ Λέων 

Βιβλία για το ζώδιο σου

Για τους Λέοντες δεν έχει τόσο σημασία το είδος του βιβλίου, όσο το να υπάρχει αρκετή υπερβολή, γκλαμουριά και δράμα. Το ζητούμενο είναι να μπορέσουν να ταυτιστούν με τον κεντρικό ήρωα, για να δικαιολογείται το ύφος χιλίων καρδιναλλίων που έχουν. Γι’ αυτό διαβάζουν βιβλία μόνο με μεγάλες προσωπικότητες. Τόσο μεγάλες που δε γίνεται το όνομα τους να μη μπει στον τίτλο του βιβλίου. Δεν μιλάω για αυτοβιογραφίες. Ένας Λέων αν είναι να διαβάσει ποτέ κάποια αυτοβιογραφία, αυτή θα είναι η δική του – όταν κι όποτε αυτή γραφτεί. 

Ιδανικά γι’αυτούς: “Ο Υπέροχος Gatsby” (F. Scott Fitzgerald), “Το Πορτραίτο του Dorian Gray” (Oscar Wilde), “Λαίδη Μακμπέθ” (Ava Reid)

 

♍︎ Παρθένος

Οι Παρθένοι ζουν για να λύνουν προβλήματα – κι όταν δεν υπάρχει πρόβλημα, θα το δημιουργήσουν μόνοι τους. Είναι, άλλωστε, από τη φύση τους απίστευτα υπεραναλυτικοί και τρελαίνονται για γρίφους κι ιστορίες μυστηρίου. Δεν είναι επειδή τούς αρέσουν τα δύσκολα. Αντιθέτως, όταν δυσκολεύονται, παραπονιούνται όλη την ώρα. Απλώς τούς αρέσει να νιώθουν χρήσιμοι, ενώ είναι και μεγάλες κρυφο-ψωνάρες. Θέλουν να σε ακούσουν να τούς λες ΜΠΡΑΒΟ! Βέβαια, στα “μπράβο” αντιδρούν σαν ταπεινά χαμομηλάκια. Μην τούς πιστεύετε, από μέσα τους απονέμουν στον εαυτό τους κάποιο Νόμπελ. 

Διαβάστε επίσης  Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ιδανικά γι’αυτούς: “Οι Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς” (Arthur Conan Doyle) κι οτιδήποτε έχει γράψει η Αγκάθα Κρίστι.

 

♎︎ Ζυγός

Κατά βάση οι Ζυγοί είναι ένα αρκετά ζεν ζώδιο, καθώς ψάχνουν την ισορροπία και την αρμονία στη ζωή τους. Όμως, κάτι που αρέσει επίσης πολύ σ’ έναν Ζυγό, είναι το καλό κουτσομπολιό. Δώστου μπόλικο σκάνδαλο, ανατροπές και αποκαλύψεις και πάρτου την ψυχή – είναι ικανός να χάσει μέχρι και τον ύπνο του διαβάζοντας. Όταν ένας Ζυγός διαβάζει κάτι καλό, θα το προτείνει σίγουρα στους φίλους του, μπαίνοντας κατευθείαν στο “ψητό” της υπόθεσης κι ίσως από την πολλή χαρά να τού ξεφύγουν μερικές “ζουμερές” λεπτομέρειες. Δεν τους λέω απαραίτητα κουτσομπόληδες. Απλώς οι ίδιοι πιστεύουν ότι, το τσάι είναι καλό να σερβίρεται όσο είναι ζεστό.

Ιδανικά γι’αυτούς: “Gossip Girl” (Cecily von Ziegesar), “Οι Εφτά σύζυγοι της Έβελιν Χιούγκο” (Taylor Jenkins Reid), “Η άλλη ερωμένη του βασιλιά” (Philippa Gregory)

 

♏︎ Σκορπιός (είναι για σένα, πααμ!)

Και τι θέλει ένας Σκορπιός; Ένα βιβλίο να συναγωνιστεί τα δικά του παρανοϊκά σενάρια. Στον Σκορπιό αρέσει το σκοτάδι κι η ίντριγκα, γι’ αυτό έλκεται από ιστορίες με αρκετά μυστικά, δολοπλοκίες κι αντιφατικούς χαρακτήρες. Φυσικά, μέχρι να γίνουν τα αποκαλυπτύρια στο τέλος του βιβλίου, αυτός θα σπάει το κεφάλι του με τις δικές του θεωρίες. Αν μάλιστα πέσει μέσα, νιώθει μια απερίγραπτη ικανοποίηση. Αυτό, όμως, δεν κρατάει πολύ, γιατί η περιέργεια των Σκορπιών είναι ακόρεστη. Έξτρα πόντους παίρνουν τα βιβλία με κάποιον “εκδικητή-τιμωρό”, επειδή οι ίδιοι δεν παίρνουν εκδίκηση τόσο συχνά, όσο θα ήθελαν στην πραγματικότητα.

Ιδανικά γι’αυτούς: “Η Μυστική Ιστορία” (Donna Tartt), “Η Λάμψη” (Stephen King), “Το Κορίτσι με το Τατουάζ” (Stieg Larsson)

 

♐︎ Τοξότης

Βιβλία για το ζώδιο σου

Όσο κι αν δεν το περιμένεις, οι Τοξότες είναι από τα πιο διαβαστερά ζώδια. Μη ξεχνάς ότι αυτό το ζώδιο έβγαλε κι έναν Mark Twain! Η αισιόδοξη και περιπετειώδης φύση του κάνει τον Τοξότη να θέλει να ανακαλύπτει νέα πράγματα και να εξελίσσεται συνεχώς. Αυτό το πετυχαίνει είτε ταξιδεύοντας πολύ είτε διαβάζοντας βιβλία που αποτελούν έμπνευση για εκείνον – μερικές φορές αυτά τα δύο τα συνδυάζει κιόλας. Η φιλοσοφία και η αυτοβελτίωση είναι τα αγαπημένα θέματα του Τοξότη και με την πρώτη ευκαιρία θα τα φέρει στο τραπέζι προς συζήτηση. Τα διαβάζει που τα διαβάζει όλα αυτά, να μην μοιράσει και λίγη γνώση στις παρέες του;

Ιδανικά γι’αυτούς: “Ο Αλχημιστής” (Paulo Coelho), “Τα Εις Εαυτόν” (Μάρκος Αυρήλιος), Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον” (Richard Bach)

Διαβάστε επίσης  Ο διάσημος συγγραφέας Stephen King μέσα σε δύο σελίδες

 

♑︎ Αιγόκερως

Βιβλία για το ζώδιο σου

Αν υπάρχει βιβλίο με τίτλο “Πώς να βγάλετε εκατομμύρια σε μια νύχτα;”, τότε το διαβάζει σίγουρα ένας Αιγόκερως. Δεν είναι τυχαίο ότι στατιστικά οι περισσότεροι CEOs στον κόσμο είναι Αιγόκεροι. Βέβαια, τούς έχει βγει άδικα το όνομα ότι είναι παραδόπιστοι και τα υπολογίζουν όλα, γιατι στην πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι. Παραείναι απλά φιλόδοξοι και προνοητικοί. Στη δημιουργία του δικού τους success story, διαβάζουν βιβλία-manuals που θα τούς βοηθήσουν να πετύχουν και ταυτόχρονα να οριοθετήσουν λίγο την εργασιομανία τους. Θέλουν την καταξίωση, αλλά θέλουν και το καθισιό τους. 

Ιδανικά γι’αυτούς: “Πλούσιος Μπαμπάς, Φτωχός Μπαμπάς” (Robert Kiyosaki), “Οι Ηγέτες Τρώνε Τελευταίοι” (Simon Sinek), “Ο Μοναχός που πούλησε τη Ferrari του” (Robin Sharma)

 

♒︎ Υδροχόος 

Ο Υδροχόος διαβάζει μόνο βιβλία “υψηλού επιπέδου”, που θίγουν ζητήματα ύπαρξης και μιλούν για την αποστολή μας στον μάταιο τούτο κόσμο. Δηλαδή βιβλία που δεν είναι για κοινούς θνητούς, αλλά για βαθιά σκεπτόμενους ανθρώπους, σαν αυτόν. Φούμαρα και πράσινα άλογα! Στον Υδροχόο αρέσει απλά να πουλάει στους άλλους μούρη και να κάνει το ο,τιδήποτε μέρος της προσωπικότητας του, ώστε μετά να το παίζει ακόμα πιο ανώτερος. Αυτό που δεν θα παραδεχτεί ποτέ είναι ότι, κάπου στη βιβλιοθήκη του έχει καταχωνιασμένο το “Τελειώνει Με Εμάς” της Colleen Hoover, το οποίο μάλιστα είναι και το αγαπημένο του.

Ιδανικά γι’αυτούς: “Όταν Έκλαψε ο Νίτσε” (Irvin D. Yalom), “Η Μεταμόρφωση” (Franz Kafka), “Ο Μύθος του Σισύφου” (Albert Camus)

 

♓︎ Ιχθύς

Βιβλία για το ζώδιο σου

Οι Ιχθύες είναι απίστευτα ρομαντικοί κι ονειροπόλοι. Όσο χρονών και να γίνουν, πιστεύουν στα παραμύθια, στο καλό που πάντα κερδίζει το κακό και στην παγκόσμια ειρήνη – αυτοί κι η Μις Κόσμος. Είναι που έχουν καρδιά μικρού παιδιού και δεν αφήνουν εύκολα το ροζ συννεφάκι τους. Για έναν Ιχθύ, καλό βιβλίο είναι αυτό που σε “ρουφάει” μέσα στον φανταστικό του κόσμο, έχει δακρύβρεχτους διαλόγους και, εννοείται, δεν σκοτώνει τον αγαπημένο σου χαρακτήρα. Έτσι και δεν υπάρχει happy ending, θα κάνει μέχρι και βδομάδα να το ξεπεράσει, ενώ θα παραπονιέται για το άδικο αυτό σε όλους.

Ιδανικά γι’αυτούς: “Ο Μικρός Πρίγκηπας” (Antoine de Saint-Exupéry), ΅Μεγάλες Προσδοκίες” (Charles Dickens), “Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων” (Carsten Henn)


*Την ύπαρξη 13ου ζωδίου αρνούμαι να την αποδεχτώ, γι’αυτό κι απουσιάζει.

Ποια άλλα βιβλία είναι για το ζώδιο σου;

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Είναι ευχή ή κατάρα να μη νιώθεις;  Σού αρέσουν οι
Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη, γνωστή και ως «Λύκειον», βρισκόταν