7 ψέματα που είπες στον εαυτό σου (πριν) τις γιορτές

ψέματα

 Προσπάθησες να βάλεις τους στόχους σου και το πρόγραμμά σου αλλά το μόνο που κατόρθωσες τελικά είναι να πεις ψέματα στον εαυτό σου. Κάτι τα οικογενειακά τραπέζια, κάτι τα ύπουλα μελομακάρονα, κάτι… το πνεύμα των χριστουγέννων, κάτι το κρύο που σε σπρώχνει όλο και περισσότερο στο ζεστό σου κρεβατάκι, λύγισες.

 

1.Θα διαβάσω για εξεταστική.

Δε θα πω πολλά. Αν είσαι φοιτητής, καταλαβαίνεις. Αν το φοιτιητικό σου σπίτι είναι διαφορετικό από το πατρικό σου, απλά έβγαλες τα βιβλία βόλτα. Στεναχωριέσαι που έπιασαν χωρίς λόγο τόπο στη βαλίτσα σου, αλλά και πάλι δε συγκινείσαι. Αν είσαι φοιτητής και μένεις με τους γονείς σου έτσι κι αλλιώς, τα αφήνεις εκεί στη βιβλιοθήκη να σε κοιτάζουν, ίσως και στολισμένα.

Advertisements
Ad 14

 

2.Δε θα φάω πολλά γλυκά.

Μία λέξη, χιλιάδες συναισθήματα: Μελομακάρονα.

 

3.Δε θα πιω πολύ.

No comments.

ψέματα

 

4.Θα αναπληρώσω το χαμένο ύπνο.

Λίγο οι έξοδοι και τα ξενύχτια, λίγο οι καινούριες ταινίες και τα καινούρια επεισόδια από σειρές που βγήκαν -επιτέλους- αυτές τις μέρες, οι ώρες που πέφτεις για ύπνο γίνονται όλο και πιο πρωινές. “Δεν πειράζει. Θα σηκωθώ πιο αργά.” ΧΑ ΧΑ ΧΑ. Τηλεφωνήματα από συγγενείς και φίλους για ευχές και για να κανονίσετε να βγείτε, ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ. Περαστικά.

ψέματα

5.Δε θα ξεφύγω από τον προϋπολογισμό μου για τα δώρα.

Οκ, μπορεί απλά τελικά να μην καταφέρεις να πάρεις αυτό που θέλεις για τον εαυτό σου. Αλλά τι να κάνουμε; Ανεκτίμητη η έκφραση κάποιου που ενθουσιάζεται με το δώρο του.

Διαβάστε επίσης  Χαμένο το μυαλό το λογικό με καρδιά ξεμυαλισμένη

 

6.Δε θα ψωνίσω άχρηστα πράγματα.

Και κάπως έτσι αναρωτιέσαι γιατί ξόδεψες τόσα χρήματα σε χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Επίσης, αναρωτιέσαι γιατί πήρες κάλτσες με ταράνδους. Και αυτές τις κάλτσες με τις τηγανητές πατάτες… παναγία μου. Α. Και αυτό το πράσινο κραγιόν γιατί το πήρες; Θα το φορέσεις ποτέ;

 

7.Θα είμαι συνεπής στις κοινωνικές μου υποχρεώσεις.

“Αχ συγνώμη, δεν μπορώ. Έχω διάβασμα για την εξεταστική.” Γκουχ.

 

Ωστόσο, σε δικιολογούμε για όλα. Γιορτές είναι και σε λίγο τελειώνουν. Δικαιούσαι να ξεφύγεις λίγο ή και λίγο παραπάνω. Καλή τύχη στη διαδικασία προσαρμογής που έρχεται…

Προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εθισμένη στη μουσική, την ποίηση και το tumblr. Πάσχω απο χρόνιο και αθεράπευτο σαρκασμό και αυτοσαρκασμό.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βρεφικά προιόντα Ελλάδα

Η ακρίβεια στα βρεφικά προιόντα, Γονείς και Παιδιά

Η ακρίβεια και η ασφάλεια των βρεφικών προϊόντων αποτελούν ζωτικά

Η βασίλισσα του τίποτα: Το κλείσιμο που αξίζουμε

Η Βασίλισσα του Τίποτα, το τρίτο και τελευταίο μέρος της