Αν δεν τα δώσεις όλα στον έρωτα, δεν αξίζει να ερωτευτείς

αν δεν τα δώσεις όλα στον έρωτα, δεν αξίζει και να ερωτευτείςΔιάβασα κάπου πρόσφατα πως αν δεν τα δώσεις όλα στον έρωτα, δεν αξίζει και να ερωτευτείς. Εκείνο λοιπόν το φτερωτό παιδάκι υποστηρίζουν κάποιοι ότι ζητάει όλα ή τίποτα. Η μετριότητα δεν του ταιριάζει και δεν τη θέλει. Όλα για αυτό είναι στον υπέρτατο βαθμό και με αυτό το τρόπο πρέπει να κινηθείς κι εσύ αν σε χτυπήσει με το βέλος του. Μπαίνεις στο παιχνίδι και τα ποντάρεις όλα για όλα, στο κόκκινο χρώμα φυσικά, εκείνο το βαθύ του πάθους και της τρέλας.

Πάθος και τρέλα θέλει ο έρωτας. Τι νόμιζες πως θέλει λογική και στρατηγικές; Όσο πιο αυθόρμητος και αφημένος στα χέρια του είσαι, τόσο πιο πολλά θα δώσεις και θα ζήσεις. Τώρα μη με ρωτήσεις εσύ τι θα πάρεις. Μπορεί να μη πάρεις τίποτα, μπορεί όμως να πάρεις και τα πάντα. Και όταν αναφέρω τα πάντα, δεν εννοώ το γνωστό για ”πάντα” αλλά ευτυχισμένες στιγμές αξέχαστες στο χρόνο και στιγμές παροδικού πόνου. Θα πληγωθείς, θα πληγώσεις αλλά θα μάθεις και κυρίως θα ζήσεις.  Άνθρωπος που δεν ερωτεύτηκε, μάλλον ήταν εκείνος που φοβόταν να ζήσει. Φοβόταν το απόλυτο αλλά και το τίποτα που μπορεί να κρύβει αυτή η κατάσταση στην επόμενη γωνία. Η απάντηση μου λοιπόν στο τι θα λάβεις εσύ, είναι ότι αν δε δοκιμάσεις δε θα μάθεις ποτέ τι μπορεί να κρύβει για σένα ο έρωτας.

Εσύ πάλι που δεν τον φοβάσαι αλλά δεν προτιμάς τα υποκατάστατά του, ίσως να έχεις παρεξηγηθεί από πολλούς και να σε κατατάσσουν στη κατηγορία των φοβισμένων. Κάθε άλλο όμως εγώ πιστεύω πως είσαι εκείνος που τον γνωρίζεις τόσο καλά , που δε θες να του χαρίσεις μια μετριότητα, αλλά το απόλυτο και εσένα τον ίδιο ολόκληρο.Υποστηρίζεις το απόλυτο και δε συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από αυτό. Γνωρίζεις ποιος και τι μπορεί να σε οδηγήσει σε αυτό το συναίσθημα και όλα τα άλλα απλώς τα προσπερνάς. Δε  σε αγγίζει εκείνο που δε σε ωθεί στο να πατήσεις γκάζι και να τρέξεις για χάρη του κι ας ξέρεις πως οι πιθανότητες να φας τα μούτρα σου είναι πολλές. Ερωτεύεσαι χωρίς καμία προφύλαξη παίρνοντας μεγάλα ρίσκα. Έτσι είναι όμως, οτιδήποτε αυθεντικό δε φοβάται να ρισκάρει.

Διαβάστε επίσης  Booktok: Το μαγικό δωμάτιο του Tik Tok

Όσο για σένα που τον γνώρισες, τον έζησες και πόνταρες τα πάντα σε αυτόν, ξέρεις πως το να ψάχνεις δικλείδες ασφαλείας στον έρωτα είναι κάτι παραπάνω από αστείο. Κανείς δεν κατάφερε κάτι τέτοιο όπως και κανείς δεν ξεφεύγει από αυτό το φτερωτό παιδάκι με τα βέλη του.

Advertisements
Ad 14

Όταν τον βρεις λοιπόν μη τσιγκουνευτείς, δώσ’τα   όλα  και δε θα βγεις χαμένος. Ό,τι κι αν συμβεί, θα ξέρεις πως  έζησες.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Πάτρα.Σπουδάζω στο τμήμα Φιλολογίας της Πάτρας.Πεισματάρα,ξεροκέφαλη και οξύθυμη .Υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων,ο εθελοντισμός δεν βρίσκεται τυχαία στη ζωή μου.Η αρθρογραφία είναι το πάθος μου και το φάρμακο μου.Αγαπώ να παρατηρώ ό,τι συμβαίνει γύρω μου και να το αναλύω.Τι έχουν βαρεθεί οι δικοί μου άνθρωποι να ακούν από μένα; Μα ότι φυσικά όλα γίνονται για κάποιο λόγο!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Λιθουανία

Λιθουανία: Ταξιδεύουμε στην κορώνα της Βαλτικής

Προορισμός μας αυτή τη φορά είναι η Λιθουανία, η μεγαλύτερη

Ριπίδια: η σημασία και η χρήση τους στην αρχαία Ελλάδα

Τα ριπίδια στην αρχαία Ελλάδα, ή αλλιώς βεντάλιες, ήταν