Λύνοντας τον γρίφο

Λύνοντας τον γρίφο

Ξύπνησε μες στη νύχτα. Το κεφάλι της βαρύ και μουδιασμένο απ’ το αλκοόλ που είχε προηγηθεί. Τα μάτια της κοίταζαν, χωρίς να βλέπουν, και το κορμί της στεκόταν χωρίς να΄ ναι στην πραγματικότητα  ζωντανό. Και τότε ήταν η στιγμή που αντίκρισε ένα σημείωμα κάτω απ΄την πόρτα:

«Ήρθε η ώρα να λύσεις τον γρίφο που θα σου αλλάξει τη ζωή. Ελπίζω να βρεις τη λέξη. Ξεκινάμε»

Στοιχείο νούμερο ένα: «Η λέξη που ψάχνουμε είναι κάτι που απουσιάζει εντελώς απ΄τη ζωή σου εδώ και χρόνια». Το κορίτσι τότε φαντάστηκε ότι αναφερόταν στο αυτοκίνητο που πάντα ονειρευόταν ν’ αποκτήσει, αλλά ήξερε ότι ποτέ δε θα μπορέσει, λόγω των οικονομικών της.

Επόμενο στοιχείο: «Στάσου απέναντι απ΄τον καθρέπτη. Τι είναι αυτό που βλέπεις να λείπει από πάνω σου;». Αυτή τη φορά έσπευσε να σκεφτεί ότι ο γρίφος έκανε λόγο για το καλλίγραμμο σώμα που ήταν θαμμένο κάτω απ΄ τα ολοστρόγγυλα μπούτια και τις ραγάδες της.

Και τελειώνουμε με μία ακόμα ερώτηση: «Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεσαι αλυσοδεμένη σε μια αποθήκη με δύο ακόμη άτομα κι επρόκειτο να εκραγεί μια βόμβα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ποια άτομα ξεκινάς να λύνεις αν είχες τη δυνατότητα;». Το κορίτσι απάντησε στο μυαλό της χωρίς δεύτερη σκέψη για τα δύο άτομα που βρίσκονταν δίπλα της. Συνέχισε όμως να μην καταλαβαίνει για ποιον λόγο τη ρωτούσε κάτι τέτοιο…

Ο καιρός πέρασε και το κορίτσι δεν είχε καταφέρει να βρει τη λύση για τον γρίφο. Ένα πρωί, όμως, βγαίνοντας απ΄ το σπίτι της αντίκρισε στον τοίχο μια ερώτηση γραμμένη με μεγάλα γράμματα: «Σ΄αγαπάς;».

«Αυτό είναι!» είπε. «Η αυτοαγάπη! Γιατί αυτή είναι που λείπει απ’ τη ζωή μου και δεν αντανακλάται πουθενά επάνω μου. Γιατί εξαιτίας της έλλειψής της σκέφτομαι πάντα πρώτα την ευτυχία των άλλων, κι έπειτα τη δική μου. Γιατί πάντα μάχομαι να σώσω τους άλλους, και ποτέ δεν υπολογίζω τον εαυτό μου».

Διαβάστε επίσης  Προγραμματισμός: Το Α και το Ω για την επιτυχία

Το ακριβώς επόμενο πρωί, η απάντηση βρισκόταν ήδη αποτυπωμένη στον τοίχο. «Μ΄αγαπάω» έγραψε. Από τότε, το κορίτσι έπαψε να ρωτά τους γύρω της αν την αγαπούν. Ενδιαφερόταν μόνο για το αν σήμερα αγάπησε τον εαυτό της παραπάνω απ’ ό, τι χθες. Δε σταμάτησε επιπλέον, να δουλεύει την αυτοαγάπη, όπως δούλευε την τεχνική της στο μπαλέτο, τα γαλλικά, και τις μαγειρικές της ικανότητες.

Εσύ; Σ΄αγάπησες αρκετά σήμερα; 

Σύνταξη κειμένου: Βασιλική Κοκοβάκη

Επιμέλεια κειμένου: Εύη Μπρούμου

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Mostbet Türkiye Çevrimiçi Kumarhane Mostbet Casin Reyhan Online Sipari

Mostbet Türkiye Çevrimiçi Kumarhane Mostbet Casin Reyhan Online Sipariş Sayfa

Η ιστορία του αγάλματος του Χριστού Λυτρωτή του Ρίο

Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή (Cristo Redentor στα πορτογαλικά),