“ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ” του ΜαΦρα

Δεν ξέρω ποιος είσαι εσύ που θα διαβάσεις το γράμμα μου, αν αυτό βέβαια διαβαστεί ποτέ! Όμως  σε παρακαλώ δώσε την προσοχή που πρέπει και για όνομα του Θεού – ή σε οτιδήποτε άλλο πιστεύεις – φρόντισε για την σωστή χρήση και έγκαιρη εκμετάλλευση όλων αυτών που σου γράφω.

Η μοναδική ελπίδα θα υπάρχει αν δεν το πετάξεις στο καλάθι των αχρήστων νομίζοντας πως αυτό είναι μια κακόγουστη φάρσα! Σε παρακαλώ λοιπόν, πρόσεξε αυτά που θα σου πω και γι αυτό και γω θα προσπαθήσω να  εξηγήσω την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, όσο καλύτερα μπορώ.

 

Ονομάζομαι Οράτιος Φίλντις και γεννήθηκα στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, πριν εξηνταδύο χρόνια. Εξήντα δύο δικά μου χρόνια…Δεν καταλαβαίνεις, ε; Θα καταλάβεις παρακάτω…Γι’ αυτό, επίτρεψέ μου λοιπόν να συνεχίσω.

Advertisements
Ad 14

 

Πήρα την απόφαση να γίνω Διπλωμάτης και γρήγορα τα κατάφερα ανεβαίνοντας αρκετά ψηλά στην ιεραρχία. Έτσι γνώρισα από πρώτο χέρι όλα τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν τις Εποχές του Πλήθους!

 

Δεν ξέρω σε ποιο Συνεχές- ή μάλλον – σε ποιο ημερολογιακό έτος ζεις αλλά πιστεύω ότι θα καταλάβεις το νόημα. Ισως λοιπόν να ξέρεις ότι μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης φάνηκε καθαρά το μεγάλο επερχόμενο πρόβλημα. Η ενεργειακή κρίση που συνδέονταν άμεσα με τον υπερπληθυσμό και την έλλειψη αγαθών στις περιοχές του Τρίτου Κόσμου, κατά κύριο λόγο!

Οι ακατάπαυστες κοιτίδες αναπαραγωγής, η Κίνα αλλά και η Ινδία διογκώνονταν υπερβολικά! Μέσα σε λίγα χρόνια οι Κινέζοι μόνο έφθασαν τα τέσσερα δισεκατομμύρια! Πρόβλημα άλυτο αρχικά για την ίδια την χώρα τους. Έτσι, αφού ο έλεγχος των γεννήσεων δεν απέδωσε, οι Κινέζοι άρχισαν να διαχέονται προς το εξωτερικό και να κατακλύζουν τον κόσμο μεταφέροντας έτσι παντού το πρόβλημα ενέργειας και διατροφής. Οι πλημμύρες και οι σεισμοί του ίδιου χρόνου έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα!

 

Όμως και στις άλλες χώρες η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη. Τα αρχικά μέτρα ελέγχου των γεννήσεων αποδείχτηκαν κι εκεί ανεπαρκή ενώ αναπόφευκτη ήταν κι η αύξηση της εγκληματικότητας αν και πολλοί την θεώρησαν αιματηρό αντίβαρο της διαταραγμένης ισορροπίας.

Διαβάστε επίσης  "Δύο" της Κατερίνας Μοχράνη

Στην Ευρώπη ίδια και χειρότερη ίσως η κατάσταση αφού ολόκληρη πλέον είχε κατακλυστεί από εκατομμύρια πρόσφυγες που από ένα σημείο και μετά αποτέλεσαν εξαγριωμένες, πεινασμένες μάζες που καθοδηγούντο μόνο και  μόνο από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης! Βέβαια οι υποβολιμαίες θρησκευτικές διαμάχες και ο ισλαμικός φανατισμός ήρθε αναπόφευκτα σε σύγκρουση με τον δυτικό ιμπεριαλισμό και οι ορδές των προσφύγων αλλά και των ανθρώπινων ωρολογιακών βομβών κατέκλυσαν τις χώρες της Δύσης.

 

Το δράμα παίχθηκε με τον ίδιο τρόπο αλλά σε διαφορετικό σκηνικό, στις Αραβικές χώρες αλλά και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.. Οι πεινασμένοι, ταλαιπωρημένοι λαοί εξεγέρθηκαν κατά των εξευτελιστικών δελτίων διανομής τροφίμων που επέβαλαν οι άλλοτε παντοδύναμοι Σεΐχηδες, Στρατηγοί και αφέντες του πετρελαίου. Ξένοι ανταποκριτές μάλιστα μετέδωσαν ακόμη και σκηνές καννιβαλισμού, πάνω στον μαύρο χρυσό που χύνονταν απ’ τις καταστραμμένες εγκαταστάσεις στις απέραντες ερήμους κάτω απ’ το αδιάφορο πλέον βλέμμα του εξαγριωμένου κόσμου.

Στο ίδιο μοτίβο όλο σχεδόν το Νότιο ημισφαίριο, από τη Ν. Αμερική μέχρι και την Αφρική ενώ η άλλοτε μοναδική Υπερδύναμη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, κατέρρεε υπό το βάρος των πολυφυλετικών ομάδων που δρούσαν διαβρωτικά στο εσωτερικό της.

 

Η λύση φάνηκε να έρχεται από την απομονωμένη Αυστραλία αφού λόγω θέσης, είχε το πλεονέκτημα να επεξεργαστεί ένα σχέδιο ανάγκης. Δύο λαμπροί επιστήμονές της, ο Στάτον Ρηβς και ο Ντέηβ Κολμπέρ βρήκαν την φόρμουλα της απάντησης. Η ιδέα που στηρίζονταν ήταν πολύ απλή – όπως άλλωστε όλες οι μεγαλοφυείς ιδέες- και φυσικά πολύ σοφή!

 

Είπαν δηλαδή πως αφού ήμασταν υποχρεωμένοι να ζήσουμε όλοι μαζί στον ίδιο λιγοστό εναπομένοντα χώρο, τότε δεν απομένει παρά να εκμεταλλευτούμε την διαφοροποίηση της Διάστασης του Χρόνου!

Αν καταφέρναμε δηλαδή να εκμεταλλευτούμε τις εναλλαγές του Χρόνου με μια μεταφορά μέσα στα πλαίσια του αλλά στα όρια του ίδιου Χώρου τότε αυτόματα θα είχαμε και την λύση του προβλήματος! Και τελικά αυτό έγινε! Τα καταφέραμε!!

 

Το θαμμένο Πείραμα της Φιλαδέλφειας καθώς και οι Θεωρίες περί μεταβολής Ενεργειακών Πεδίων σε συνάρτηση με τον Χρόνο, έθεσαν τα θεμέλια της σωτηρίας της Ανθρώπινης Φυλής! Θα προγραμματίζονταν δηλαδή μια μαζική μεταφορά ανθρώπων- όσο κι αν φαίνεται απίστευτο- σε ένα άλλο Χρονικό Συνεχές, κρατώντας όμως ταυτόχρονα «σταθερό» το μέγεθος του Χώρου! Κι η μεταφορά αυτή δεν ήταν ανάγκη να ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Λίγα μόνο λεπτά ήταν αρκετά! Οπότε αφού διαφοροποιείται μόνο ο παράγων Χρόνος, αυτό σημαίνει ότι στον ίδιο – φαινομενικά – Χώρο, θα μπορούσαν να ζήσουν περισσότεροι άνθρωποι  και το κυριότερο χωρίς να «παρενοχλούνται» μεταξύ τους αφού για τους μεν δεν υπήρχαν οι δε και το αντίστροφο! Κάποιοι δηλαδή θα ήταν αυτόματα ….Μέλλον και κάποιοι άλλοι…Παρελθόν!

Διαβάστε επίσης  "Πέταλα Και Στάχτες" της Dante

 

Η άποψη αυτή υιοθετήθηκε αμέσως και μπήκε σε εφαρμογή! Ισως η αμεσότητα αυτή ευθύνεται για την μη πρόβλεψη  αυτών που θα επακολουθούσαν. Απ’ την άλλη βέβαια δεν ξέρω αν μπορούσε να υπάρξει άλλη λύση ή αυτό ήταν αναγκαστικά ένας μονόδρομος.

 

Τα πρώτα προβλήματα παρουσιάστηκαν ταυτόχρονα με την προσπάθεια μεταφοράς ανθρώπων με κοινή γλώσσα, συνήθειες ή και σχέσεις μεταξύ τους έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα προσαρμογής και συνεννόησης . Αυτή λοιπόν η σκέψη οδήγησε στο συμπέρασμα πως έπρεπε να μεταφερθούν ενιαίοι λαοί ή έθνη. Όμως αυτό ήταν αδύνατο πλέον να γίνει εξ’ αιτίας της ανομοιογένειας  που επικρατούσε λόγω της ανεξέλεγκτης και δεδομένης πλέον μετακίνησης πληθυσμών. Πουθενά σ’ ολόκληρη τη Γη δεν υπήρχε πια κάποιος λαός αυτούσιος και ομοιογενής! Ο Κόσμος ήταν πια μια μοντέρνα… Βαβυλωνία!

 

Το κακό όμως δεν σταματούσε εκεί! Θάλεγε κανείς πως κι οι άνθρωποι απ’ την πλευρά τους σχεδίαζαν να τρελάνουν την Φύση. Ξεπετάγονταν συνεχώς σαν τα μανιτάρια μετά από βροχή! Για να καταλάβεις, σου μεταφέρω το χαρακτηριστικό που άκουσα πρόσφατα. Εβρεξε τις προάλλες για καμμιά ώρα περίπου στην Ερυθρά Πλατεία, στη Μόσχα αλλά το πλακόστρωτο δεν βράχηκε καθόλου. Γιατί;…Είχε βρέξει σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής! Καταλαβαίνεις λοιπόν για τι κατάσταση μιλάω!

 

Τελικά, πάρθηκε η απόφαση να μεταφέρονται μυριάδες ανθρώπων εντελώς τυχαία σε άλλα Συνεχή. Κι αυτό συνεχίζει να γίνεται!

Παρά λοιπόν τις αρχικές δυσκολίες, οι μυρμηγκιές των ανθρώπων σκορπίστηκαν στον Χρόνο! Υπήρξαν βέβαια δυσκολίες προσαρμογής αλλά τελικά το εγχείρημα πέρασε στην Ιστορία!

Ανάμεσα όμως στα διαδοχικά Συνεχή αφήσαμε κάμποσες «τρύπες» ώστε να είναι δυνατή κάποια  επικοινωνία η οποία θα μπορούσε να δώσει λύσεις σε περιπτώσεις πλεονασμάτων ή ελλείψεως αγαθών, έτσι ώστε  να μπορεί να αντιμετωπιστεί η όποια ενεργειακή ή επισιτιστική κρίση. Αυτή λοιπόν η «επικοινωνία» ήταν που βοήθησε, μετά από κάποιο διάστημα ηρεμίας, να πληροφορηθούμε για το επερχόμενο κακό!

Διαβάστε επίσης  "Κονσέρτο σε Ξι Φαλτσόρε" της Χριστίνας-Μαρίας Βάλντερ

Ποιο ήταν αυτό..;  Πρόσεξε καλά το τι θα σου πω:

 

Οι προηγούμενοι από μας Χρονικά έφτασαν πάλι – όπως παλιά – μπροστά στο φάσμα της Πυρηνικής Αυτοκαταστροφής! Θρησκευτικές έριδες, εθνικιστικές κορώνες, παιχνίδια Πολυεθνικών, Τραπεζικές ρουλέτες και μαραθώνιοι εξοπλισμών που διέρρεαν σε ομάδες Διεθνών Τρομοκρατών, έκαναν τον Κόσμο μια Οικουμενική πυριτιδαποθήκη.

 

Σαν τελευταία , απεγνωσμένη λύση λοιπόν, βρήκανε την εύκολη πια Δίοδο στον Χρόνο. Μπροστά όμως δεν μπορούσαν να πάνε λόγω του φράγματος που προέβαλε η απειλή του Πυρηνικού Ολοκαυτώματος. Οπότε αποφάσισαν να γυρίσουν Πίσω στο Χρόνο!

 

Αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα να «πέσουν» σε άλλο Συνεχές αφού το ένα ήταν σχεδόν δίπλα απ’ το άλλο! Αφού λοιπόν δεν είχε υπάρξει ποτέ πρόβλεψη για κάτι τέτοιο κατήντησε με το παραμικρό επιχειρούμενο «γλύστρημα» ο οποιοσδήποτε να  «πέφτει» σε κάποιο άλλο προηγούμενο Συνεχές! Το φαντάζεσαι;

 

Όπως καταλαβαίνεις ο Κόσμος είναι καταδικασμένος να γυρίζει προς τα πίσω! Εσείς λοιπόν πρέπει να προετοιμαστείτε για κάτι τέτοιο! Το πρόβλημα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα κι ο καθένας μας νομίζει και θεωρεί ότι βρίσκεται στο δικό του Παρόν και μ’ αυτό το σημείο αναφοράς καθορίζει το Μέλλον και το Παρελθόν.

 

Στην ουσία όμως αυτές οι έννοιες τώρα πια δεν έχουν καμμία σημασία. Ολοι μας είμαστε μπερδεμένοι στο παιχνίδι του Χρόνου με κανόνες που μέχρι πρόσφατα αγνοούσαμε και τις επιπτώσεις των οποίων τώρα πληρώνουμε!

 

Προσπαθήστε λοιπόν και σεις εγκαίρως να  βρείτε κάποια λύση. Σε λίγο θα φτάσουν μιλιούνια οι άνθρωποι απ’ αυτό που εσείς θεωρείτε “Μέλλον” και τότε θα’ναι αργά. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τι θα γίνει! Ο Θεός να βάλει το χέρι του…!

 

Κι ελπίζω να ξέρει σε ποιο Συνεχές!

 

 

Οράτιος Φίλντις

 

ΙΣΤ΄ Συνεχές

 

 

Πηγή εικόνας:

https://www.google.gr/search?q=%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%82&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwi0j5yo1s_UAhXpKsAKHSf2CjEQ_AUIBigB&biw=1508&bih=881#tbm=isch&q=%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF+%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%B5%CF%82&imgrc=HFnSdj4g7o4fgM:

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

βουνό ή θάλασσα;

Είσαι τύπος του υψομέτρου ή του υγρού στοιχείου;

Ο όρος διακοπές, ανεξαρτήτως διάρκειας, ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα.
Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός