Φωτογράφιση νεογνών και διάφορα tips

φωτογράφιση

 

[punica-dropcap]Τ[/punica-dropcap]α τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί ένα νέο trend στη φωτογραφία, η φωτογράφιση νεογνών. Όλο και περισσότεροι γονείς, ειδικότερα στο εξωτερικό, επιλέγουν φωτογράφους, που ασχολούνται αποκλειστικά με το αντικείμενο, ώστε να φωτογραφίσουν για πρώτη φορά τα νεογνά τους με ευφάνταστους τρόπους. Πάμε όμως να δούμε κάποια tips που θα βοηθήσουν όποιον θελήσει να δοκιμάσει να πειραματιστεί με αυτό το είδος.

φωτογράφιση

Πόζες VS Καταγραφή της καθημερινότητας.

H φωτογράφιση νεογνών συνήθως χωρίζεται σε δύο είδη, ανάλογα με τη προτίμηση των γονιών. Το πρώτο είδος και το πιο απλουστευμένο είναι,η φωτογράφιση να πραγματοποιείται κατά τον δεύτερο ή τρίτο μήνα ζωής του μωρού. Η φωτογράφιση πραγματοποιείται μέσα στο σπίτι, καταγράφοντας τον τρόπο ζωής της οικογένειας και της σχέσης που έχουν αναπτύξει με το μωρό. Το δεύτερο πιο περίπλοκο είδος είναι, αυτό με τις πόζες. Πραγματοποιείται μέσα στις 2 πρώτες βδομάδες μετά τη γέννηση. Το μωρό τότε κοιμάται πολλές ώρες και εκτός αυτού, εκείνη τη περίοδο είναι πιο εύκολο να “σχηματιστεί” και να πάρει διάφορες πόζες. Οι πόζες περιλαμβάνουν κουβέρτες, περιτυλίγματα, κάπελα και διάφορα αξεσουάρ τα οποία βοηθάνε τη φωτογραφία, να δείχνει στυμμένη αλλά ταυτόχρονα,να βγάζει μια παιδικότητα.

Προετοιμασία.

Αν είσαι φωτογράφος, επαγγελματίας ή μη και σε ενδιαφέρει η φωτογράφιση νεογνών, χρειάζεται να κάνεις μια προετοιμασία,πριν φωτογραφίσεις. Για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων, πρέπει να έχεις διάφορα αντικείμενα μαζί σου τα οποία θα χρειαστούν κατά την ώρα της φωτογράφισης. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τα απαραίτητα.

  1. Βασική κάμερα και εφεδρική κάμερα
  2. Κάρτες μνήμης
  3. Φακοί
  4. Παιχνίδια τα οποία θα βοηθούν το παιδί να επικεντρωθεί στη φωτογράφιση
  5. Θερμαντήρας χώρου, ο οποίος κρατάει σταθερή τη θερμοκρασία
  6. Σκαμπό
  7. Μαξιλάρι μαλακό για να τοποθετηθεί εκεί το μωρό
  8. Καλάθια, κιβώτια κλπ.
  9. Κουβέρτες, υφάσματα
  10. Καπέλα και αξεσουάρ για το μωρό
Διαβάστε επίσης  National Geographic: Το γυναικείο στήθος χωρίς φόβο (;) και πάθος

φωτογράφιση

Πόζες και φωτογράφιση.

Περνάμε στο κομμάτι της πόζας. Καλό είναι να υπάρχει από πριν ένα πλάνο σε συνεννόηση με τους γονείς. Ο φωτογράφος πρέπει να αναζητήσει στο ίντερνετ διάφορες φωτογραφίες πριν πραγματοποιηθεί η φωτογράφιση, κάνοντας μια σχετική έρευνα. Τι καλύτερο υπάρχει όμως από τις πόζες που δεν είναι στυμμένες;  Όταν το μωρό τεντώνεται, χασμουριέται και παίρνει διάφορες γκριμάτσες,είναι μια ευκαιρία για να βγουν τέλειες, αυθόρμητες φωτογραφίες.

φωτογράφισηΥπομονή και ασφάλεια.

Η φωτογράφιση νεογνών όπως πιθανών να έχετε συμπεράνει ως τώρα από το άρθρο δεν είναι εύκολη και απλή υπόθεση. Το κύριο μέλημα ενός φωτογράφου πρέπει να είναι η ασφάλεια του μωρού το οποίο όσο είναι εφικτό, δεν πρέπει να ταλαιπωρηθεί. Επειδή τα νεογέννητα δεν μπορούν να επικοινωνήσουν λεκτικά και να πουν αν πεινάνε ή εάν ζεσταίνονται, η θερμοκρασία χρειάζεται να είναι στα σωστά επίπεδα και να υπάρχει κάποιος από τους δυο γονείς στον χώρο έτσι ώστε, να ταΐσει ή να αλλάξει το παιδί εφόσον χρειαστεί. Μέσα στα πλαίσια της ασφάλειας περιλαμβάνεται και η υπομονή από τη πλευρά του φωτογράφου και των γονέων καθώς η φωτογράφιση μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 4 ώρες, ώστε το αποτέλεσμα να βγει σωστό. Ο φωτογράφος έχει ευθύνη να βρει τις σωστές πόζες με επιμέλεια, χωρίς να ταλαιπωρήσει το μωρό, και να το στρεσάρει.

Πιστεύω ότι η φωτογράφιση νεογνών, είναι ένας  δημιουργικός και καλλιτεχνικός τρόπος,για να αποτυπώσει κανείς τις πρώτες μέρες ζωής του μωρού του. Με επαγγελματικά μέσα που έχουν ως αποτέλεσμα ποιοτικές φωτογραφίες,οι γονείς έχουν τη δυνατότητα,να έχουν στα χέρια τους ένα έργο τέχνης. Πιστεύω στην Ελλάδα,στα προσεχή χρόνια, μόλις ο κόσμος εξοικειωθεί με το είδος, όλο και περισσότεροι γονείς θα επιλέγουν να φωτογραφίσουν με τη βοήθεια επαγγελματιών τα μωρά τους.

Διαβάστε επίσης  Ασπρόμαυρες φωτογραφίες

Ονομάζομαι Ελένη Καραγεώργου, είμαι 26 χρονών, και ζω στον Πειραιά όπου και μεγάλωσα. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου πάνω στη φωτογραφία το 2017. Έχω ξεκινήσει να κάνω τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα στο χώρο της φωτογραφίας έχοντας την ευκαιρία να ασχοληθώ με κάτι που με κάνει να νιώθω χαρούμενη και δημιουργική. Περισσότερο χαρούμενη βέβαια με κάνουν τα ταξίδια,συνεπώς όποτε έχω την ευκαιρία ταξιδεύω και το απολαμβάνω πολύ! Αυτά τα στοιχεία νομίζω με χαρακτηρίζουν περισσότερο, η συνέχεια μέσα από τα άρθρα.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε
Πήλιο

Πήλιο: Ένα Σαββατοκύριακο στα παραμυθένια χωριά του

Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, το θέρετρο των θεών του