Polaroid: η παιδική σύνδεση με τη νοσταλγία

 

πηγή εικόνας: pinterest

 

Καθώς η τεχνολογία αναπτύσσεται συνεχώς και δημιουργεί νέες και ιδιαίτερες εφαρμογές με την πάροδο του χρόνου, κάτι φαίνεται να μας γυρίζει πίσω. Όσο περισσότερο προσαρμοζόμαστε στην αλλαγή που φέρνει η νέα τεχνολογία, ένα μικρό κομμάτι μας αποζητά το παρελθόν. Ο λόγος για την μηχανή Polaroid. Τα τυπικά λευκά πλαίσια έχουν κάτι εγγενώς όμορφο σε μια προφανή νοσταλγία για το παρελθόν. Βασικό χαρακτηριστικό της κάμερας αυτής είναι ότι συνδυάζει τη νοσταλγία με την τεχνολογία.

 

Ιστορία της Polaroid

Ποια είναι όμως η ιστορία της κάμερας αυτής; Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’70 από κάποιες παιδικές άλλα λογικές ερωτήσεις της κόρης του Εdwin Land, ο οποίος ήταν Αμερικανός επιστήμονας και εφευρέτης, γνωστός στο ευρύ κοινό ως συνιδρυτής της Polaroid. Ανάμεσα στις απορίες της κόρης του, υπήρχε η εξής: “γιατί να στέλνεται το φιλμ προς εμφάνιση και να μην μπορούν οι φωτογραφίες να εμφανίζονται στη στιγμή;” Με αφορμή αυτές τις ερωτήσεις ο Land εφηύρε φθηνά φίλτρα για πόλωση του φωτός. Ένα πρακτικό δηλαδή σύστημα άμεσης φωτογραφίας εντός της κάμερας και η θεωρία του χρώματος όρασης του αμφιβληστροειδούς, μεταξύ άλλων. Η στιγμιαία κάμερα είναι ένας τύπος φωτογραφικής μηχανής που χρησιμοποιεί αυτοαναπτυσσόμενη μεμβράνη για να δημιουργήσει μια χημικά ανεπτυγμένη εκτύπωση, λίγο μετά την λήψη φωτογραφίας. Έτσι λοιπόν το 1947 έχουμε καστανόχρωμες φωτογραφίες μέσα σε 60 δευτερόλεπτα.

 

πηγή εικόνας: pinterest

 

Polaroid και παιδιά

Οι instant κάμερες είναι εύκολες στην χρήση από μικρούς και μεγάλους. Όσον αφορά τα παιδιά, είναι ένα ωραίο δώρο-ερέθισμα. Δίνοντας τούς μια φωτογραφική μηχανή τα βοηθούμε να αναπτύξουν το όποιο ενδιαφέρον έχουν χωρίς όμως να τα κατευθύνουμε. Επιπροσθέτως, μέσω της διαδικασίας της φωτογράφισης τα παιδιά λαμβάνουν αμέτρητα ερεθίσματα. Έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη φύση φωτογραφίζοντας τα ζωάκια που έχουν στον κήπο, όμορφα τοπία, αγαπημένα τους πρόσωπα, τα παιχνίδια τους και οτιδήποτε άλλο βάλουν στην φαντασία τους. Έτσι, νιώθουν τα ίδια οτι δημιουργούν καθώς θα έχουν άμεσα το αποτέλεσμα της λήψης στα χέρια τους. Μπορούν επίσης να ξετυλίξουν και άλλα ταλέντα τους όπως αυτό της ζωγραφικής, επιχειρώντας να ζωγραφίσουν αυτό που φωτογράφησαν συμπληρώνοντας έτσι την αίσθηση της δημιουργίας.

Διαβάστε επίσης  5 Συχνά λάθη στην τεχνική και μη που κάνουν οι αρχάριοι

 

πηγή εικόνας: pinterest

Συνοψίζοντας, οι στιγμιαίες κάμερες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τίς υπόλοιπες, ούτε και από τα κινητά τηλέφωνα όσον αφορά το κομμάτι της φωτογραφίας. Πρόκειται για κάμερες υψηλής ποιότητας, όπου όλα αποθηκεύονται στη micro SD card. Παρέχουν επίσης την δυνατότητα εκτύπωσης των φωτογραφιών σε μεγαλύτερο μέγεθος από αυτό της άμεσης εκτύπωσης, WiFi, Bluetooth κλπ. Έχοντας όμως τη φωτογραφία στα χέρια σου ανακαλείς μνήμες προσώπων και συγκεκριμένων τοποθεσιών ή καταστάσεων. Έχει να κάνει με την τέλεια “ατέλεια”, αφού καθε φορά που πιέζεται το κουμπί του κλείστρου πραγματοποιούνται χιλιάδες χημικές αντιδράσεις για να δημιουργήσουν μια πραγματικά μοναδική εικόνα. Με σύμμαχο την Polaroid…φύγαμε για λήψεις!

 

Η Εμμανουέλα είναι 25 χρονών!
Έχει πάθος με τα ταξίδια και την φωτογραφία!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι