Ιδέες για καλοκαιρινές φωτογραφίες

Και ναι, επιτέλους ήρθε το καλοκαίρι . Και θα μου πείτε νωρίς το θυμήθηκα. Αλλά παρόλο που η καλοκαιρινή περίοδος και η αφόρητη ζέστη έχουν αρχίσει εδώ και καιρό οι καλοκαιρινές διακοπές τώρα ξεκινούν για τους περισσότερους. Ήρθε η ώρα για νησιά, παραλίες , ηλιοβασιλέματα, camping, φύση , καθαρό αέρα. Με ένα τέτοιο φόντο λοιπόν δεν είναι παράλογο που τους περισσότερους τους πιάνει η δημιουργικότητα και η ανάγκη για φωτογραφίες. Έτσι , σήμερα θα δούμε κάποιες ιδέες για να κάνετε πιο ενδιαφέρουσες τις καλοκαιρινές σας φωτογραφίες.

Πηγή:www.tsouk.gr

Ηλιοβασιλέματα

Το προφανές! Τι πιο καλοκαιρινό από τις φωτογραφίες στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης και όχι μόνο. Όταν όμως κάτι είναι τόσο διαδεδομένο συχνά γίνεται και βαρετό. Για αυτό θα μπορούσατε να εφαρμόσετε κάποιες ιδέες για να κάνετε τις δικές σας φωτογραφίες ηλιοβασιλεμάτων πιο ενδιαφέρουσες. Αρχικά, επενδύστε στις σιλουέτες. Είναι δεδομένο ότι αν πάτε να φωτογραφίσετε ένα θέμα μπροστά σε ηλιοβασίλεμα θα βγει καμένο αφού είστε δεδομένα κόντρα στο φως. Μην προσπαθήσετε απαραίτητα να το αποφύγετε. Ρυθμίστε για αλλαγή την κάμερα σας ώστε το θέμα σας να είναι εντελώς μαυρισμένο. Αυτό  μπορεί να δημιουργήσει πολύ έντονες εικόνες. Η απεικόνιση των αντικειμένων και των σωμάτων σαν σκιές μπορεί να προκαλέσει έντονα συναισθήματα.

Advertisements
Ad 14
Πηγή: studentlife.com

Θάλασσα

Το βασικό στοιχείο του καλοκαιριού είναι η θάλασσα. Ωστόσο, συνήθως οι φωτογραφίες της θάλασσας μοιάζουν όλες ίδιες. Υπάρχουν ,όμως, και εδώ τρόποι και ιδέες για να κάνεις τις δικές σου φωτογραφίες να ξεχωρίζουν. Αρχικά, μπορείς να βάλεις χρώμα.  Μπορείς να εντοπίσεις στην παραλία ένα λουλούδι , μία πετσέτα, κάτι με ένα ωραίο χρώμα για να σπάσει την μονοτονία της θάλασσας. Εστίασε σε αυτό και άσε την θάλασσα να είναι απλώς ένα εντυπωσιακό φόντο. Επιπλέον , πρέπει νομίζω να μάθουμε όλοι να εκμεταλλευόμαστε της δυνατότητες που μπορεί να μας δώσει η θάλασσα. Για παράδειγμα την αντανάκλαση. Παρ όλο που μπορούμε να δούμε το είδωλο μας μέσα στο θαλασσινό νερό σπανίως το φωτογραφίζουμε. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι θέλει κάποια ειδική ρύθμιση αλλά στην πραγματικότητα τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει.

Διαβάστε επίσης  Fashion Photography: Φωτογραφίζοντας το 1930 σήμερα
Πηγή: studentlife.com

Ακόμα, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να φωτογραφίσετε την θάλασσα σε στιγμές της που δεν είναι συνηθισμένες όπως σε φουρτούνες. Ο τρόπος που χτυπούν τα κύματα στην ακτή δίνει μεγάλο ενδιαφέρον στις εικόνες μας. Και τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις υποβρύχιες λήψεις. Φυσικά γνωρίζω ότι κάτι τέτοιο απαιτεί ειδικό εξοπλισμό αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε αυτό το είδος φωτογραφίας που θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει γίνει πια μόδα . Φυσικά λοιπόν οι φωτογραφίες κάτω από το νερό μας προκαλούν την αίσθηση ότι μπορούμε να εξερευνήσουμε κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι αγαπημένες μου προσωπικά φωτογραφίες είναι εκείνες που όπως το θέμα έτσι και η κάμερα βρίσκονται μισά πάνω και μισά κάτω από το νερό.

Αυτές είναι κάποιες από τις βασικές ιδέες για πιο ιδιαίτερες καλοκαιρινές φωτογραφίες. Πάρτε λοιπόν τις κάμερες σας ή τα κινητά σας και ετοιμαστείτε για εντυπωσιακές  λήψεις.

Γειάαα σας !!! Με λένε Δάφνη ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και το θέατρο. Αγαπώ τα ταξίδια , τις πρωινές βόλτες και τα βιβλία ! Θα τα λέμε εδώ για φωτογραφικά θέματα και άλλα!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

10+2 ταινίες για να δεις στο Ertflix

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι επιλογές για διασκέδαση είναι
L.A. Confidential

L.A. Confidential: Μια αψεγάδιστη noir ταινία

Το L.A. Confidential είναι μία νέο-νουαρ ταινία μυστηρίου του 1997,