Το φλας και η τεχνική Fill Flash

Το φλας είναι ένα σημαντικό εξάρτημα των φωτογραφικών μηχανών. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται σε λήψεις με καθόλου ή με λίγο φως. Ωστόσο, στην σύγχρονη φωτογραφία το φλας αποτελεί ένα μέσο που βοηθάει σε πολλές φωτογραφικές τεχνικές. Μπορεί να χρησιμεύσει ακόμα και σε άπλετο φως .

Πηγή: learnmephotography.files.wordpress.com

Γενικά, υπάρχουν δύο ειδών φλας το ενσωματωμένο και το πρόσθετο. Το ενσωματωμένο υπάρχει σχεδόν σε όλες τις compact μηχανές και στις SLR. Το πρόσθετο συνήθως είναι ανεξάρτητο εξάρτημα που τοποθετείται πάνω στη μηχανή. Για επαγγελματική χρήση υπάρχουν επίσης τα στούντιο φλας αλλά αυτά δεν θα μας απασχολήσουν τώρα.

Πηγή: gr.depositphotos.com

Ο περισσότερος κόσμος αναρωτιέται αν αρκεί το απλό φως ή χρειάζεται οπωσδήποτε και πρόσθετο φως. Η αλήθεια είναι ότι αυτό έχει να κάνει συνήθως με την χρήση που κάνεις στο φλας. Αν το φλας είναι κάτι που δεν το προτιμάτε γενικά στις φωτογραφίες σας δεν χρειάζεται να δώσετε χρήματα για ένα πρόσθετο φλας. Σε περίπτωση πάλι που σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε με την τεχνική του φλας ίσως ένα πρόσθετο φλας να σας χρειαστεί.

Advertisements
Ad 14

Οι βασικοί λόγοι για να πάρετε ένα πρόσθετο φλας είναι οι εξής:

Το εξωτερικό φλας έχει πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια από το ενσωματωμένο.

Το πρόσθετο φλας βρίσκεται πιο μακριά από το φακό σε σχέση με το ενσωματωμένο και έτσι αποφεύγονται τα κόκκινα μάτια στις φωτογραφίες.

Πηγή: i.ytimg.com

Το εξωτερικό φλας έχει περισσότερες λειτουργίες και δυνατότητες από ένα ενσωματωμένο.

Τα μειονεκτήματα του εξωτερικού φλας είναι το κόστος αγοράς και βέβαια το πρόσθετο βάρος και όγκος που κουβαλάτε μαζί σας.

Διαβάστε επίσης  Χριστούγεννα, υπερφαγία & τρόποι αντιμετώπισης

Όπως είπαμε και παραπάνω το φλας χρησιμεύει και σε άλλα πράγματα και σε διάφορες τεχνικές. Μία βασική τεχνική στην οποία χρησιμοποιούμε το φλας ονομάζεται Fill Flash.

Το Fill Flash στην ουσία είναι μια τεχνική της φωτογραφίας, όπου το φλας χρησιμοποιείται για να «γεμίσει» σκοτεινές περιοχές της εικόνας. Είναι ιδανικό για φωτογραφήσεις σε περιβάλλοντα με οπίσθιο φωτισμό. Το φόντο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι συνήθως πολύ πιο φωτεινό από ότι το θέμα.

Πηγή: www.photographerathensgreece.gr

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σκοτεινιάζει το θέμα κάνοντας την τεχνική της σιλουέτας  . Για να δημιουργήσετε ένα Fill Flash, ρυθμίστε το διάφραγμα και την ταχύτητα κλείστρου για να εκθέσετε σωστά το φόντο και χρησιμοποιήστε το φλας για να ελαφρύνετε το προσκήνιο, εξακολουθώντας όμως να διατηρείτε τις ιδιότητες του φόντου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φλας όταν: το θέμα είναι σε μια σκιά, όταν υπάρχει περισσότερο φως στο φόντο από ότι στο προσκήνιο και όταν είστε αρκετά κοντά στο αντικείμενο για να χρησιμοποιήσετε φλας. Το Fill Flash μπορεί να φωτίσει τις αρκετά σκιασμένες περιοχές, βελτιώνοντας την εικόνα χωρίς να υπερεκθέτει τις άλλες περιοχές.Το Fill Flash είναι ιδανικό για τον τονισμό των ματιών, ειδικά σε φωτεινές μέρες και όταν το θέμα φοράει καπέλο.

Αυτά ήταν μερικά από τα στοιχεία σε σχέση με το φλας και μία σύγκριση μεταξύ ενσωματωμένου και εξωτερικού φλας.

 

 

Γειάαα σας !!! Με λένε Δάφνη ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και το θέατρο. Αγαπώ τα ταξίδια , τις πρωινές βόλτες και τα βιβλία ! Θα τα λέμε εδώ για φωτογραφικά θέματα και άλλα!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι

Космобет – Нове ліцензійне онлайн казино Cosmobet.ua

Рік заснування 2024 Мінімальний депозит 100 грн Advertisements Мінімальний вивод