Αφράτα cookies με κομματάκια σοκολάτας

cookies
Πηγή: unsplash.com

Αφράτα cookies με κομματάκια σοκολάτας. Θα τολμούσα να πω πως πρόκειται για τα αγαπημένα μπισκότα μικρών και μεγάλων. Αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό για το τσάι, τον καφέ και το γάλα για τους μικρούς  – και όχι μόνο – φίλους μας. Για πολλούς μοιάζει δύσκολο να φτιαχτούν, με αποτέλσμα αρκετοί να καταφεύγουν στα έτοιμα. Ωστόσο, σας διαβεβαιώ ότι μπορείτε όλοι να φτιάξετε εύκολα τα δικά σας σπιτικά και λαχταριστά cookies.

Συνταγή για αφράτα cookies με κομματάκια σοκολάτας

Υλικά

  • 380 γραμμάρια αλεύρι
  • 300 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 2 αυγά
  • 8 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • 4 γραμμάρια μαγειρική σόδα
  • 320 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  • 400 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή δάκρυα σοκολάτας
  • 3 βανιλίνες ή 10 γραμμάρια εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 καλή πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Για τα cookies, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό. το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη βανίλια και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά-σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί κάθε φορά, προτού προσθέσουμε πάλι. Όταν ενσωματωθεί όλο το μείγμα από το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ή τα δάκρυα σοκολάτας, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ή μία σπάτουλα. Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε αντικολλητική λαδόκολλα. Κόβουμε με το χέρι μπαλάκια ζύμης των 45 γραμμάρίων περίπου και τα τοποθετούμε στο ταψί, φροντίζοντας να έχουν μία σχετική απόσταση μεταξύ τους περιμετρικά, καθώς θα απλώσουν και θα φουσκώσουν ελαφρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, για περίπου 10-12 λεπτά ανάλογα πάντα με τον κάθε φούρνο.

Tips

  1. Για καλύτερο αποτέλεσμα, μπορούμε να αφήσουμε την ζύμη μέχρι και 24 ώρες στο ψυγείο για να ξεκουραστεί.
  2. Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε όλη την ποσότητα των cookies, μπορούμε να τα πλάσουμε σε μερίδες, να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη και να βγάζουμε και να ψήνουμε όποτε εμείς το επιθυμούμε.
  3. Αν δεν έχουμε καστανή ζάχαρη, κάνουμε την συνταγή μας κανονικά με ζάχαρη κρυσταλλική ή και μίξη των δύο. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό. Χρησιμοποιούμε καστανή ζάχαρη εξαρχής, ώστε τα μπισκότα μας να είναι πιο τραγανά. Επίσης, η καστανή ζάχαρη κατά το ψήσιμο μας δίνει μία ελαφρυά επίγευση καραμέλας.
  4. Σε περίπτωση που θέλουμε τα cookies μας να είναι σοκολατένια, αφαιρούμε μια ποσότητα των 50-60 γρ. από το αλεύρι και το αντικαθιστούμε με κακάο.

Καλή σας όρεξη!

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…