Χταποδοκεφτέδες Θάσσου

Πηγή: Pressroom Χταποδοκεφτέδες Θάσου

Το χταπόδι είναι αγαπημένο μαλάκιο το οποίο οι περισσότεροι το έχουμε συνδυάσει με τσιπουράκι, εγώ το έχω συνδυάσει με τη Θάσο και ουζάκι. Οι χταποδοκεφτέδες Θάσου είναι πλούσιοι σε γεύση, και αρωματικοί!

Πριν μερικά χρόνια, στα νιάτα μου που ήμουν ανέμελη με το τότε αγόρι μου (πλέον σύζυγο μου) είχαμε πάει για λίγες μέρες σε αυτό το σμαραγδένιο νησί με τις όχι μόνο φανταστικές παραλίες αλλά και την φανταστική κουζίνα του. Μπανάκι όλη μέρα στα πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά και μετά φαγάκι, πάλι μπανάκι και το βράδυ ποτάκι, κοκτέιλ τσάρκες και γενικά χαλαρές διακοπές, Η Θάσος προσφέρει αυτό το ήρεμο (τότε τουλάχιστον που είχα πάει εγώ) ήταν όλα τόσο χαλαρά σε ρυθμούς που πραγματικά ένιωθες όντως διακοπές!

Από ταβερνάκι σε ταβερνάκι είχαμε βρεθεί σε ένα μοναδικά υπέροχο ταβερνάκι πάνω στο κύμα με κοχύλια κρεμαστά, μόλις άνοιξα τον κατάλογο απόρησα…είδα ότι το μαγαζί σερβίρει χταποδοκεφτέδες, (τους οποίους δεν είχα ξανά φάει ποτέ) στην αρχή για να πω την αλήθεια έλεγα μα καλά να χαλάσεις χταπόδι για να κάνεις κεφτέδες ενώ μπορείς να το απολαύσεις ξιδάτο, κοκκινιστό και με εκατό τρόπους ακόμα; μου φαινόταν πολύ παράξενο, όταν όμως τους δοκίμασα τρελάθηκα και από τότε τους έχω προσθέσει στο μενού του σπιτιού.

Πηγή: Γαστρονόμος

Για τους μοναδικούς χταποδοκεφτέδες Θάσου θα χρειαστούμε:

 

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε το χταπόδι χωρίς νερό σε σιγανή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Το κόβουμε σε κομματάκια (το ζουμί το κρατάμε για άλλο φαγητό, π.χ πιλάφι)
  3. «Ζυμώνουμε» το χταπόδι με όλα τα υλικά.
  4. Βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.
  5. Πλάθουμε κεφτέδες (αν χρειαστεί, βάζουμε λίγη φρυγανιά ακόμη) και τους αλευρώνουμε.
  6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  7. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 4 – 5 λεπτά από την κάθε πλευρά, έως ότου ροδίσουν.
  8. Αφήνουμε σε χαρτί, να στραγγίξουν από το λάδι.
Διαβάστε επίσης  Αλμυρά κέικ που θα τα λατρέψουν όλοι!

Θα χρειαστούν μόλις 10 λεπτά για την προετοιμασία, 1 ώρα και 10 λεπτά για το μαγείρεμα και 30 λεπτά αναμονή.

Πηγή συνταγής: Γαστρονόμος

Πηγή: Syntagogo

H δική μου προσωπική ακόμα πιο εύκολη εκδοχή είναι η παρακάτω συνταγή:

Θα χρειαστούμε:

•Μισό κιλό χταπόδι βρασμένο και τεμαχισμένο σε πολύ μικρά κομμάτια

•1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

•2 αυγά

•μαϊντανός-άνηθος

•τριμμένη φρυγανιά

•πιπέρι

Αλεύρι για το τέλος

Διαδικασία:

•ανακατεύουμε όλα τα υλικά ψιλοκομμένα μαζί (εκτός από το αλεύρι)

κάνουμε μικρές μπαλίτσες

τέλος, τις περνάμε από το αλεύρι και τηγανίζουμε !!!!

Καλή απόλαυση!!!

Είμαι η Γεωργία, μαμά ενός μικρού αγοριού και η μαγειρική είναι η ψυχοθεραπεία μου. Θα με γνωρίσετε καλύτερα μέσα από τα άρθρα και τις συνταγές μου. Μπορείτε αν θέλετε να με ακολουθήσετε και στο προφίλ μου στο instagram Syntagogo http://bitly.ws/Aogi

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

QR κωδικοί: Η εξέλιξη από τον Κώδικα Μορς στην καθημερινή ζωή

Οι QR κωδικοί έχουν γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης

Γαλότσες Νούμερο 44: Ιστορίες πλούσιες από συγκίνηση και ρεαλισμό

«Γαλότσες Νούμερο 44», ένα βιβλίο γραμμένο από την Χριστίνα Μιχαηλίδου