Η καλύτερη καραμελωμένη μηλόπιτα με μια έξτρα συνταγή

Πηγή: Agravia.gr

Ας μιλήσουμε για μήλα… αυτό το υπέροχο κατακόκκινο ή και πράσινο στρόγγυλο φρούτο που δάγκωσε η χιονάτη και κοιμήθηκε για τα καλά μέχρι να έρθει ο όμορφος πρίγκιπας να την φιλήσει και να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Τα μήλα σε αντίθεση με το παραμύθι μόνο οφέλη παρέχουν στον άνθρωπο, μειώνουν τη χοληστερίνη, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι αντιοξειδωτικά, βοηθούν στην πέψη κ.α.

Η σημερινή συνταγή για καραμελωμένη μηλόπιτα είναι τόσο εύκολη που μπορεί σίγουρα να τη φτιάξει και μικρό παιδί (εντάξει εκτός από το κόψιμο των μήλων)

Καραμελωμένη μηλόπιτα by Syntagogo

Υλικά που θα χρειαστούμε:

Advertisements
Ad 14

•δυο μήλα σε φέτες κομμένες στο μαντολίνο
•κανελα-γαρίφαλο-ζάχαρη για να στρώσετε στη βάση της φόρμας (αφού την αλευρώσετε καλά)
• 4 αυγά
•1 βιτάμ
•1 κούπα γάλα
•1 κούπα ζάχαρη
•3 κούπες αλευρι + 1 κ.σ μπεικιν
•1 κ.γ γαρίφαλο
•1 κ.γ κανέλα

Εκτέλεση συνταγής:

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς,
Στη συνέχεια αλευρώνουμε καλά τη φόρμα και στρώνουμε ζάχαρη με κανέλα και γαρίφαλο
Έπειτα, κόβουμε τα μήλα με το μαντολίνο και τα στρώνουμε στον πάτο της φόρμας,
Στο μίξερ ανακατεύουμε πρώτα τα αυγά με το βιτάμ και τη ζάχαρη, αφού αφρατεψουν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι +μπεικιν.

Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα σιγά σιγά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσει αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.

Επειδή όμως τα μήλα αυτή την εποχή είναι άφθονα θα κάνουμε ακόμα μια μηλόπιτα τραγανή και διαφορετική από ότι έχουμε συνηθίσει όλοι μας, αυτή τη φορά με σπιτικό mix βρόμης της οποίας τη συνταγή θα βρείτε ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης  Ραβανί: ένα παραδοσιακό γλυκό με διαχρονική αξία
Τραγανή μηλόπιτα με mix βρόμης

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το μείγμα είναι τα ίδια με παραπάνω,

Η μόνη διαφορά είναι ό,τι σε αυτή την περίπτωση θα ψιλοκόψουμε τα μήλα και θα χρειαστούμε ταρτιέρα,

Επίσης, θα χρειαστούμε 60 γραμμάρια από το mix βρόμης που θα βρείτε ΕΔΩ.

Εκτέλεση συνταγής:

Αλευρώνουμε την ταρτιέρα καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, προσθέτουμε το μείγμα και από πάνω στρώνουμε το mix βρόμης ώστε να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

TIP: ΜΗΝ κλείσετε σε τάπερ καμία απο τις δύο όσο είναι ζεστές γιατί θα πανιάσουν και θα χάσουν την τραγανότητα τους.

  • Για να δείτε εάν είναι έτοιμες οι μηλόπιτες τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι στο γλυκό και αφαιρέστε, εάν είναι καθαρό είναι έτοιμο.
  • Η μηλόπιτα με τη βρόμη γίνεται τόσο τραγανή που δεν θα το πιστέψετε, και μη φοβηθείτε το φιστίκι και τα υπόλοιπα υλικά του mix γιατί ταιριάζουν απόλυτα.

good luck…

 

 

Είμαι η Γεωργία, μαμά ενός μικρού αγοριού και η μαγειρική είναι η ψυχοθεραπεία μου. Θα με γνωρίσετε καλύτερα μέσα από τα άρθρα και τις συνταγές μου. Μπορείτε αν θέλετε να με ακολουθήσετε και στο προφίλ μου στο instagram Syntagogo http://bitly.ws/Aogi

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γουατεμάλα

Γουατεμάλα: Απόδραση στην εξωτική γη των Μάγιας

Γουατεμάλα, το λίκνο του θαυμαστού πολιτισμού των Μάγιας, η γη
Η αποστολή Φράνκλιν

Η καταστροφή της αποστολής Φράνκλιν

Το 1845 δύο βρετανικά πλοία ξεκίνησαν τον απόπλου με προορισμό