Εύκολες σάλτσες για την κατάψυξη σας

 


         www.mamapeinao.gr

Όλοι μας, το δίχως άλλο, βρισκόμαστε μέσα σε μια κοπιαστική καθημερινότητα, η οποία δεν μας αφήνει πάντοτε το χρόνο για να δημιουργήσουμε κάτι εύγευστο. Πόσες είναι οι φορές οι οποίες θα πετάξουμε τις φακές που μας έχει φτιάξει η μητέρα μας ή ο/η σύντροφος μας ή την μεγάλη κατσαρόλα με φασολάδα που φτιάξαμε μόνοι μας, μέσα στην εβδομάδα για να τρώμε, αλλά εν τέλει πήραμε απ έξω; Αμέτρητες φυσικά και λογικό αφού όπως προ είπαμε δεν υπάρχει χρόνος. Σήμερα λοιπόν θα σας παραθέσω μερικούς εύκολους τρόπους και όχι τόσο συνταγές, έτσι ώστε να μάθατε να διαχειρίζεστε φαγητά που σας έχουν περισσέψει και να τα κάνετε πεντανόστιμες και ευφάνταστες σάλτσες. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Σούπες

Οι σούπες είναι μια καταπληκτική βάση για σάλτσα. Και φυσικά δεν υπάρχει κανένας μα κανένας περιορισμός. Από μια υπέροχη κακαβιά, μέχρι μια γαλλική κρεμμυδόσουπα και από μια φοβερή ηπειρώτικη κοτόσουπα, έως ότου μια αιγυπτιακή ντοματόσουπα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά, το μόνο που χρειάζεστε, είναι ένα μεγάλο μπλέντερ, το οποίο πλέον, το βρίσκετε πολύ οικονομικά στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Ρίχνετε μέσα στο μπλέντερ την σούπα, πάντοτε κρύα, χωρίς να στραγγίσετε τα υγρά, καθότι δεν μας ενδιαφέρει αν είναι πηχτή ή υδαρής, διότι αυτό θα το ρυθμίσουμε την ώρα που θα φτιάξουμε την συνταγή μας.. Δεν σουρώνουμε ούτε το κρέας, αν υπάρχει, ούτε μικρά κόκκαλα(θα διαλυθούν στο μπλέντερ) αν υπάρχουν και φυσικά ούτε τα λαχανικά, όσπρια και ζυμαρικά(πχ φιδές),διότι όλα αυτά θα μας δώσουν “σώμα” και γεύση στην σάλτσα μας. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη την τοποθετούμε, είτε σε πλαστικά σακουλάκια αποθήκευσης τροφίμων, είτε σε παγοθήκες, τις οποίες μετά θα τις καλύψουμε με μεμβράνη, είτε σε μικρές πλαστικές συσκευασίες, που μας έχουν μείνει από διάφορα πράγματα ,όπως για παράδειγμα το παγωτό από το περίπτερο και έπειτα τις τοποθετούμε στη κατάψυξη. Η διάρκεια συντήρησης που προτείνω για να είμαστε ασφαλής είναι ο 1 μήνας. Η κάθε σάλτσα θα έχει διαφορετική σύσταση και γεύση, οπότε θα πρέπει να κρίνουμε, στην εκάστοτε παρασκευή μας, πόση ποσότητα θα χρησιμοποιήσουμε, πόσο θα πρέπει να την εξατμίσουμε και με τι υλικό θα την συνδυάσουμε. Φυσικά θα σας παραθέσω μια συνταγή παρακάτω για παράδειγμα και εννοείται οι επιλογές είναι άπειρες από εκεί και πέρα.


www.foodforthought.gr

Advertising

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Κυριακάτικο αρωματικό κατσικάκι στο φούρνο
Ad 14

Υλικα :

500 γρ κοτόσουπα με λαχανικά (σε μορφή σάλτσας, παγωμένη)
1 πακέτο 500 γρ πένες
100 γρ φέτα σε κύβους
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα λάιμ

Εκτέλεση :

Αποψύχουμε την σάλτσα μας 10 λεπτά πριν ξεκινήσουμε την συνταγή μας. Αν είναι πολύ παγωμένη και δεν είναι σε παγοθήκη, την κόβουμε με ένα μαχαίρι πολύ προσεκτικά σε μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε μια κατσαρόλα να βράσουμε τα ζυμαρικά μας. Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε μέσα την παγωμένη σάλτσα έως ότου γίνει υδαρής. Μόλις τα μακαρόνια βράσουν και είναι σχεδόν έτοιμα, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι, μαζί με την φέτα και τα υπόλοιπα υλικά, τα δουλεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και τέλος σερβίρουμε.



Σαλάτες

Όσο περίεργο και να σας φαίνεται μια σαλάτα μπορεί να γίνει υπέροχη σάλτσα. Και ναι μιλάω για εκείνη την σαλάτα που είναι στο ψυγείο σας 3 μέρες και κοντεύει να γίνει αρχαιολογικό εύρημα. Μια χωριάτικη σαλάτα, μια παντζαροσαλάτα, μια σαλάτα του Καίσαρα ή μια σαλάτα με πλιγούρι και ψάρι, μπορούν να συνοδέψουν, ως σάλτσες, από ζυμαρικά μέχρι κρέατα, ακόμη και ψάρια. Αρκεί να βάλετε την φαντασία σας και την γεύση σας να δουλέψουν. Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια με τις σούπες, εκτός από το ότι μπορεί να χρειαστεί λίγη υγρασία στο μπλέντερ, οπότε θα προσθέστε λίγο νερό, όσο χρειάζεται για να γίνει σάλτσα. Εννοείται φυσικά ότι και εδώ θα δώσουμε μια υπέροχη συνταγή.



www.daddy-cool.gr

Υλικά :

500 γρ σαλάτα του Καίσαρα (σε μορφή σάλτσας, παγωμένη)
250 γρ χοιρινή τηγανιά (σπάλα) σε μικρά κομμάτια
100 γρ τριμμένο γκούντα
αλάτι
μπούκοβο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κόκκινο ξύδι

Εκτέλεση :

Αποψύχουμε την σάλτσα μας 10 λεπτά πριν ξεκινήσουμε την συνταγή μας. Σοτάρουμε σε ένα καυτό τηγάνι την τηγανιά μας με το λάδι, και μόλις πάρει έντονο χρώμα ,σβήνουμε με το ξύδι, χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε την σάλτσα μας, με το αλάτι και το μπούκοβο. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να χυλώσει και στο τέλος ρίχνουμε το τριμμένο γκούντα και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση !

Διαβάστε επίσης  Ουζομεζές, καλοκαίρι, θάλασσα και νοστιμιά!

 

Ονομάζομαι Καλλιγεράκης Αλκιβιάδης,είμαι τέως αθλητής κολύμβησης,έχω ασχοληθεί λίγο με την Ναυπηγική,έπειτα με την Βυζαντινή και την παραδοσιακή ελληνική μουσική,έχω σπουδάσει ζαχαροπλάστης και αρτοποιός,αλλά το μεράκι της ψυχής μου είναι συγγραφή. Έχω εκδώσει την πρώτη μου ποιητική συλλογή το 2015 με τίτλο ''Μεθυσμένη Γη'',αλλά ασχολούμαι με όλα τα συγγραφικά είδη. Η αρθρογραφία είναι ένας νέος κόσμος για εμένα και ελπίζω με τα άρθρα μου να μπείτε κι εσείς μέσα σε αυτό το κόσμο και να τον διαβούμε συνάμα.
Ας γνωριστούμε λοιπόν,με έναν από τους πιο αισθαντικούς και συγκινητικούς τρόπους έκφρασης.. Το γράψιμο!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Pablo Neruda

Pablo Neruda: Ο ποιητής του έρωτα και της επανάστασης

Ο Pablo Neruda, γεννημένος ως Ricardo Eliécer Neftalí Reyes Basoalto,
Καλή υγεία το 2025: Ποιες είναι οι τάσεις;

Καλή υγεία το 2025: Ποιες είναι οι τάσεις;

ByΈνας από τους βασικότερους στόχους που θέτουμε για το 2025