
Σαλάτα με αυγά, γιαούρτι και αβοκάντο! Ένα πιάτο με αυγά και μία χορταστική ιδέα που θα συνοδεύσει τα επόμενα μαγειρέματά σας. Με χαρά καλωσορίζουμε το καλοκαίρι και ετοιμάζουμε νόστιμη και ελαφριά σαλάτα που θα συμπληρώσει το γεύμα σας, αλλά και μόνη της ως κυρίως. Η σαλάτα με αυγά, γιαούρτι και αβοκάντο είναι δροσιστική λόγω του γιαουρτιού αλλά και του φρέσκου κόλιανδρου. Τα αυγά αποτελούν πηγή πλούσιων διατροφικών στοιχείων, ενισχύουν την όραση και συντελούν στην εγκεφαλική λειτουργία. Το αβοκάντο θα έρθει να δέσει με την λιπαρότητα των αυγών και να μας δώσει αυτή την υπέροχη και εύγεστη σαλάτα.
Είμαι σίγουρη ότι λατρεύετε τα αυγά και με την πρώτη ευκαιρία θα δοκιμάσετε αυτήν την λαχταριστή σαλάτα. Πρόκειται για μία εύκολη συνταγή η οποία μπορεί να φαγωθεί οποιασδήποτε στιγμή της ημέρας. Κρατήστε την βάση της δικής μου συνταγής και προσθέσετε όποιο υλικό σας αρέσει! Μην το φοβηθείτε προσθέστε σέλερι, φρέσκο κρεμμυδάκι, πράσινη και κόκκινη πιπεριά, αγγουράκια ή ακόμα ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους! Φτιάξτε την δική σας σαλάτα και περιμένω εντυπώσεις! Ανοίξτε την κουζίνα σας και μαζί θα μαγειρέψουμε την πεντανόστιμη σαλάτα με αυγά, γιαούρτι και αβοκάντο με την κρεμώδη υφή και την πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων! Εγώ την λατρεύω ελπίζω να την απολαύσετε και εσείς! Δοκιμάστε την και θα δείτε!
Υλικά για 6 άτομα για την σαλάτα με αυγά, γιαούρτι και αβοκάντο:
- 7 αυγά βραστά
- 7 κ. σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 4-5 κ. σ. μαγιονέζα της αρεσκείας σας
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 1 μικρό ώριμο αβοκάντο
- 4 κλωναράκια κόλιανδρο ψιλοκομμένα
- ξύσμα και χυμός από 1/2 λεμόνι ακέρωτο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ κόβουμε τα αυγά και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, το αβοκάντο, το ξύσμα και τον χυμό από λεμόνι. Προσθέτουμε και πάλι ελαφρώς αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τα αυγά. Πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε. Η σαλάτα μας με αυγά, γιαούρτι και αβοκάντο είναι έτοιμη!
Tips!
- Αν θέλετε, να μεταμορφώστε την σαλάτα σε ένα χορταστικό σάντουιτς με μαύρο ψωμί προσθέσετε οποιοδήποτε άλλο υλικό όπως τσίλι, μαγιονέζα ή φρέσκο τυρί κρέμα!

- Επίσης, προσθέστε καυτερή μουστάρδα για το umami!
- Μπορείς να την παγώσεις και να την σερβίρεις πάνω σε διάφορες σαλάτες όπως φρέσκα φύλλα μαρουλιού ή ψιλοκομμένο καρότο!
- Μην ξεχάσετε να την δοκιμάσετε και πάνω σε μπρουσκέτες!

Καλή όρεξη!
- argiro.gr
- akispetretzikis.com
- giorgostsoulis.com
- cookpad.com
- BΗΜΑ, gourmet αρ.66 (Απρίλιος 2012)
- Le Cordon Bleu – Ολοκληρωμένες Τεχνικές Μαγειρικής, Jeni Wright and Eric Treuille (εκδόσεις Α.ΤΣΙΤΣΙΛΩΝΗΣ)