Παγωτό στο σπίτι, χωρίς παγωτομηχανή!

σπιτικό παγωτό
Πηγή : www.biggerbolderbaking.com

Παγωτό στο σπίτι χωρίς παγωτομηχανή; Είναι κάτι τέτοιο δυνατόν να συμβεί; Φυσικά και είναι εφικτό! Μάλιστα είναι τόσο εύκολο που μπορεί να σας εκπλήξει! Μία βασική συνταγή, η οποία σηκώνει τόσους πολλούς πειραματισμούς και τόσες πολλές επιλογές στις γεύσεις που μπορούμε να δημιουργήσουμε, που έχω την αίσθηση ότι θα την αγαπήσετε όσο κι εγώ!

Συνταγή για σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 250 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή 3 βανιλίνες

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα παγωμένο, το εκχύλισμα βανίλιας ή τις βανιλίνες και χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει και να σφίξει το μείγμα μας. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ 10×30 εκ., καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, το βάζουμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει. Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από την κατάψυξη και σερβίρουμε.

Tips

  1. Όταν φτιάχνουμε το παγωτό, αν το τοποθετήσουμε σε ένα ήδη παγωμένο μεταλλικό σκεύος, όταν βάλουμε μέσα το μείγμα δεν λιώσει σε κρέμα.
  2. Όσο πιο πολύ αφήσουμε το παγωτό να δέσει, τόσο πιο ωραία σύσταση θα έχει και θα ενωθούν καλύτερα οι γεύσεις.
  3. Για να σερβιριστεί το παγωτό καλύτερα, το αφήνουμε για 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Επίσης, μπορούμε να βουτήξουμε το scoop ή το κουτάλι μας σε ζεστό νερό πριν πάρουμε την ποσότητα παγωτού που θέλουμε.
  4. Όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία παρασκευής, παγώνουμε την κρέμα του παγωτού στην κατάψυξη ώστε να σφίξει και να αρχίσει να σταθεροποιείται. Αφαιρούμε, και με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το μισοπαγωμένο παγωτό να αφρατέψει για 3´-4′. Ξανά παγώνουμε το μείγμα στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για 3 με 4 φορές. Σαν αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας, είναι το παγωτό μας να αποκτήσει μια αφράτη και χωρίς κρυστάλλους υφή και να γίνει απαλό και βελούδινο. Τέλος, μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε το παγωτό για παραπάνω από 3-4 μέρες, το οποίο θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί αν δεν ακολουθηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία.
Διαβάστε επίσης  Μπιφτέκια κοτόπουλο και σαλάτα πλιγούρι

Προτάσεις

  • Αν θέλουμε να κάνουμε παγωτό με γεύση φράουλα ή φρούτων του δάσους, σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα φρούτα με λίγη ζάχαρη ή μέλι. Αφού τα πολτοποιήσουμε τα προσθέτουμε στο μείγμα του παγωτού πριν το καταψύξουμε.
  • Για παγωτό σοκολάτα έχουμε δύο επιλογές. Η μία είναι με σκόνη κακάο, για πιο απαλό και φινετσάτο αποτέλεσμα. Η δεύτερη, η πιο ενδεικτική, είναι με λιωμένη κουβερτούρα. Αυτή η εκδοχή μας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ότι σοκολάτα θέλουμε όπως μαύρη, γάλακτος ή ακόμα και λευκή.
  • Τέλος, εννοείται ότι στις παραπάνω προτάσεις μπορείτε να προσθέσετε τις δικές σας μοναδικές επιλογές!

Καλή σας όρεξη!

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

ΔΕΠΥ

ΔΕΠΥ: Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας

Τι είναι ΔΕΠΥ Η δεπυ είναι μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή με

Το φαινόμενο doppelgänger

Με το φαινόμενο doppelgänger (ή αλλιώς το φαινόμενου του διπλού