Σιροπιαστή σοκολατόπιτα με γλάσο σοκολάτας

σοκολατόπιτα
Πηγή: www.mygreekdish.com

Σιροπιαστή σοκολατόπιτα με γλάσο σοκολάτας, ίσως η απόλυτη συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας. Πλούσια, γευστική, απολαυστική, ζουμερή και τόσο σοκολατένια, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι αποκλείεται να καταφέρει κάποιος να της αντισταθεί.

Συνταγή για σιροπιαστή σοκολατόπιτα με γλάσο σοκολάτας

Υλικά

Για το σιρόπι

  • 400 γραμμάρια νερό
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30 γραμμάρια κακάο
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ (προαιρετικά)

Για την σοκολατόπιτα

  • 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 30 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • αβγά, μεσαία
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 βανιλίνες ή ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 90 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 90 γραμμάρια γάλα
  • 40 γραμμάρια κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο

Advertising

Advertisements
Ad 14
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 400 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 50 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο, το κονιάκ (προαιρετικά) και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη σοκολατόπιτα

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά για να αφρατέψει καλά το μείγμα. Στη συνέχεια, βάζουμε πολύ αργά το βούτυρο, το γάλα και αφαιρούμε από το μίξερ. Σε ένα μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε μέσα στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ. Βουτυρώνουμε και ρίχουμε κακάο (όπως κάνουμε και με το βουτυροαλεύρωμα) να καλύψει όλη την επιφάνεια ενός ταψιού διαμέτρου 32 x 25 εκατοστών και βάζουμε μέσα όλο το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C στον αέρα για 30 λεπτά. Αφαιρούμε, ενώ όσο η επιφάνεια είναι καυτή ρίχνουμε το κρύο σιρόπι. Περιμένουμε να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι.

Διαβάστε επίσης  Σουτζουκάκια σμυρνέικα με σάλτσα ντομάτας
Advertising

Για το γλάσο

Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μια βράση και τη ρίχνουμε στην κούβερτουρα. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γυαλίσει. Περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα μας και αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε την σοκολατόπιτα σε ωραία μεγάλα κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Tips

Advertising

  1. Ο πιο ενδεικτικός τρόπος σερβιρίσματος της σοκολατόπιτας μας, όπως καταλαβαίνετε είναι το παγωτό. Συνδυάζεται ιδανικά με γεύσεις όπως η βανίλια, το καϊμάκι και η μαστίχα.
  2. Σε περίπτωση που δεν έχουμε ταψάκι στις διαστάσεις που αναφέραμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα αντίστοιχο πυρέξ ή ταψάκια μιας χρήσης.
  3. Αν δεν καταναλώσουμε άμεσα την σοκολατόπιτα, μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο, όπου και αντέχει για 3-4 μέρες. Εννοείται ότι μπορούμε να την απολαύσουμε και κρύα.

Καλή σας όρεξη!

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Πλασματική διαταραχή: Ορισμός και διαγνωστικά κριτήρια

Το παρόν άρθρο Το παρόν άρθρο, με τίτλο Πλασματική διαταραχή:
Vanity Fair

Vanity Fair και 3 μύθοι για τη θηλυκότητα

Την Becky Sharp την αγαπάς και τη μισείς ταυτόχρονα Becky