5+1 Ξένα τραγούδια για body positivity

24 Σεπτεμβρίου 2020

Σε μια κοινωνία που φαίνεται να προάγει και να ανταμείβει την εξωτερική ομορφιά, τη φυσική ελκυστικότητα και την ετεροφυλοφιλία πάνω απ ‘όλα, είναι αναπόφευκτο ότι ορισμένοι άνθρωποι, και ιδιαίτερα οι νέοι, θα αισθανθούν την πίεση να συμβαδίσουν και ορισμένοι θα υποφέρουν από προβλήματα άγχους, κατάθλιψης, χαμηλής αυτοεκτίμησης και εμπιστοσύνης του σώματος. Επομένως, κάναμε αυτή τη λίστα τραγουδιών που εστιάζει στο Body Positivity, την αυτοπεποίθηση και την αυτο-αγάπη για να σας υπενθυμίσουμε να κοιτάξετε στον καθρέφτη και να θυμάστε ότι είστε τέλειοι όπως είστε.

1. My Skin – Lizzo

Είναι αδύνατο να μιλάμε για body positivity στη μουσική και να μην αναφέρουμε την Lizzo, που έχει γίνει μια από τις βασίλισσες σε αυτή την κατηγορία. Στην αρχή του τραγουδιού της “My Skin” για παράδειγμα, αναφέρει πως το να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου είναι μία πρόκληση για τον καθένα, και αναρωτιέται πως από κει μπορούμε να πάμε στο απλά να αγαπάμε τον εαυτό μας.

I woke up in this, I woke up in this
In my skin
I can’t wash it away, so you can’t take it from me
My brown skin

Advertisements
Ad 14

2. Scars to your Beautiful – Alessia Cara

Η Alessia Cara είναι γνωστή για το body positivity της από το τραγούδι της με τίτλο “Scars to your beautiful” που κριτικάρει τον τρόπο που η κοινωνία επηρεάζει αρνητικά την αίσθηση της αυτοεκτίμησης του κάθε ανθρώπου. Το τραγούδι ενθάρρυνε τους ακροατές να θυμηθούν ότι είναι αρκετοί όπως είναι. Άλλα τραγούδια όπως το “My Song” και “Wild Things” στηρίζουν και αυτά την θετική της ενέργεια.

There’s a hope that’s waiting for you in the dark
You should know you’re beautiful just the way you are

 

Διαβάστε επίσης  Oι υποψηφιότητες των American Music Awards 2018

3. Queen – Jessie J

Δεν είναι περίεργο ότι αυτό το καταπληκτικό και γεμάτο έμπνευση τραγούδι προέρχεται από την Jessie J. Είναι γνωστή για τη συγγραφή όμορφων τραγουδιών που μας βοηθούν να αγαπάμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας. Το ρεφραίν λέει “I love my body, I love my skin. I am a goddess. I am a queen.” Αυτές οι προτάσεις μας κάνoυν να καταλάβουμε πως είμαστε όλοι όμορφοι και πρέπει να αγαπάμε τους εαυτούς μας άσχετα από το σχήμα, το μέγεθος κα το χρώμα που έχουμε.

 

4. Love Myself – Hailee Steinfeld

Δύο από τα πιο γνωστά τραγούδια της Hailee είναι τα “Love Myself” και “Most Girls”, που υποστηρίζουν την αγάπη για τον εαυτό μας.

I’m gonna put my body first
And love me so hard ’til it hurts
I know how to scream out the words
Scream the words
Gonna love myself, no, I don’t need anybody else

5. Biggie Smalls – CupcakKe

H CupcakKe είναι θετική με το σώμα της όπως είναι, ειδικά με τραγούδια όπως το “Biggie Smalls” όπου σε όλο το τραγούδι παροτρύνει όχι μονο τον εαυτό της αλλά τον καθένα να μην κοιτάει μόνο την βελτιστοποίηση της εικόνας τους αλλά να ειναι και ευγενικοί με το σώμα και τους εαυτούς τους. Εμπνέεται ακόμα και από την Ashley Graham για το τραγούδι, διαλέγει μπέργκερ αντί μπρόκολο, και πίνει αναψυκτικό σαν να είναι το χόμπι της.

 

6. – Demi Lovato

Από τότε που αποχώρησε από την Disney, η pop τραγουδίστρια έχει γίνει μία δύναμη για την θετικότητα του σώματος. Είτε είναι στο Instagram είτε στο στούντιο, η Demi Lovato είναι ανοιχτή στο να μάθει να αγαπάει τον εαυτό της τόσο στις καλές όσο και στις άσχημες μέρες. Τα τραγούδια της, όπως το “Confident” και το “Sorry Not Sorry” εμπνέουν άλλους να ακολουθήσουν τα χνάρια της.

Now I’m out here looking like revenge
Feelin’ like a ten, the best I ever been
And yeah, I know how bad it must hurt
To see me like this, but it gets worse

Και αν έχετε ποτέ ανασφάλειες για το σώμα σας, απλώς παίξτε αυτά τα τραγούδια με δυνατή ένταση, τραγουδήστε και επαναλάβετε τις θετικές επιβεβαιώσεις ξανά και ξανά. Επειδή είστε όμορφοι, ακόμα κι αν ο κόσμος, ή αυτή η αρνητική μικρή φωνή μέσα στο κεφάλι σας, σας λέει διαφορετικά.

Διαβάστε επίσης  Γέλως: Μεγάλη επιστροφή με τον νέο του δίσκο

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός

Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες

Οι Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες είναι ένα σύνολο γλωσσών που χρησιμοποιούνταν στην