4+ 1 τραγούδια της Disney με νοήματα για ενηλίκους

11 Δεκεμβρίου 2017

Disney

Υou are never too old for a Disney movie! Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι αυτή η φράση. Πολλές από τις ταινίες αυτές δεν απευθύνονται μόνο σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες και ειδικά τα τραγούδια.

Έχω ετοιμάσει λοιπόν μία λίστα με τα 5 πιο χαρακτηριστικά τραγούδια (σαφώς και υπάρχουν πολλά περισσότερα) ταινιών Disney που έχουν νοήματα για ενήλικες. Voila :

1. “Tale as old as time” – Beauty and the beast

Advertisements
Ad 14

Αν  κάποιος προσέξει τους στίχους αυτού του τραγουδιού, θα παρατηρήσει πως γίνεται αναφορά σε δύο ανθρώπους που στην αρχή φοβόντουσαν ο ένας τον άλλον. Στην πορεία όμως κάτι άλλαξε και ήρθαν πολύ κοντά. Υποσυνείδητα περνά το μήνυμα ότι η πρώτη γνώμη δεν είναι απαραίτητα και η πιο σωστή!

2. “Part of your world” – The little mermaid

Και μόνο ο τίτλος του τραγουδιού αρκεί για να καταλάβουμε το μήνυμα, το οποίο είναι άκρως αντιρατσιστικό. Η μικρή γοργόνα, που είναι διαφορετική από τα υπόλοιπα πλάσματα που ζουν στη γη, ποθεί να γίνει ένα με τους ανθρώπους. Οπότε γίνεται λόγος για ένα τραγούδι- ύμνο στην αποδοχή της διαφορετικότητας!

3. “Can you feel the love tonight” – Lion King

Από τα πιο αγαπημένα ερωτικά τραγούδια, το οποίο μιλά για την ουσία των σχέσεων. “It’s enough for this restless warrior just to be with you “… Γιατί στην ουσία όλοι πολεμιστές στην καθημερινότητα είμαστε και ψάχνουμε κάποιον να ξεκουράζει την ψυχή μας.

Διαβάστε επίσης  (Υπό)Κινούμενα... πρότυπα

4. “A whole new world” – Aladdin

Έναν ολοκαίνουργιο, όμορφο κόσμο, που θα έχει αποτινάξει ταμπέλες και ταμπού σίγουρα ονειρεύονταν η Γιασμίν και ο Αλαντίν. Γιατί στην τελική τι αξίζει; Κάποιος που θα σε ταξιδεύει στις πιο απελευθερωμένες περιοχές του μυαλού σου!

5. “Hellfire” – The Hunchback of Notre Dame

Η αρρωστημένη άποψη της λαγνείας! Ο αρρωστημένος πόθος που οδηγεί στην εξολόθρευση. Γιατί η παθολογική και αναίτια ζήλια, όπως και η πεποίθηση ότι ο κόσμος μας ανήκει είναι θανάσιμα αμαρτήματα.

Είμαι η Μαρία Κορόζη , κατάγομαι από το Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και είμαι φοιτήτρια στο τμήμα μαιευτικής του ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας . Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολούμαι με την ποίηση και την πεζογραφία . Επίσης αγαπώ τη μουσική και ιδιαίτερα τη rock , όπως και τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι