7 διαφορετικά DIY χριστουγεννιάτικα στεφάνια με φυσικά υλικά

Πηγή εικόνας: www.pinterest.com

 


Χριστούγεννα ήρθαν πάλι και η χαρά είναι μεγάλη!!!

Χο Χο Χο! Στο πνεύμα των Χριστουγέννων μπαίνουμε αρκετά νωρίς ειδικά τα τελευταία χρόνια και αυτό χάρη στον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Τι πιο ωραίο να συναντάς παντού γύρω σου στολισμένες βιτρίνες, δρόμους, πλατείες και όλα τα στοιχεία που φωνάζουν «Χριστούγεννα»! Οι στολισμοί αυτοί, έχουν τόση δύναμη που μπορούν να μας χαρίσουν αμέσως ένα χαμόγελο και να μας προκαλέσουν ένα εξαιρετικό θαυμασμό, έτσι απλά! Μάλιστα, όταν αυτοί συνδυαστούν με την δική μας δημιουργικότητα, το συναίσθημά απογειώνεται! Είναι γεγονός ότι, υπάρχουν πολλές και εξαιρετικές ιδέες που μπορούν να σας εμπνεύσουν και να δημιουργήσετε μόνοι σας την δικιά σας DIY χριστουγεννιάτικη κατασκευή από φυσικά υλικά και χωρίς να επιβαρύνεται περισσότερο το περιβάλλον. Παρακάτω θα παρουσιάσουμε κάποιες από αυτές, συγκεκριμένα το θέμα μας αφορά τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια και επειδή μιλάμε για nature lovers  τον κύριο λόγο έχουν τα αγαθά της φύσης. Θα ήθελα να επισημάνω, πέρα του ότι τα υλικά είναι φυσικά και οι δημιουργίες μοναδικές ένα άλλο πλεονέκτημα τέτοιων κατασκευών είναι το χαμηλό κόστος. Έχετε την δυνατότητα λοιπόν, να φτιάξετε ένα στεφάνι αντίστοιχο του εμπορίου και να βγει εξίσου εντυπωσιακό ή ακόμη καλύτερο «value for money»! Επιπλέον, η γκάμα των φυσικών υλικών είναι μεγάλη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανέλες, καρύδια, αποξηραμένα φρούτα, ρόδια κ.α.. Η πρασινάδα πρέπει να είναι κατάλληλη και να διαρκεί αρκετές μέρες ή για το διάστημα που εσείς θέλετε. Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξετε είναι η βάση της κατασκευής, θα πρέπει να είναι ανάλογη της δημιουργίας σας, δηλαδή αν είναι βαριά θα χρειαστείτε μια πιο στιβαρή βάση. Τέλος, πινελιές από άλλα υλικά όπως στολίδια, κορδέλες κ.λπ., είναι καλοδεχούμενες.

Διαβάστε επίσης  Circular ecomony: Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα βιώσιμο μέλλον

Εμπνευστείτε λοιπόν, επιλέξτε τα στοιχεία που σας εκφράζουν και δημιουργήστε το προσωπικό σας χριστουγεννιάτικο στεφάνι από φυσικά υλικά.

Ξεκινάμε λοιπόν!

1#  DIY χριστουγεννιάτικο στεφάνι “Forest”

Το στεφάνι “Forest” έχει πλούσια πρασινάδα ως backround και πάνω του τοποθετημένα αποξηραμένα εσπεριδοειδή, καρύδια, κουκουνάρια κ.α.. Εδώ αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και «δημιουργήστε» με ότι και όσα υλικά σας αρέσουν. Μπορείτε επίσης, να σταθείτε μόνο στο πράσινο φύλλωμα και να βάλετε φωτάκια, θα είναι εντυπωσιακά όμορφη κατασκευή. Επιπλέον στοιχεία, δίνουν μια άλλη νότα, τα κουδουνάκια και οι μπάλες είναι μια πολύ καλή Χριστουγεννιάτικη επιλογή.

DIY Χριστουγεννιάτικα Στεφάνια με φυσικά υλικά
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

2# DIY χριστουγεννιάτικο στεφάνι «Pinckney»

Το βασικό στοιχείο, στο στεφάνι αυτό είναι τα κουκουνάρια βαμμένα ή μη με διάφορα συνδυαστικά στοιχεία, έτσι ώστε να δένουν αρμονικά. Μπορείτε να τα βάψετε σε διάφορες αποχρώσεις χωρίς παρέμβαση άλλου υλικού ή να συμπληρώσετε μικρές πινελιές (πομ πομ, μπάλες, φύλλωμα κ.α.). Για πιο φυσικό αποτέλεσμα, συνθέστε τα ως έχουν (άβαφα δηλαδή), συνδυάστε τα με πρασινάδα και λαμπάκια και το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.

Diy Χριστουγεννιάτικα Στεφάνια με «φυσικά υλικά»
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

3# DIY χριστουγεννιάτικο στεφάνι «Snownflake»

Μια άλλη, επίσης εύκολη και απίστευτη κατασκευή είναι το στεφάνι «χιονονιφάδας». Κόψτε 6 κλαδιά από κάποιο δέντρο όπως έλατο ή κυπαρίσσι και τοποθετείστε τα σ’ ένα σφουγγάρι έτσι ώστε να σχηματιστεί μια χιονονιφάδα. Στη συνέχεια, βάλτε υλικά της αρεσκείας σας όπως κουκουνάρια, μπάλες, γκι κ.α.. Εναλλακτικά, συνθέσετε ένα στρογγυλό στεφάνι και κολλήστε πάνω του κουκουνάρια με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να δημιουργηθεί το σχήμα της χιονονιφάδας.

Diy Χριστουγεννιάτικα Στεφάνια με «φυσικά υλικά»
Πηγή εικόνας: www.celebrateanddecorate.com

4# DIY χριστουγεννιάτικο στεφάνι με κάστανα

Εδώ κυριαρχεί το κάστανο ως κύριο υλικό και backround, κολλήστε τα κάστανα και ύστερα τοποθετήστε κορδέλες, πράσινα στοιχεία κ.α.. Θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας, ότι αυτή η κατασκευή είναι αρκετά βαριά όποτε υπολογίστε από πριν την κατάλληλη βάση.

Διαβάστε επίσης  Το ηφαίστειο της Σαντορίνης και το σχέδιο «Τάλως»
DIY Χριστουγεννιάτικα Στεφάνια με φυσικά υλικά
Πηγή εικόνας: www.pinterest.com

5# DIY χριστουγεννιάτικο «minimal» στεφάνι 

Όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο!!! Επιλέξτε διάφορα στοιχεία ως πινελιές όπως κουκουνάρι, αποξηραμένα φρούτα κ.λπ., καθώς και λίγα φύλλα! Ιδανικά είναι τα λεπτά στεφάνια ως βάση και ιδιαίτερα ενδιαφέρον έχει το τελάρο κεντήματος και το στεφάνι από σύρμα. Επίσης, μπορείτε να τυλίξετε με νήμα της αρεσκείας το στεφάνι ως μια άλλη θαυμάσια κατασκευή.

DIY Χριστουγεννιάτικα Στεφάνια με φυσικά υλικά
Πηγή εικόνας: www.pinterest.com

6# DIY χριστουγεννιάτικο στεφάνι «Snow man» 

Για το στεφάνι αυτό, θα χρειαστείτε 2 βάσεις διαφορετικού μεγέθους από ξύλα (όπως αμπελόβεργιες και λυγαριές), χαρτόνια, φύλλωμα, στολίδια κ.α.. Τα ξύλινα στεφάνια μπορείτε να τα βάψετε ή να κολλήσετε άσπρο χιόνι «it’ s up to you». Ενώστε τις 2 βάσεις με σύρμα ή σχοινί έτσι ώστε να είναι σταθερές και εκεί τοποθετείστε κορδέλες, φύλλα και ότι άλλο θέλετε. Σχεδιάστε με το χαρτόνι καπέλο, μύτη, στόμα, μάτια και έτοιμος ο «χιονάνθρωπος».

DIY Χριστουγεννιάτικα Στεφάνια με φυσικά υλικά
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

7# DIY χριστουγεννιάτικο στεφάνι «Star»

Δημιουργήστε το σχήμα του «αστεριού» με ξύλα και διακοσμήστε το με κουκουνάρια, πρασινάδα, κορδέλες κ.λπ.. Μπορείτε επίσης να σχηματίσετε μια σύνθεση χιονιφάδας και να την τοποθετήσετε στο κέντρο. Επιπλέον, υπάρχουν και βάσεις για στεφάνι σε σχήμα αστεριού όπου τοποθετείτε ανάλογα τα υλικά.

DIY Χριστουγεννιάτικα Στεφάνια με φυσικά υλικά
Πηγή: www.pinterest.com

Καλές δημιουργικές στιγμές με DIY χριστουγεννιάτικα στεφάνια που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον!

Σημείωση: Κάποια από τα στεφάνια που παρουσιάστηκαν είναι προσωπικής μου δημιουργίας, φυσικά με την βοήθεια μικρών φίλων. Αναλυτικές λεπτομέρειες για αυτές τις κατασκευές (βήμα-βήμα) θα βρείτε στο blog της Ευτέρπη Μυτιληναίου (κορίτσι μάλαμα).


 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

οικονομικά

Οικονομικά: είναι αναγκαίο να διδάσκονται;

Τη στιγμή που μαθήματα όπως Αρχαία, Φυσική, Χημεία διδάσκονται επί
Στην εικόνα απεικονίζεται με μπλε γράμματα η φράση Help I'm A Fish, η οποία σχηματίζει ένα ψάρι. Το background της εικόνας είναι μαύρο.

Help! I’m A Fish: Βοήθεια! Είμαι Ψάρι

Help! I’m A Fish (Δανικά: Hjælp, jeg er en