Incels: μια διαδικτυακή κοινότητα που μισεί τις γυναίκες

Incels είναι ένας όρος που χρησιμοποιεί μια κοινότητα ετερόφυλων ανδρών που δυσκολεύεται να βρει ερωτικές συντρόφους. Και για αυτό μισεί τις γυναίκες. Όλες τις γυναίκες.

Incels: ποιοι είναι

Ο όρος “Incels” προέρχεται από τις λέξεις “Involuntary celibate”, δηλαδή “Ακούσια άγαμοι”. Πρόκειται για ετεροφυλόφιλους άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εύρεση ερωτικής συντρόφου. Ωστόσο, η ακούσια αποχή από το sex δεν κατατάσσει αυτόματα έναν άνδρα στην τάξη των Incels. Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι το μίσος. Δραστηριοποιούνται σε διάφορα forum στο Διαδίκτυο, εκφράζοντας μίσος προς τις γυναίκες που απορρίπτουν το ερωτικό τους ενδιαφέρον. Μοιράζονται επίσης μια άλλη κοινή αντίληψη: καμία γυναίκα δεν μπορεί να είναι “ακούσια άγαμη”. Για τους Incels μια γυναίκα μπορεί να βρει ερωτικό σύντροφο, όσο άσχημη κι αν είναι.

Τι πιστεύουν για τις γυναίκες οι Incels;

Advertisements
Ad 14

Η ρητορική μίσους των Incels ξεκινά από την αντίληψη ότι ο Δυτικός Κόσμος φέρεται άδικα στα δύο φύλα. Συγκεκριμένα στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες άνδρες και γυναίκες αντιμετωπίζονται ως ίσοι. Μα αυτό είναι λάθος για την κοινότητα των Incels. Οι γυναίκες έχουν έναν σκοπό, έναν προορισμό. Να ικανοποιούν την ανδρική επιθυμία, την ανδρική πρόθεση, όποια κι αν είναι αυτή.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι αγόρια ή άνδρες που δεν έχουν καθόλου ή έχουν κακές ερωτικές εμπειρίες. Τρέφεται έτσι ένα μίσος για το γυναικείο φύλο και οραματίζονται να τιμωρήσουν τη γυναίκα. Όχι μόνο αυτή που τους απέρριψε. Κάθε γυναίκα.

Διαβάστε επίσης  Δωρεές παιδιών στην Αλβανία: Μία ιδιότυπη υιοθεσία

Η Becky, η Stacy και οι Chads

Είναι όλες οι γυναίκες ίδιες για τους Incels; Η απάντηση είναι όχι. Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες. Οι γυναίκες τύπου “Becky” και οι γυναίκες τύπου ‘Stacy”.

Η “Becky” είναι η μέση γυναίκα, αυτό που λέμε συχνά “το κορίτσι της διπλανής πόρτας”. Φορά χαλαρά ρούχα ενώ έχει τα μυαλά πιασμένα σε ένα χαλαρό κότσο, γιατί νομίζει ότι οι άνδρες αγαπούν το φυσικό λουκ.

Σε άλλες περιπτώσεις η “Becky” περιγράφει τη γυναίκα-φεμινίστρια. Αυτή στη συνείδησή τους ταυτίζεται με τη γυναίκα που θα πάει στο πανεπιστήμιο, θα βάψει τα μαλλιά της στα πιο απίθανα χρώματα, ενώ θα θέλει να είναι αυτή που έχει το πάνω χέρι στη σχέση της.

Από την άλλη είναι η “Stacy”. Φυσική ξανθιά, με πλούσιες καμπύλες προκαλεί τον ερωτικό πόθο από όπου περνάει. Αγαπάει την πολυτέλεια, ενώ ποστάρει φωτογραφίες online, προκαλώντας και ξέροντας ότι έτσι μπορεί να βγάλει χρήματα.

Από την άλλη, ούτε οι άνδρες ξεφεύγουν από το μένος των Incels. Υπάρχουν, λοιπόν, οι Chads, μυώδεις, αρρενωποί άνδρες που κοιμούνται με πολλές γυναίκες. Αυτό το είδος άνδρα διαλέγουν οι “Stacy”,  αυτούς ονειρεύονται οι “Becky”.

Και οι Incels; Ονειρεύονται μια “Stacy”, ψέγουν τις “Becky” που τους απορρίπτουν. Γιατί είναι η “Becky” που οφείλει να τους δώσει προσοχή και να κοιμηθεί μαζί τους.

Μια άκακη ομάδα ή μια επικίνδυνη κοινότητα;

Χολή και μισογυνικά σχόλια στο Διαδίκτυο δεν έβλαψαν κανέναν θα πει κανείς. Μέχρι να θυμηθούμε το όνομα Έλιοτ Ρότζερ. Ο 22χρονος το 2014 ανέβασε ένα video όπου μεταξύ άλλων έλεγε:

Αύριο θα είναι μια μέρα αποκάλυψης. Θα είναι η μέρα που θα πάρω την εκδίκησή μου απέναντι στην ανθρωπότητα. Είμαι 22 χρονών και ακόμη παρθένος. Δεν έχω καν φιλήσει κοπέλα, ακόμη. Εσείς οι γυναίκες δεν με θέλετε. Δεν ξέρω γιατί, αλλά θα σας τιμωρήσω γι’ αυτό.

Την επόμενη μέρα σκότωσε 6 και τραυμάτισε άλλους 14 ανθρώπους κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Διαβάστε επίσης  Το πείραμα που νίκησε το ρατσισμό

Ο Ρότζερ ήταν μέλος της διαδικτυακής κοινότητας των Incels. Και μισούσε τις γυναίκες.

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:

Incels: Μισογυνισμός και σεξισμός η ιδεολογία της κοινότητας που ενέπνευσε τον μακελάρη του Τορόντο, ανακτήθηκε από: https://www.huffingtonpost.gr/entry/incels-misoyenismos-kai-sexismos-e-ideoloyia-tes-koinotetas-poe-enepneese-ton-makelare-toe-toronto_gr_5ae18b03e4b04aa23f1f8f4a

Incels:Όχι απλώς παρθένοι δολοφόνοι. Νεαροί άνδρες που γαλουχήθηκαν να μισούν τις γυναίκες, ανακτήθηκε από: https://ampa.lifo.gr/eidiseis/incels-ochi-aplos-parthenoi-dolofonoi-nearoi-antres-poy-galoychithikan-na-misoyn-tis-gynaikes/

Incels categorize women by personal style and attractiveness, ανακτήθηκε από: https://www.vox.com/2018/4/28/17290256/incel-chad-stacy-becky

 

 

 

Γέννημα θρέμμα –μα όχι πάππου προς πάππου- Σαλονικιά συνεχίζω να περπατώ στους δρόμους της. Πτυχιούχος Ιστορικού-Αρχαιολογικού, πήρα μια στροφή που με έφερε στη νοσηλευτική, για να βγω και πάλι στον αγαπημένο δρόμο της εκπαίδευσης, αυτή τη φορά από την προσχολική αγωγή. Όψιμη αγάπη η συγγραφή, νηπιακά βήματα στην αρθρογραφία για θέματα που κεντρίζουν την περιέργειά μου.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Είναι ευχή ή κατάρα να μη νιώθεις;  Σού αρέσουν οι
Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη, γνωστή και ως «Λύκειον», βρισκόταν