Κόσμος επικίνδυνος για παιδιά: Το φαινόμενο των παιδικών απαγωγών

 

Βλέποντας το παραπάνω βίντεο που κάνει θραύση στα social media , αντιλαμβανόμαστε πόσο επικίνδυνος και βίαιος μπορεί να καταστεί ο κόσμος γύρω μας. Οι απαγωγές ανηλίκων είναι ένα θέμα πολύ επίκαιρο στις μέρες μας καθώς όλο και περισσότερα είναι τα κρούσματα που παρουσιάζονται.  Στο βίντεο , αποτυπώνεται με μεγάλη λεπτομέρεια κάθε πτυχή αυτού του κοινωνικού προβλήματος.

   Μία καθημερινή βόλτα μίας μητέρας με την μικρή κόρη της σε ένα πάρκο έμελλε να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης της και ένα μάθημα ζωής. Καθώς η μητέρα ξεχνιέται με ένα τηλεφώνημα από την δουλειά της πιθανόν, της αποσπάει την προσοχή από την κόρη της και το μικρό κορίτσι καθώς παίζει αμέριμνο στο πάρκο εξαφανίζεται από τα μάτια της. Στην συνέχεια βλέπουμε την αγωνιώδη προσπάθεια της να εντοπίσει το χαμένο της παιδί ενώ οι τύψεις την βασανίζουν όλο και περισσότερο. Κατηγορεί συνεχώς τον εαυτό της γι’ αυτό που συνέβη, μέσα από το μυαλό της περνάνε άσχημες εικόνες για το τι μπορεί να συνέβη στο παιδί της. Μέρα με την μέρα η κατάσταση της χειροτερεύει, καθώς καθυστερούν οι έρευνες της αστυνομίας γεγονός που παρατείνει την αγωνία της. Μία νέα ανακάλυψη έρχεται να την αναστατώσει ακόμα περισσότερο, ένα πτώμα ενός νεαρού κοριτσιού βρέθηκε… Τελικά, εκεί που όλες οι ελπίδες είχαν χαθεί εμφανίζεται  το μικρό παιδί της με τον σωτήρα της , μία νεαρή γυναίκα η οποία με όλο το θάρρος και την δύναμη ψυχής που την διακατείχε έσωσε το μικρό κορίτσι από έναν απαγωγέα, ο οποίος ήταν έτοιμος να την κακοποιήσει. Το κορίτσι έζησε μια εμπειρία η οποία για την ίδια και την μητέρα της θα γίνει ένα μάθημα ζωής, αλλά και θα τους σημαδέψει για το υπόλοιπο της ζωής τους.  

Το βίντεο αυτό , αποτελεί μία απόδειξη ότι η κοινωνία μας είναι γεμάτη παγίδες από τις οποίες κινδυνεύουν άμεσα τα μικρά παιδιά αλλά και οι οικογένειες τους. Οι γονείς πρέπει να ευαισθητοποιηθούν πάνω στο θέμα και να αρχίσουν να βλέπουν τους κινδύνους που εγκυμονούν πιο σοβαρά. Οι απαγωγές ανηλίκων είναι ένα συχνό φαινόμενο το οποίο δεν θα πρέπει να θεωρούμε ότι υπάρχει πιθανότητα  να  συμβεί και σε εμάς τους ίδιους. Τα μικρά παιδιά χρειάζονται σωστή διαπαιδαγώγηση, ώστε να μπορέσουν να φερθούν έξυπνα και να αποφύγουν ενδεχόμενους κινδύνους, πρέπει να κατανοήσουν πως δεν θέλουν όλοι οι άνθρωποι το καλό τους…

Διαβάστε επίσης  Φυλή Surma: «Είδος» προς εξαφάνιση
Advertisements
Ad 14

Απαγωγές ανηλίκωνΤο φαινόμενο αυτό έχει πολλές μορφές, καθώς οι ανήλικοι μπορούν να γίνουν θύματα μίας κακοποίησης ή μιας απαγωγής με διάφορους τρόπους. Ο πιο επικίνδυνος χώρος για ένα μικρό παιδί είναι αυτός του διαδικτύου, καθώς το παιδί έρχεται με μεγάλη ευκολία σε επαφή με αγνώστους, χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί αν αποτελούν απειλή για το ίδιο η όχι.

Έτσι λοιπόν, αντιμέτωπη με τέτοιους κινδύνους για τα μέλη της , η κοινωνία πρέπει να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά έτσι ώστε να μειωθούν τα κρούσματα των απαγωγών ανηλίκων. Οι πρώτοι που πρέπει να δραστηριοποιηθούν είναι οι γονείς και έπειτα το σχολείο αφυπνίζοντας τους ανηλίκους και δίνοντας τους τα κατάλληλα εφόδια για να επιβιώσουν σε  έναν σκληρό, απάνθρωπο κόσμο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αθήνα

Αθήνα : Κάνοντας τουρισμό αλλιώς στην όμορφη πόλη

Έχοντας κατά νου την παροιμιώδη φράση «Ελλάδα δεν είναι μόνο

Κομφορμισμός και Μαζοποίηση: Οι δύο όψεις της σύγχρονης κοινωνίας

Ο κομφορμισμός και η μαζοποίηση είναι ανησυχητικά, μα και ιδιαιτέρως