Βρείτε τα κλειδιά της ψυχικής γαλήνης

8 Σεπτεμβρίου 2016

imagegen

Έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για το πόσο σημαντικό είναι να βρούμε την ψυχική μας ισορροπία και να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας και το περιβάλλον μας. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες στιγμές. Επιπλέον, η αυτοπαρατήρηση είναι σίγουρα το δυνατό μας όπλο. Παρακάτω παραθέτω κάποια στοιχεία, που μπορούν να μας βοηθήσουν, ώστε να ενδυναμώσουμε την ψυχολογία μας.

  • Καλλιεργήστε τις φιλίες σας

Οι άνθρωποι που έχουν φίλους έχει αποδειχθεί ότι ζουν περισσότερο και καλύτερα! Δώστε χρόνο στη φιλία. Η ενθάρρυνση των αγαπημένων σας προσώπων, είναι ένα κίνητρο για να κάνετε θετικές αλλαγές στη ζωή σας. Συζητείστε και ανταλλάξτε απόψεις σε ότι σας απασχολεί.

  • Ασχοληθείτε με το σώμα σας και αγαπήστε το

Το σώμα μας είναι ένα ευαίσθητο εργαλείο με το οποίο πρέπει να ασχολούμαστε καθημερινά. Χρειάζεται φροντίδα και άσκηση. Αφιερώστε έστω ένα τέταρτο καθημερινά, κάνοντας τις αγαπημένες σας ασκήσεις. Η ενασχόληση με την γυμναστική, όμως, δεν πρέπει να γίνει εμμονή, γιατί θα υποφέρει η ψυχή σας.

  • Μην είστε αδρανείς

Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας ευχαριστούν, βρείτε νέα χόμπι, κάνετε νέες γνωριμίες μέσω αυτών. Υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις, δρώμενα και εκθέσεις που γίνονται και μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Μην κλείνεστε στο σπίτι και μένετε θεατής της ζωής.

  • Θέστε στόχους

Είναι όμορφο να κάνεις όνειρα να θέτεις νέους στόχους. Απαλλαγείτε από το “φοβάμαι” και το “δεν μπορώ”. Αν θέλετε να κάνετε κάτι, προγραμματίστε το και με προσπάθεια μπορεί να το πετύχετε. Κι όταν υλοποιείται ένας στόχος μας, η χαρά που νιώθουμε είναι τεράστια. Καλό είναι να έχετε ένα σημειωματάριο, ώστε να σημειώνετε τα βήματα που πρέπει να κάνετε ώστε να το πετύχετε τους στόχους σας!

  • Κάντε ένα περίπατο στην ύπαιθρο
Διαβάστε επίσης  Εσωτερικός μονόλογος: Ακούγοντας τον εαυτό

Μια βόλτα στο βουνό ή στη θάλασσα μας βελτιώνει τη διάθεση, μας χαλαρώνει, μας βοηθά να ξεχνάμε τα προβλήματα και μας αποβάλει το άγχος. Όταν έχετε ελεύθερο χρόνο πηγαίνετε στο κοντινότερο πάρκο, έστω για λίγα λεπτά, περπατήστε!

  • Επιδιώξτε τη μοναχικότητα

Είναι καλό να αφιερώνετε καθημερινά χρόνο στον εαυτό σας, ώστε να συγκεντρωθείτε στις σκέψεις σας και τα συναισθήματά σας. Κάντε ένα διάλειμμα από τις δουλειές σας και σκεφτείτε το Εγώ σας, κάντε μια αποτίμηση των πράξεων σας, σκεφτείτε τα θέλω σας.

  • Να κλείνετε κύκλους

Κάποιες ανθρώπινες σχέσεις έχουν κάνει τον κύκλο τους. Να κλείνουμε κύκλους, πόρτες, να γυρίζουμε σελίδα, να ολοκληρώνουμε κεφάλαια – δεν έχει σημασία πώς το λέμε, αυτό που έχει σημασία είναι να αφήνουμε στο παρελθόν τις στιγμές της ζωής μας που πέρασαν. Κανείς δεν μπορεί να βρίσκεται ταυτόχρονα στο παρόν κ στο παρελθόν, ούτε καν όταν προσπαθούμε να κατανοήσουμε αυτά που μας συμβαίνουν. Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από το να μην αποδεχόμαστε ερωτικούς χωρισμούς, υποσχέσεις για δουλειά που δεν έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία εκκίνησης, αποφάσεις που αναβάλλονται συνεχώς στο όνομα της “ιδανικής στιγμής”. Πριν αρχίσει ένα νέο κεφάλαιο, πρέπει να ολοκληρωθεί το παλιό.

  • Επιλέξτε την πνευματική άσκηση

Διαβάστε άρθρα, βιβλία, μυθιστορήματα, παίξτε επιτραπέζια με φίλους. Είναι καλό να τονώσετε τη μνήμη σας και να διευρύνετε τις γνώσεις και τους ορίζοντες σας. Η ανάγνωση βιβλίων όχι μόνο κάνει καλό στο μυαλό και στον ίδιο τον εγκέφαλο απομακρύνοντας την πιθανότητα εκδήλωσης άνοιας -κάτι ήδη γνωστό-, αλλά συνδέεται και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, όπως έχουν δείξει έρευνες!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού τιμήθηκαν από την Εθνική
Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος