Δημήτρης Σπυριδάκης: Οι συνθέσεις μου είναι οι στιγμές μου”

Ο Δημήτρης Σπυριδάκης είναι ένας τραγουδιστής που εμπνέεται από τη χαρά του, την απελπισία του, τον πόθο του, την χαρά του, τα ένστικτά του. Αξία γι’ εκείνον έχουν η μουσική και η αγάπη για καθετί με το οποίο καταπιάνεται.

Επιμέλεια συνέντευξης Βασιλική Ευαγγέλου-Παπαθανασίου 

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας για αυτήν την συνέντευξη.

Advertisements
Ad 14

Εγώ σας ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Νέο δισκογραφικό εγχείρημα , 23 νέα τραγούδια , δύο άλμπουμ με τίτλος «ΟΡΚΟΣ» και «ΠΛΗΓΗ» μέσω της Spider Music.

23 Νέα τραγούδια όπου κυκλοφόρησαν επίσημα από την Spider Music και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ευανθία Μάγνη και στους συνεργάτες της που απ’ τη πρώτη στιγμή που άκουσαν την ψυχή μου είναι δίπλα μου, βάλαμε πολύ αγάπη και μεράκι μαζί με τους συνεργάτες μου στιχουργούς, συνθέτες, μουσικούς ηχολήπτες και ελπίζω το αποτέλεσμα να σας αρέσει όπως αρέσει και σε μας.

Πολλές οι συμμετοχές σε αυτή την δουλειά σας όπως o Αντώνης Ξυλούρης ( Ψαραντώνης ) , Γιάννης Γιοκαρίνης , Αντώνης Μαρτσάκης , Νίκος και Γιώργος Στρατάκης! Πώς προέκυψαν αυτές οι συνεργασίες;

Καταρχήν να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που μου έκαναν την Τιμή να συμμετέχουν όλοι αυτοί οι εξαιρετικοί καλλιτέχνες επίσης να πω ότι το τραγούδι με τον Γιάννη Γιοκαρίνη είναι σύνθεση του καλού μου φίλου Νίκου Παυλόπουλου όπου έγινε ακριβώς το ίδιο πράγμα όπως έγινε και με τις δικές μου συνθέσεις στα τραγούδια με τον Γιώργο & Νίκο Στρατάκη τον Αντώνη Μαρτσάκη και τον Μεγάλο Αντώνη Ξυλούρη (Ψαραντώνη). Όταν συνέθεσα τα τραγούδια αυτά και έκανα ακρόαση ήταν τόσο κοντά στο ηχόχρωμα αυτών των καλλιτεχνών που θα ήταν άδικο να τα έλεγα μόνος μου και έτσι και έγινε, δέχτηκαν με πολύ χαρά να συμμετέχουν στα άλμπουμ Όρκος & Πληγή τους ευχαριστώ ξανά!

Διαβάστε επίσης  Νίκη Ορφανουδάκη: "Το Assertiveness Training & Coaching μεταμορφώνει τη σχέση του ατόμου με τον ίδιο του τον εαυτό"

Έχετε γράψει την μουσική σε όλα τα τραγούδια εκτός από δυο του Νίκου Παυλόπουλου. Από πού αντλείτε έμπνευση για να γράψετε τόσα ωραία αλλά και ξεχωριστά τραγούδια;

Οι συνθέσεις μου είναι οι στιγμές μου. Η έμπνευση για μένα είναι δώρο είναι ένα μαγικό ανεξήγητο πράγμα το πως μπορεί μέσα από μια δύσκολη η όμορφη κατάσταση να εξωτερικεύσεις τα συναισθήματα σου πάνω σε νότες.

Για την μουσική μιλήσαμε , αλλά ποιοι είναι υπεύθυνοι για τους στίχους σε αυτή την διπλή δισκογραφική δουλειά σας;

Είναι όλοι καλοί μου φίλοι και συνεργάτες ετών, Οι καλοί μου φίλοι που ντύνω την ψυχή τους και ντύνουν την δίκη μου είναι: Γιώργος Ζηδιανάκης, Γιάννης Θεοδωράκης, Λευτέρης Μπέρκης, Θάλεια Μπιρικάκη, Δέσποινα Σπαντιδάκη, Νίκος Κοτζαμπασάκης, Νικηφόρος Νικόλαος, Ειρήνη Μουστακάκη, Δέσποινα Αξιώτη, Εύη Πλατή, Μανώλης Καρυωτάκης, Ύβα Κουμαντάκη, Στέλιος Μπικάκης, Ηλιαννα Λυκούδη, Νίκος Κουκλινός.

Εκτός από το γεγονός ότι γράφετε την μουσική , παίζετε και όλα τα όργανα! Μιλήστε μας λίγο και για αυτήν σας την ιδιότητα.

Γενικά μου αρέσει να πειραματίζομαι με τους ήχους και τις ενορχηστρώσεις ανεξάρτητα αν είναι δικές μου οι συνθέσεις ο όχι. Ασχολούμαι κυρίως με τα έγχορδα το ένα έφερε το άλλο στην ουσία από μικρή ηλικία που ξεκίνησα με Μαντολίνο μετά Λαούτο Λύρα Κιθάρα Ούτι Μπάσο Πιάνο Και Κρουστά και μακάρι να είχα το χρόνο να μάθω και αλλά περισσότερα γιατί μέσα από τους ήχους και τα ηχοχρώματα του κάθε οργάνου ανακαλύπτεις και καταθέτεις στις συνθέσεις και κάτι διαφορετικό.

Δημήτρης Σπυριδάκης Facebook 

https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/

www.spider-music.com

https://www.youtube.com/channel/UCkMfQaoZAfJVGftW6SejM3w

https://www.facebook.com/spiridakisdimitris

https://www.instagram.com/spiridakis_dimitris

https://spiridakisdimitris.com

Σπυριδάκης Δημήτρης | Είπες θα’ ρθεις | Official Audio Release©

Διαβάστε επίσης  Ειρήνη Μαθιουδάκη: "Nα μη χάνουμε την αισιοδοξία μας και τη θετική μας ενέργεια"

https://www.youtube.com/watch?v=XuodOgklSoA

Πάμε λίγο στα άμεσα σχέδια σας. Θα έχουμε την χαρά να σας δούμε κάπου ζωντανά μέσα στο καλοκαίρι;

Ετοιμάζουμε πολύ όμορφα πράγματα με την Spider Music και την Ευανθία Μάγνη έρχονται σε λίγο διάστημα, Οι εμφανίσεις είναι κυρίως στη Κρήτη αλλά και Αθήνα και νησιά μπορείτε να ενημερωθείτε μέσα απ’ τα social μου που αναρτώνται όλες οι εμφανίσεις.

Ποια είναι η σχέση σας με τα άλλα ήδη μουσικής , και υπάρχει περίπτωση αργότερα στο μέλλον να εντάξετε κάποιο από αυτά στις νέες σας δουλειές;

Για μένα η μουσική είναι μια και είμαι πολύ ανοιχτός με ότι έχει να κάνει γύρω από αυτήν το μόνο που χρειάζεται είναι να είναι κοντά στην αισθητική μου. Έχω γράψει και γράφω κατά καιρούς διάφορα τραγούδια που δεν έχουν σχέση με το Κρητικό ύφος στο μέλλον σίγουρα θα ακούσετε και πάλι τέτοια τραγούδια.

Ποια είναι η σχέση των νέων με το Κρητικό-Παραδοσιακό τραγούδι και σε ποιον βαθμό το έχουν αποδεχτεί;

Η κρητική παράδοση περνάει μια μεγάλη ανθίσει όλοι την αγαπούν Κρητικοί και μη Κρητικοί. είμαστε ενεργοί και όλο πιο πολλοί νέοι συμμετέχουν έχει να κάνει ο ρυθμός και η μαντινάδα που μέσα σε δυο δεκαπεντασύλλαβα έχεις πει μια ολόκληρη ιστορία.

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις απαντήσεις και μια τελευταία κουβέντα δικιά σας για τον κόσμο που μας διαβάζει.

Εγώ σας ευχαριστώ για την συνέντευξη αυτή. Θα ήθελα να πω να μη σταματήσουμε να ονειρευόμαστε ποτέ και να υλοποιούμαι όσα πιο πολλά μπορούμε γιατί όταν ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα και παίρνει ζωή πάμε όλοι μας ένα βήμα μπροστά ο ένας απ’ τον άλλον παίρνει δύναμη και έτσι προχωράμε. Καλή συνέχεια καλοκαιριού και με το καλό να σμίγουμε μόνο σε Χαρές.

Διαβάστε επίσης  Αθανασία Αμπαριώτη: "Στο χαρτί καταθέτω ό,τι εγώ ως παιδί θα ήθελα να ακούσω"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου
Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω.
Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη.
Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

The Fall Guy

The Fall Guy: Ο κασκαντέρ που με αγάπησε

Στις αίθουσες έφτασε η νέα κωμωδία δράσης από τον σκηνοθέτη
Ύψιλον Θεσσαλονίκη

Ύψιλον: Ο Hot Προορισμός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το Ύψιλον, το “all day μαγαζί” στο κέντρο της πόλης