Saint Insane: «Tο νόημα της μουσικής βρίσκεται στον πραγματικό κόσμο!»

Είναι πέντε και είναι rock! Hard Rock! Κατάγονται από τη μουσικόφιλη Θεσσαλονίκη και από το 2013 μέχρι σήμερα αποτελούν ένα ενεργό συγκρότημα που ακούει στο όνομα Saint Insane! Άγιοι ή Παράφρονες; Για να δούμε…

 

 • Saint Insane λοιπόν… Από ποια μέλη αποτελείται το συγκρότημα;                                                

Είμαστε ένα πενταμελές συγκρότημα το οποίο αποτελείται από την Στέλλα Δεμερτζή στα φωνητικά, το Γιάννη Πετροβίτσο και τον Τάσο Παπαδόπουλο στις κιθάρες, το Χρήστο Σολάκη στο μπάσο και τον Ιωάννη Εμμανουηλίδη στα ντραμς.

 

 • Πώς προέκυψε το όνομά σας και… τι υπονοεί;

Αναζητώντας όνομα για το συγκρότημα το 2013, προσπαθήσαμε να βρούμε κάτι που να μας χαρακτηρίζει. Δεν είμαστε ούτε καλοί, ούτε κακοί, ούτε άγιοι μα ούτε και παράφρονες!

 

 • Πώς ξεκινήσατε να ασχολείστε με το χώρο της μουσικής; Πότε συσταθήκατε ως μπάντα;

Στο χώρο της μουσικής ο καθένας ασχολείται ξεχωριστά αρκετά χρόνια, αλλά και ως Saint Insane τα τελευταία. Η μπάντα ξεκίνησε τις πρώτες πρόβες αλλά και τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις της στα μέσα του 2013.

 

 • Ήσασταν φίλοι και πριν τη δημιουργία του σχήματος ή μήπως γνωριστήκατε σε κάποιο Rock Bar της Θεσσαλονίκης;

Όλοι, έκτος της Στέλλας, γνωριζόμασταν μεταξύ μας μέσω της μουσικής σκηνής στην πόλη, από ξεχωριστά σχήματα στα οποία ανήκε ο καθένας. Δεν περιμέναμε πως κάποια στιγμή αυτή η γνωριμία θα μας ένωνε όλους μαζί και θα προχωρούσαμε στη δημιουργία των Saint Insane.

Η Στέλλα εντάχθηκε αργότερα στο σχήμα, λόγω της αποχώρησης της προηγούμενής μας τραγουδίστριας. Είναι ένα χρόνο και κάτι μαζί μας και αποτελεί το νεότερο μέλος του σχήματος.

 

 • Πώς θα περιγράφατε το ύφος της μουσικής σας; Σε τι κοινό θα λέγατε ότι απευθύνεται;
Διαβάστε επίσης  Βασιλική Μιχαλοπούλου: "Στο Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης αγαπάμε τις προκλήσεις"

Το ύφος του συγκροτήματος κινείται γύρω από hard rock ήχους, οι οποίοι είναι επηρεασμένοι από ακούσματα της δεκαετίας του 80′ αλλά και πιο σύγχρονα, για να είμαστε στο ύφος της εποχής μας. Σχετικά με το κοινό, θα λέγαμε ότι η μουσική μας είναι περισσότερο ελκυστική σε ανθρώπους οι οποίοι προτιμούν ακούσματα, τα οποία προέρχονται από τη rock και metal μουσική. Σίγουρα όμως απευθύνεται απλόχερα και σε όλους όσους θέλουν να τα νιώσουν μαζί μας ανεξάρτητα με το τι είδος ακούν στη καθημερινότητά τους.

 

 • Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές; Από πού εμπνέεστε στίχους ή μουσική;

Δεν θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε κάτι συγκεκριμένο ως προς τις επιρροές μας, διότι ο καθένας από εμάς βιώνει τη μουσική με διαφορετικό τρόπο. Έτσι καταλήγουμε σε ένα συνονθύλευμα επιρροών, το οποίο χαρακτηρίζει τη μουσική των Saint Insane. Τόσο τους στίχους όσο και τη μουσική μας την εμπνεόμαστε από ζητήματα της καθημερινότητας, προσωπικές εμπειρίες αλλά και μηνύματα τα οποία θέλουμε να περάσουμε.

 

 • Μία κοπέλα ανάμεσα σε τόσους άντρες! Η Στέλλα Δεμερτζή! Πώς λειτουργείτε γύρω της;

Στα δικά μας μάτια, το γεγονός ότι υπάρχει frontwoman αντί για frontman ανάμεσα σε τέσσερις άντρες φαίνεται φυσιολογικό, διότι από την αρχή της δημιουργίας της μπάντας μέχρι και σήμερα τη θέση των φωνητικών κατείχε πάντα γυναίκα! Λειτουργούμε πάντοτε ομαδικά σεβόμενοι την γνώμη και τις ιδέες της Στέλλας, όπως το ίδιο κάνει και εκείνη απέναντι μας.

 

 • Ποια είναι η γνώμη σας για τη σχέση διαδικτύου και μουσικής;

Το διαδίκτυο, πλέον, αποτελεί σίγουρα ένα πολύ δυνατό μέσο προβολής από το οποίο μπορείς να έχεις μεγάλα οφέλη. Όμως ίσως, σε κάποιες περιπτώσεις, να αποτελέσει παγίδα. Θεωρούμε ότι το διαδίκτυο δεν είναι ο στόχος της μουσικής, ο στόχος και το νόημα της μουσικής βρίσκεται στον “πραγματικό κόσμο” και πιο συγκεκριμένα στις ζωντανές εμφανίσεις, στο official υλικό ενός καλλιτέχνη, το οποίο έχεις στα χέρια σου και στην άμεση επαφή του καλλιτέχνη με το κοινό του. Το διαδίκτυο δεν πρέπει να αποτελεί στόχο αλλά ένα μέσο το οποίο θα σε βοηθήσει έως ένα βαθμό για την εκπλήρωση των στόχων και θα διευρύνει το κοινό σου.

Διαβάστε επίσης  Το φαινόμενο "Θανάσης Παπακωνσταντίνου" επιστρέφει!

 

 •  Τι ευκαιρίες σας δίνονται για ζωντανές εμφανίσεις και πόσο δύσκολη είναι η πραγμάτωσή τους;

Οι ευκαιρίες που μας δίνονται για ζωντανές εμφανίσεις είναι ικανοποιητικές σε μεγάλο βαθμό. Ήδη έχουμε μοιραστεί αρκετές φορές τη σκηνή με γνωστές μπάντες της Θεσσαλονίκης αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, ενώ έχουμε συμμετάσχει και σε μουσικά φεστιβάλ με μεγάλη απήχηση ως προς τον κόσμο. Ιδιαίτερες δυσκολίες δε θα μπορούσαμε να πούμε ότι αντιμετωπίζουμε ως προς τη πραγμάτωση των live μας, διότι ευκαιρίες παρουσιάζονται αρκετά συχνά, ενώ μέχρι τώρα είχαμε τη τύχη να συνεργαστούμε με αξιόλογες μουσικές σκηνές, καλλιτέχνες αλλά και event.

 

 •  Έχετε ήδη τρία δικά σας τραγούδια σε αγγλικό στίχο. Hollow, Take it all και Confessions! Για το τελευταίο μάλιστα έχετε σκηνοθετήσει ένα πολύ ωραίο video clip. Ποιοι είναι οι δημιουργοί των στίχων και της μελωδίας;

Οι συνθέσεις των κομματιών μας αποτελούνται από ιδέες αποκλειστικά των μελών της μπάντας, χωρίς να έχει παρέμβει κάποιος εξωτερικός παράγοντας. Ο ένας πατάει πάνω στις ιδέες του άλλου, όλα αυτά δουλεύονται στο στούντιο κατά τη διάρκεια των προβών και κάπως έτσι δημιουργείται ένα κομμάτι! Οι στίχοι των τριών κομματιών που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι δημιούργημα της προηγούμενης τραγουδίστριας, της Νέφης Παπουτσάκη, η οποία θα αποτελεί πάντα κομμάτι της μπάντας για εμάς.

 

 

 •  Σκέφτεστε να ασχοληθείτε αποκλειστικά με τη μουσική στο μέλλον;

Αυτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα και των πέντε από εμάς! Σίγουρα το θέλουμε πολύ και προσπαθούμε πάρα πολύ γι’ αυτό. Ευχόμαστε το αποτέλεσμα να αποδειχθεί ανάλογο της προσπάθειας στο μέλλον και η μουσική να γίνει η αποκλειστική μας δραστηριότητα!

Διαβάστε επίσης  30 days song challenge: Θέμα #9 – Πάντα γελαστοί

 

 •  Ποια είναι τα επόμενα σχέδια της μπάντας;

Τα βασικότερα σχέδια της μπάντας αυτή τη στιγμή είναι η ολοκλήρωση του πρώτου μας άλμπουμ, η δημιουργία νέων video clips για τα ακυκλοφόρητα κομμάτια μας αλλά και οι live εμφανίσεις, τόσο εντός της Θεσσαλονίκης όσο και εκτός αυτής.

 

Ευχαριστούμε πολύ για όσα μας είπατε! Ευχόμαστε καλή συνέχεια! Όμορφες και δημιουργικές δουλειές!

[punica-divider]

Facebook: Saint Insane
YouTube: Saint Insane
Instagram: Saint Insane

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού τιμήθηκαν από την Εθνική
Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος