Bedway Athens Hostel: “Πρωταγωνιστές στο Bedway δεν είναι τα καθίσματα και οι τοίχοι, αλλά οι άνθρωποι.”

Bedway Hostel Athens, αρχείο Bedway Athens

H φιλοσοφία της διαμονής σε hostel είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό και πολλοί από εμάς που έχουμε ταξιδέψει την έχουμε βιώσει. Στο μυαλό, όμως, των περισσοτέρων αποτελεί μία οικονομική επιλογή που απευθύνεται κυρίως σε μικρότερες ηλικίες. Στην οδό Κριτίου 30 όμως στον Νέο Κόσμο βρίσκεις ένα hostel που δημιουργεί εμπειρίες. Το Bedway Athens Hostel βρίσκετε σε κομβικό σημείο στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο μετρό και με πρόσβαση τόσο στο κέντρο όσο και στα νότια προάστεια και στην παραλιακή. Είναι ένας πολύ προσεγμένος χώρος, με το minimal industrial design του να κυριαρχεί σε όλους τους χώρους. Το Bedway Athens καταφέρνει να συνδυάσει τον σεβασμό στην ιδιωτικότητα των επισκεπτών με την ανάγκη για επικοινωνία και κοινωνικοποίηση. Το ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον του καθώς και η εξαιρετική τοποθεσία του το κάνουν ιδανικό για διαμονή τόσο για επαγγελματικά όσο και για ταξίδια αναψυχής.

Εγώ να ευχαριστήσω για αυτή την συνέντευξη τον Ανδριανό Λιοσάτο. Ο Ανδριανός Λιοσάτος, είναι ένας Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται -μεταξύ άλλων- και στον τομέα του τουρισμού, ανταποκρίθηκε με πολλή ενέργεια και μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις του αλλά και εμπειρίες από το Bedway Athens Hostel.

Επιμέλεια συνέντευξης: Φλώρα Πελέκη

Καλώς ήρθατε στο Maxmag! Θα θέλατε να μας πείτε κάποιες πληροφορίες για το Βedway Athens Ηostel;

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον που δείξατε για να γίνει αυτή η συνέντευξη, αλλά και για τη φιλοξενία του Maxmag! Το Bedway Athens Hostel βρίσκεται στην Αθήνα, στην ήσυχη γειτονιά του Νέου Κόσμου, μια «ανάσα» από τον ομώνυμο σταθμό του μετρό. Όπως έγραψε και σε μια αξιολόγηση πρόσφατα ένας αγαπητός επισκέπτης μας, «Το Hostel είναι τόσο κοντά στο μετρό, που αν ήθελαν να είναι πιο κοντά θα έπρεπε να το κατασκευάσουν «μέσα» στο μετρό! Αποστολή μας είναι να προσφέρουμε στον επισκέπτη έναν χώρο με στυλ, ο οποίος θα είναι η ιδανική βάση για τις εξορμήσεις του στην Αθήνα!

Advertisements
Ad 14

Γιατί κάποιος να επιλέξει to Bedway για την διαμονή του;

Εάν θέλεις μια οικονομική διαμονή στην Αθήνα, σε ένα χώρο καθαρό, ήσυχο, οργανωμένο, με τις απαραίτητες δόσεις ιδιωτικότητας αλλά και την ευκαιρία να γνωρίσεις άλλους ανθρώπους και κουλτούρες από κάθε γωνιά της Γης, και όλα αυτά στην ιδανικότερη τοποθεσία για τις καθημερινές σου εξορμήσεις, τότε ο δρόμος είναι ένας. Bedway! Είδατε τι έκανα εδώ ε; Bed – way – δρόμος. Τι; Όχι; Ε, καλά πάμε παρακάτω!

Γιατί hostel και όχι hotel; Πως ξεκίνησε η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Έχοντας αρκετή επαφή λόγω των σπουδών μου, αλλά και προσωπική εργασιακή εμπειρία από hotels στην Αθήνα, και μάλιστα του υψηλότερου επιπέδου όπως είναι το Hotel Grande Bretagne και το Atheneum InterContinental Athens, δε πίστεψα πως αυτό που λείπει από την Αθήνα είναι ένα ακόμα κλασσικό hotel ιδιωτικών δωματίων. Αυτό που έλειπε, είναι μια εναλλακτική επιλογή για όλους τους budget travellers που θέλουν απεγνωσμένα να θυσιάσουν λίγη ιδιωτικότητα για να βιώσουν πολύ περισσότερη ανθρώπινη επικοινωνία! Για νέες πολυπολιτισμικές γνωριμίες, για ανταλλαγή απόψεων, για πραγματικό χρόνο συνύπαρξης με άλλους ανθρώπους που ζουν ίσως χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά! Και όλα αυτά, όχι μέσα από οθόνες! Για να μην κλείνεις πίσω σου τη πόρτα του δωματίου του hotel σου και τα αφήνεις όλα αυτά έξω! Για αυτό Hostel και όχι ένα ακόμα Hotel.

Διαβάστε επίσης  Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας: «Η φιλοσοφία μας έχει να κάνει με την αγάπη μας προς την φύση»
Bedway Hostel Athens, αρχείο Bedway Athens

Ο νέο κορονοϊός, covid-19, επηρέασε πολλές επιχειρήσεις και ιδικά στο κομμάτι του τουρισμού. Ευτυχώς όμως ξεπεράστηκε αυτή η κρίση και τα στατιστικά δείξαν ότι φέτος ο τουρισμός στην Ελλάδα ξεπέρασε το 2019. Αυτό σας δίνει την ελπίδα ότι θα διορθωθεί η ζημιά που έγινε λόγω covid;

Σίγουρα η περίοδος από τις αρχές του 2020 και την έλευση του νέου κορονοϊού και της Covid-19 έως και τη περασμένη Άνοιξη ήταν για όλους δύσκολη. Ωστόσο από το προηγούμενο καλοκαίρι και έπειτα παρά την ενεργειακή κρίση και τον καλπάζον πληθωρισμό, θεωρώ πως το τρένο του ελληνικού τουρισμού μπήκε πάλι στις ράγες του! Δεν συμμερίζομαι τις φωνές και τις εξαγγελίες πως ο τουρισμός στην Ελλάδα το 2022 ξεπέρασε τα νούμερα του 2019 και πιστεύω θα το δείξουν αυτό και τα οριστικά στατιστικά στοιχεία που θα βγουν σε λίγους μήνες. Πιστεύω όμως πως ο κλάδος θα ξεπεράσει φέτος τα νούμερα του 2019 και μάλιστα θα το κάνει εμφατικά!

Βλέπουμε ότι ο χώρος σας έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι του design. Το Industrial style που έχετε υιοθετήσει δίνει μία σύγχρονη και καθαρή άποψη του χώρου. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει για τον επισκέπτη ο χώρος; Τι σχόλια δέχεστε;

Πράγματι έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι του design και πιστέψτε με παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τον επισκέπτη! Δεχόμαστε σχεδόν καθημερινά εγκωμιαστικά σχόλια από τους επισκέπτες μας, και έτσι νιώθουμε κάθε μέρα δικαιωμένοι για την επιλογή μας αυτή. Η πρότασή μας σε αυτό το project είναι το minimal industrial design, χωρίς πολύ «πληροφορία» για τον επισκέπτη. Και ο λόγος γι’ αυτό είναι πολύ απλός: Πρωταγωνιστές στο Bedway δεν είναι τα καθίσματα και οι τοίχοι, αλλά οι άνθρωποι.

Bedway Hostel Athens, αρχείο Bedway Athens

Βλέπουμε ότι παρόλο που τα δωμάτια σας προορίζονται για κοινή διαμονή ατόμων έχετε δώσει έμφαση στην ιδιωτικότητα του επισκέπτη και στην επιλογή του για απομόνωση αν το επιλέξει. Ήταν προϋπόθεση για σας αυτό ή προέκυψε στην πορεία;

Φυσικά και ήταν προϋπόθεση για εμάς. Η βασική προϋπόθεση κατά το σχεδιασμό κάθε χώρου του Bedway, σχεδιασμό στον οποίο οι ιδιοκτήτες συμμετείχαμε πολύ ενεργά, ήταν μία. Να δώσουμε στον επισκέπτη το δικαίωμα στην επιλογή! Έτσι, οι επισκέπτες μας μπορούν να επιλέξουν πότε και πόση ιδιωτικότητα θέλουν να «χωρέσουν» στη διαμονή τους.

Το κατάλυμα σας βρίσκετε σε μία πολύ καλή τοποθεσία στο κέντρο της Αθήνας και κοντά στο μετρό. Το επιλέγουν περισσότερο για επαγγελματικά ταξίδια ή για αναψυχή;

Ήταν πριν από 110 χρόνια, όταν ο «πατέρας» της σύγχρονης βιομηχανίας της φιλοξενίας, Ellsworth Milton Statler έλεγε: 3 πράγματα είναι σημαντικά για να υπάρξει ένα επιτυχημένο τουριστικό κατάλυμα. 1) Η Τοποθεσία. 2) Η Τοποθεσία. 3) Η Τοποθεσία! Αγαπητέ Ellsworth τα «παιδιά» σου σε τίμησαν! Η έρευνά μας για την επιλογή της τοποθεσίας διήρκησε πάνω από 6 μήνες, και το σημείο που επιλέχθηκε τελικά είναι ιδανικό. Ήσυχη γειτονιά της Αθήνας, 80 μέτρα μόλις από σταθμό μετρό, 90 μέτρα από «πιάτσα» taxi και στάση λεωφορείων και 120 μέτρα από στάση τραμ. Όλα τα μέσα σε απόσταση αναπνοής και μάλιστα σε φοβερά βολικό σημείο είτε προς Σύνταγμα είτε προς το παραλιακό μέτωπο που εκτιμούν ιδιαίτερα οι επισκέπτες μας. Όλα τα παραπάνω οδηγούν τους επισκέπτες μας να μας προτιμούν το ίδιο άνετα και όταν πρόκειται για ταξίδι αναψυχής αλλά και για επαγγελματικό.

Διαβάστε επίσης  Ελάτη: ένα από τα ομορφότερα αλπικά τοπία στην Ελλάδα

Το hostel αποτελεί μία διαδομένη επιλογή διαμονής στο εξωτερικό ισχύει κάτι τέτοιο και για τους Έλληνες, το επιλέγουν;

Στο εξωτερικό είναι πράγματι ιδιαίτερα διαδεδομένο, και γι’ αυτό άλλωστε μεγάλο κομμάτι των επισκεπτών μας έρχεται από κάθε πιθανή γωνιά του πλανήτη!! Ωστόσο παρατηρούμε μια αργή αλλά σταθερή άνοδο και στην προτίμηση των Ελλήνων επισκεπτών, και ιδιαίτερα φυσικά της νέας γενιάς που αρέσκεται στο να διαλύει τα στερεότυπα!

Γιατί πιστεύετε ότι τα hostels στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένα όσο στο εξωτερικό;

Πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου αυτό το χάσμα να γεφυρωθεί. Όσο περνά ο καιρός και οι θετικές εμπειρίες των Ελλήνων σε hostels θα «επικοινωνούνται» μέσα στην κοινωνία, τόσο περισσότεροι θα τα επιλέγουν!

Bedway Hostel Athens, αρχείο Bedway Athens

Πολλοί πιστεύουν ότι η διαμονή σε hostel απευθύνετε αποκλειστικά σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες. Ισχύει;

Σε καμία περίπτωση!! Ο κύριος Rohne απολάμβανε τη γιόγκα του στην αυλή του Bedway το περασμένο καλοκαίρι για 11 ολόκληρες ημέρες! Πολύ ευχάριστη προσωπικότητα, αν και αρνήθηκε να τον κεράσω γλυκό στη γιορτή μου. Κάτι μου είπε για έναν γιατρό που του απαγορεύει λέει τα γλυκά επειδή είναι 83 ετών. Τι άλλο θα ακούσουμε; Έφυγε τέλη Αυγούστου, είχε κλείσει hostel στην Κρακοβία!

Η Αθήνα βρίσκεται μέσα στους περισσότερους ταξιδιωτικούς οδηγούς του κόσμου, μιας και θεωρείται μία από τις πόλεις που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος στην ζωή του. Βλέπουμε όμως ότι πολλοί έρχονται και ξανάρχονται στην Αθήνα, τι είναι αυτό που τους τραβάει λοιπόν στην πόλη μας;

Το ρεκόρ για εμάς, το έχει επισκέπτης μας που μας έχει επισκεφθεί επί 5 συνεχόμενα έτη! Ελπίζω να γίνουν 6 φέτος! Να δεις πως μου είχε απαντήσει όταν τον ρώτησα «Γιατί;»… Η απάντησή του ήταν κάπως έτσι: Ωραίο φαγητό, θάλασσα, ήλιος, φιλικοί άνθρωποι και όλα αυτά σε μια πόλη γεμάτη ιστορία και πολιτισμό. Λόγους για να έρχομαι κάθε χρόνο βρίσκω πολλούς, λόγο για να μην έρθω στην Αθήνα δε βρίσκω κανένα!!

Διαβάστε επίσης  Λένα Μαντά: "Η συγγραφή είναι έρωτας για μένα"

Η φιλοσοφία του hostel συμπεριλαμβάνει την συμβίωση διαφορετικών ανθρώπων, εσείς σαν παρατηρητές πως το λαμβάνετε αυτό;

Οι επισκέπτες που κάνουν κράτηση σε ένα hostel, γνωρίζουν που έκαναν κράτηση και σε τι περιβάλλον θα διαμείνουν. Είναι πάντα άνθρωποι που σέβονται τους άλλους και τους κανόνες ενός hostel. Έχουν αποδεχθεί τη διαφορετικότητα μέσα τους, και αυτό ακριβώς είναι που τους κάνει υπέροχους για συμβίωση.  Γι’ αυτούς δημιουργήσαμε το Bedway!

Bedway Hostel Athens, αρχείο Bedway Athens

H διαμονή σε hostel είναι πολύ διαδεδομένη αυτό οφείλεται στην εξοικονόμηση χρημάτων ή στην ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία;

Πριν την δημιουργία του Bedway πίστευα πως κατά 75% είναι η ανάγκη για εξοικονόμηση χρημάτων και 25% η ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία. Μετά, και αφού πρώτα είχα συνομιλίες με εκατοντάδες επισκέπτες μας ήταν πλέον ξεκάθαρο! Είναι 100% η ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία!!! Οκ, ναι, δεν χάλασε ποτέ κανέναν να εξοικονομήσει λίγα ή και πολλά χρήματα από τη διαμονή του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτή η κινητήριος δύναμη για να επιλέξει ο επισκέπτης τη διαμονή του σε ένα hostel. Υπήρξαν πάρα πολλοί επισκέπτες μας, ειδικά όσοι είναι 2 άτομα μαζί ή και περισσότερα, που μας είπαν ότι έβρισκαν διαμέρισμα τύπου airbnb στην Αθήνα φθηνότερα, αλλά δεν το προτίμησαν, διότι έτσι δεν θα είχαν αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους κατά τη διαμονή τους!!

Για να κλείσουμε ευχάριστα θα θέλατε να μας αναφέρετε ένα αστείο περιστατικό που συνέβη στον χώρο σας;

Σίγουρα είναι πολλές αλλά θυμάμαι ξεκάθαρα μια μέρα, όπου φθάνει στο Hostel μια κοπέλα που είχε κράτηση για 3 βράδια, ολοκληρώνει στην reception το check-in της, ανεβαίνει στο χώρο των δωματίων, κατεβαίνει πάλι και λέει στην receptionist: «Συγγνώμη, αλλά μπήκα στο δωμάτιο μου και είδα 3 άλλα άτομα μέσα.» Όπως καταλάβατε, νόμιζε πως είχε κράτηση σε ξενοδοχείο με ιδιωτικό δωμάτιο! Και δεν είχε μείνει ποτέ ξανά στη ζωή της σε hostel! Της εξηγούμε τη κατάσταση, βάζει τα γέλια για το λάθος της και ζητάει το wifi για να κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο. Ιούλιος μήνας, δε βρίσκει τίποτα σε normal τιμή και βάζει τα κλάματααα!!! Με τα πολλά, τη συνεφέρουμε και με πολλή-πολλή προσπάθεια την πείθουμε να μείνει έστω 1 βράδυ αφού δε βρίσκει τίποτα εκείνη τη μέρα και να φύγει την επόμενη. Μετά από πολύ κλάμα και αρκετές ώρες στο lobby αποφάσισε να μείνει!

Την επόμενη μέρα το πρωί κατεβαίνει στη reception, παρέα με μια άλλη κοπέλα από το δωμάτιό της, και αντί να παραδώσει το κλειδί της, λέει στη receptionist μας: «Είχα κράτηση για 3 βράδια, αλλά θέλω να μείνω συνολικά για 7. Μπορώ να επεκτείνω;» Όπως καταλαβαίνεις, το «δούλεμα» πήγε σύννεφο για 1 βδομάδα, η κοπέλα πέρασε καταπληκτικά, και τα hostels είναι πλέον μια από τις επιλογές της όταν ψάχνει για διαμονή!

Πληροφορίες για το Bedway Athens Hostel θα βρείτε εδώ

Facebook: Bedway Athens Hostel

Instagram: Bedway Athens Hostel

 

Γεννήθηκα στην Αθήνα, μεγάλωσα στην Σαντορίνη αλλά πλέον ζω και εργάζομαι με την οικογένεια μου στην Φλώρινα. Η τέχνη μπήκε στην ζωή μου πριν αρκετά χρόνια. Έχω πτυχίο Interior Architect αλλά με έχει μαγέψει η κάθε μορφή τέχνης. Μου αρέσει να μοιράζομαι τις απόψεις μου και τις ανησυχίες μου για τον λόγο αυτό το 2022 αποφάσισα να ασχοληθώ και με την αρθρογραφία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι