The Roots Handmade: “Πρέπει να προσπαθούμε για αυτά που θέλουμε με το φόβο παρέα”

The Roots Handmade
Σέβη και Γεωργία-The Roots Handmade

Πριν δύο χρόνια, δύο νέα κορίτσια, η Σέβη και η Γεωργία, συναντήθηκαν, ως πωλήτριες σε κατάστημα κοσμημάτων. Η κοινή τους πορεία στον επαγγελματικό δρόμο και η αγάπη τους για το κόσμημα, ήταν το κίνητρο για να αποφασίσουν, ένα χρόνο αργότερα, να δημιουργήσουν την δικιά τους εταιρεία δημιουργίας κοσμημάτων.
Έτσι το 2019, φύτεψαν τις «ρίζες» τους (The Roots Handmade) στον επιχειρηματικό χώρο του κοσμήματος. Η ενασχόλησης τους, ως πωλήτριες, ήταν «άσος στο μανίκι τους», αφού γνώριζαν πολύ καλά τις δυσκολίες του επαγγέλματος.
Το πείσμα και το μεράκι τους, τις δίνουν δύναμη και ώθηση για να καταφέρουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Εξάλλου, όταν οι «ρίζες» είναι γερές, τίποτα δεν μπορεί να τις ξεριζώσει.
Η Σέβη και η Γεωργία, μέσα από αυτή την συνέντευξη μας παρουσιάζουν τον εαυτό τους και τις δημιουργίες τους.

Επιμέλεια συνέντευξης: Αναστασία Μιγδάνη

 

  • Πίσω από το όνομα «The roots handmade», κρύβονται δύο κορίτσια με ταλέντο και όραμα. Θα θέλαμε να μας συστήσετε τους εαυτούς σας.

Είμαστε η Σέβη και η Γεωργία και το «The Roots Handmade» δεν θα είχε γίνει ποτέ πραγματικότητα αν δεν βρισκόμασταν ως πωλήτριες στο ίδιο κατάστημα πριν λίγα χρόνια. Όσοι έχουν εργαστεί σε αντίστοιχες θέσεις ξέρουν ότι, αν οι άνθρωποι ταιριάζουν, είναι η κατάλληλη συνθήκη για να αναπτυχθεί σε μερικά 8ωρα μια φιλία και στην περίπτωση μας ήταν εύκολο γιατί τα κοινά μας ήταν πολλά.
Οι σπουδές και η ενασχόληση μας με τις ανθρωπιστικές επιστήμες, η αγάπη μας για τα χειροποίητα από μικρές, το πάθος μας για τα κοσμήματα και φυσικά στο πίσω μέρος του μυαλού μας η επιθυμία να φτιάξουμε κάτι δικό μας μας έκαναν να δεθούμε και να δημιουργήσουμε ένα κοινό όνειρο που δεν άργησε να γίνει πραγματικότητα. Στόχος μας από την αρχή ήταν να δημιουργήσουμε κοσμήματα που θα αποτυπώνουν την ονειροπόληση, την αγάπη για τα χρώματα και την ανεμελιά μας. Παράλληλα καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε την τελειομανία μας για να φροντίζουμε και να επικαλούμαστε κάθε λεπτομέρεια, βρίσκοντας έτσι την ισορροπία στη δουλειά αλλά και μεταξύ μας.

  • Θεωρώ πως το όνομα που επιλέξατε, είναι καθαρά συμβολικό. Ήταν ένα όνειρο ζωής; Ήταν οι ρίζες που φυτεύσατε, οραματιζόμενες να μεγαλώσουν και να σας χαρίσουν την ελευθερία που ονειρευόσασταν;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι κάπως έτσι, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θυμόμαστε ακριβώς. Να εξηγήσουμε. Στο κατάστημα που εργαζόμασταν και σε μια από τις μακροσκελείς συζητήσεις μας για το τι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας και τι μας εκφράζει, ξεκινήσαμε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, να συζητάμε πως θα ήταν αν ανοίγαμε τη δική μας επιχείρηση με κοσμήματα. Η συζήτηση κράτησε για όλο το ωράριο, τα γέλια ήταν πολλά και η ανάμνηση του πως και γιατί προέκυψε το όνομα της υποθετικής μας επιχείρησης λίγο θολή, αλλά ταίριαξε με το όραμα που σχηματίστηκε αργότερα και το κρατήσαμε. Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι σταθερό που μας εκφράζει και μας συνδέει ενεργά με το ποιες είμαστε τελικά. Οι «ρίζες» μας, το Roots Handmade, είναι ένα ασφαλές περιβάλλον που δημιουργήσαμε για να απελευθερώνουμε την δημιουργικότητα, τις ιδέες και την έμπνευση μας.

Διαβάστε επίσης  Ο Αλέξανδρος Πέτρακας στο Maxmag.The real thing is here
Advertisements
Ad 14
The Roots Handmade
Aurora Earrings – The Roots Handmade
  • Πριν από την ίδρυση της εταιρείας, η επαγγελματική σας ενασχόληση, ήταν σχετική με το κόσμημα; Ήταν κάτι που το γνωρίζατε;

Ναι είχαμε εργαστεί και οι δύο σε καταστήματα πώλησης και εργαστήρια κατασκευής κοσμημάτων στο παρελθόν και μάλιστα από το 2018 ως συνάδελφοι. Με αυτόν τον τρόπο μάθαμε πράγματα τόσο για το κόσμημα και την επιχειρηματικότητα γύρω από αυτό, όσο και για την συνεργασία μεταξύ μας.

  • Πόσο εύκολο ήταν να εδραιωθείτε ως όνομα στον χώρο του κοσμήματος; Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε στα πρώτα σας βήματα;

Είχαμε προετοιμαστεί για σειρά δυσκολιών όπως κάθε brand στα πρώτα του βήματα, αλλά το γεγονός ότι το ξεκίνημα μας έτυχε μέσα στην φετινή χρονιά σίγουρα  είναι κάτι που θα θυμόμαστε. Σε ένα κλίμα τόσο μεγάλης αβεβαιότητας για τον τουρισμό και τα καταστήματα στα οποία απευθυνόμαστε, έπρεπε να βρούμε τρόπο να πείσουμε νέους συνεργάτες να μας εμπιστευτούν. Ήταν και είναι πολύ δύσκολο, δεν θα πούμε ψέματα, αλλά είναι και  μια πολύ καλή δοκιμασία για την ποιότητα της δουλειάς μας. Όταν σε ένα τέτοιο κλίμα καταφέρνεις τελικά
να ξεκινήσεις συνεργασίες και να ακούσεις καλά λόγια σου δίνει αισιοδοξία.

The Roots Handmade
Delight Ring (Silver) – The Roots Handmade
  • Τι είναι αυτό που σας εμπνέει για να δημιουργήσετε ένα κόσμημα;

Η έμπνευση για το σχήμα, το χρώμα, το υλικό ή τη φιλοσοφία γύρω από ένα κόσμημα μπορεί να έρθει από παντού. Ειδικά, σε ότι έχει να κάνει με τα μακραμέ κοσμήματα μας, πολλές φορές εμπνεόμαστε από γεωμετρικά μοτίβα που μπορεί να συναντήσουμε στη διακόσμηση ενός χώρου, από τη χρωματική παλέτα ενός ρούχου ή υφάσματος αλλά και από οτιδήποτε άλλο θα μας τραβήξει την προσοχή στην καθημερινότητα μας. Ακόμη και μέσα από την τριβή με τα υλικά και δοκιμάζοντας ιδέες και διαφορετικά σχέδια μπορούμε να καταλήξουμε σε μια εκδοχή του κοσμήματος, πολύ διαφορετική από την αρχική έμπνευση. Τα ερεθίσματα είναι κυριολεκτικά αμέτρητα. Αυτό που θέλουμε να επικοινωνήσουμε με τις συλλογές μας συνολικά είναι η ευκολία με την οποία ένα απλό αλλά ιδιαίτερο κόσμημα μπορεί να φτιάξει τη διάθεση μας καθημερινά και να προσθέσει μια προσωπική πινελιά στο στυλ μας.

  • Τι υλικά χρησιμοποιείτε, ως επί το πλείστον, για την δημιουργία των κοσμημάτων σας; Υπάρχει κάποιο υλικό που είναι το αγαπημένο σας;

Χρησιμοποιούμε κυρίως την τεχνική του μακραμέ για να δημιουργήσουμε τα κοσμήματά μας και κάποιες φορές το πλέξιμο με βελονάκι. Φούντες, μεταλλικές χάντρες, φλουριά
και κηροκλωστή είναι από τα βασικότερα υλικά στην δουλειά μας. Παρόλο που ο χαρακτήρας ενός κοσμήματος αποτυπώνεται με τις φούντες τις χάντρες και τα φλουριά, αγαπημένο μας υλικό είναι η βάση του κοσμήματος, δηλαδή η κηροκλωστή γιατί είναι πάντα το μέσο για να υλοποιήσουμε κάθε μας έμπνευση.

Διαβάστε επίσης  Μανώλης Σαρρής: "Αν έχεις ισχυρή θέληση, οι ευκαιρίες θα έρθουν επειδή θα τις κυνηγήσεις"
The Roots Handmade
Bracelets – The Roots Handmade
  • Δημιουργείτε κοσμήματα και για άντρες. Οι άντρες πλέον επιλέγουν να φοράνε κοσμήματα και ποιες ηλικίες είναι πιο δεκτικές σε αυτό;

Δεν έχει να κάνει τόσο με την ηλικία όσο με την αισθητική και το στυλ του καθενός. Έχουμε παρατηρήσει ότι όλο και περισσότεροι άντρες διαφόρων ηλικιών στρέφονται στο χειροποίητο κόσμημα και επιλέγουν τα προϊόντα μας γιατί τους αρέσει η προοπτική ενός διακριτικού, ή και όχι, κοσμήματος που μπορούν να φοράνε όλη την ημέρα.

The Roots Handmade
Men – The Roots Handmade
  • Έχετε σκεφτεί να δημιουργήσετε συλλογές και για παιδιά;

Σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε μια παιδική συλλογή κοσμημάτων αλλά και μαρτυρικών για βαφτίσεις. Παρόλο που δεν έχουμε επίσημα τέτοια σειρά, πολλοί γονείς μας έχουν ζητήσει να προσαρμόσουμε κάποιο κόσμημα για τα παιδιά τους ή επιλέγουν κάποιο σχέδιο μας για μαρτυρικά.

  • Ποια είναι τα μελλοντικά σας όνειρα και σχέδια για τις «ρίζες» σας;

Προσπαθούμε να απλώσουμε τις «ρίζες» μας όσο περισσότερο μπορούμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε κοσμήματα αλλά και να υλοποιήσουμε ιδέες  που αφορούν άλλους τομείς όπως η διακόσμηση σπιτιού, τα αξεσουάρ και πολλά ακόμα. Σκοπός μας είναι να μεγαλώσει και να εδραιωθεί το brand και να έχουμε την χαρά όλο και συχνότερα να βλέπουμε ανθρώπους να φοράνε και να απολαμβάνουν τα κοσμήματα μας.

  • Κλείνοντας θα θέλαμε να δώσετε μία συμβουλή στους ανθρώπους που φοβούνται να κάνουν το μεγάλο βήμα, για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Διαβάσαμε πρόσφατα κάτι που ταιριάζει σε κάθε άνθρωπο που φοβάται να κάνει το βήμα και να πραγματοποιήσει οποιοδήποτε όνειρο του, μικρό ή μεγάλο, όπως ακριβώς φοβόμασταν και συνεχίζουμε να φοβόμαστε και εμείς.  «Ήμουν απολύτως τρομοκρατημένη κάθε στιγμή της ζωής μου αλλά δεν το άφησα να με εμποδίσει να κάνω ούτε ένα πράγμα από αυτά που ήθελα.» Το είχε πει η ζωγράφος Georgia O’keeffe και νομίζουμε ότι είναι από τις λίγες συμβουλές που ισχύουν τόσο καθολικά. Ο φόβος είναι δεδομένος για όλους και δεν έχει νόημα να καταναλώνουμε την ενέργεια μας προσπαθώντας να τον εξαλείψουμε. Πρέπει να προσπαθούμε για αυτά που θέλουμε με το φόβο παρέα.

Διαβάστε επίσης  Τάσος Γιαννόπουλος και Αλέξανδρος Χούντας: "Η αλήθεια έχει το αντίτιμό της"
The Roots Handmade
The Roots Handmade

Από μικρή ηλικία μου άρεσε να γράφω. Στιχάκια, κειμενάκια, σκέψεις. Στο γυμνάσιο άρχισα να γράφω και άρθρα στην εφημερίδα που είχε ο μπαμπάς μου, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Αυτό το μικρόβιο, λοιπόν, φώλιασε μέσα μου κι έτσι αποφάσισα να σπουδάσω δημοσιογραφία. Τελείωσα, παντρεύτηκα, έκανα δύο υπέροχες κόρες κι όποτε έβρισκα χρόνο, έγραφα. Τι άλλο; Παρακολουθώντας σεμινάρια δημιουργικής γραφής, συνέχισα να κάνω αυτό που αγαπούσα, λίγο καλύτερα. Διαβάζω, ακούω μουσική και το βασικότερο; Ζω την κάθε μου στιγμή, σαν να είναι η τελευταία μου.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κατάλυση του χρόνου

“Η κατάλυση του χρόνου” φέρει την πολιτική ανατροπή

Ο πολλά υποσχόμενος Μιχάλης Αλμπάτης, μετά την επιτυχία του βιβλίου

Σορτσάκια: Τα trend του καλοκαιριού

Στη λίστα καθώς μπήκε το καλοκαίρι, μπήκαν και τα σορτσάκια,