Γλυκοπλαστείο της φύσης: Γεύσεις με άρωμα αγνών υλικών

Γλυκοπλαστείο της φύσης / Φωτ: facebook

Το Γλυκοπλαστείο της φύσης βρίσκεται στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Ένα κατάστημα με γλυκά από αγνές πρώτες ύλες και γεύσεις που σου κλέβουν την καρδιά. Όλα τα προϊόντα παράγονται άνευ ζάχαρης και λοιπών επεξεργασμένων τροφών.

Ο Ηλίας και η Ιωάννα άνοιξαν το Γλυκοπλαστείο της φύσης πριν πεντέμισι χρόνια και από τότε έχουν ανοδική πορεία. Οι πελάτες τους φεύγουν ευχαριστημένοι καθώς ξέρουν ότι τα γλυκά που θα καταναλώσουν θα ωφελήσουν την υγεία τους. Στο Maxmag μίλησε ο Ηλίας περιγράφοντας πως ξεκίνησε το μαγαζί, τα γλυκά που δημιουργούν και τις μελλοντικές βλέψεις τους για το Γλυκοπλαστείο της φύσης.

Επιμέλεια συνέντευξης: Μαρία Αντωνίου

Γλυκοπλαστείο της φύσης, δημιουργίες γλυκών με πρώτες ύλες από τη φύση;

Ναι, οι πρώτες ύλες είναι ως επί το πλείστον ξηροί καρποί, βασιλικοί χουρμάδες, φρούτα, σκόνη κακάο και βούτυρο κακάο. Ακόμη, χρησιμοποιούμε εναλλακτικά άλευρα, χαρουπάλευρο, φαγόπυρο, αλεύρι καρύδας καθώς και γάλα αμυγδάλου, γάλα καρύδας και κρέμα καρύδας.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Πως ξεκίνησε το Γλυκοπλαστείο της φύσης;

Ανοίξαμε τον Ιανουάριο του 2018, αν και ο πρώτος χρόνος κύλισε δύσκολα μέχρι να μας μάθουν αλλά έπειτα είμαστε σε τροχιά ανόδου και συνεχίζουμε. Ξεκινήσαμε το μαγαζί για δύο λόγους. Πρώτον είχαμε κόψει τη ζάχαρη για πάρα πολλά χρόνια και δεύτερον η μεγάλη κόρη μου έβγαλε δυσανεξία στη λακτόζη. Επομένως έγινε ένα πάντρεμα αυτών των δύο και αποφασίσαμε να το ξεκινήσουμε. Αρχικά όλα αυτά τα γλυκά τα φτιάχναμε στο σπίτι μας και είπαμε να το συνεχίσουμε και επαγγελματικά. Σαν κάτι πιο εναλλακτικό και για την κατηγορία αυτή, για τους ανθρώπους με δυσανεξία στην λακτόζη.

Διαβάστε επίσης  Δημήτρης Βοζαΐτης: "Τη μουσική την είχα πάντα συνδεδεμένη σαν μια δίοδο στο να μπορέσεις να εκφράσεις την σκέψη σου, τα όνειρα σου"

Τι σας ώθησε ώστε να ασχοληθείτε με την υγιεινή διατροφή;

Θέλαμε να κάνουμε κάτι πιο υγιεινό όσο αφορά τη ζαχαροπλαστική. Δεν βάζουμε ζάχαρη ενώ άσπρο αλεύρι βάζουμε μόνο στο τσουρέκι μας δηλαδή σε ένα μόνο είδος. Στα προϊόντα μας δεν βάζουμε καθόλου μαργαρίνη, σογιέλαιο, φοινικέλαιο ή φυτίνη. Μέσα στα γλυκά μας θα προσθέσουμε μέλι, πετιμέζι, σιρόπι αγαύης και ζάχαρη καρύδας.

Τι μπορούμε να βρούμε στο κατάστημα σας και ποιο είναι το signature γλυκό του πρέπει να δοκιμάσουμε;

Έχουμε ένα γλυκό το οποίο έχει μέσα φουντούκι, βασιλικούς χουρμάδες, η σοκολάτα είναι φτιαγμένη με κρέμα καρύδας και πετιμέζι γλυκαντικό. Με αυτό το γλυκό η γυναίκα μου πήγε στο Master Chef. Για αυτό το γλυκό το βαφτίσαμε Master Chef και έτσι το ζητάνε και οι πελάτες μας.

Φωτ: facebook

Άλλα προϊόντα που μπορείτε να βρείτε στο μαγαζί μας είναι τα μπισκότα χωρίς αλεύρι, 18 διαφορετικά ωμοφαγικά παστάκια με ξηρούς καρπούς, energy balls, μπάρες, τσουρέκι, muffins, παγωτίνια φτιαγμένα με κρέμα καρύδας αντί για γάλα, πετιμέζι γλυκαντικό, ξηρούς καρπούς και ορισμένα είναι με βύσσινο. Έχω σορμπέ φράουλα και λεμόνι. Ακόμη κάνουμε παιδικές τούρτες κατά παραγγελία και έτοιμες ωμοφαγικές τούρτες.

Advertising

Πως προέκυψε η συμμετοχή της συζύγου σου στο Master Chef;

Ήμασταν σε αναζήτηση χώρου για να στήσουμε το ζαχαροπλαστείο και η γυναίκα μου αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή. Μέχρι τότε τα γλυκά μας τα δοκιμάζανε μόνο οι φίλοι και οι συγγενείς μας. Θέλαμε και κάποιος άλλος, ειδικός σε γευσιγνωσία και μαγειρική, να μας πει την άποψή του για τα γλυκά μας. Η γυναίκα μου έφτιαξε τη τούρτα αυτή που έχουμε και τώρα στο μαγαζί, κέρδισε τους κριτές, πέρασε στην επόμενη φάση όμως δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο παιχνίδι λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

Διαβάστε επίσης  Σταύρος Σιόλας:"Διόδια πληρώνουμε πάντα στη ζωή"

Οι ιδιαίτερες προτάσεις που φτιάχνετε στο εργαστήριο σας γίνονται από αγνά υλικά όπως το πετιμέζι, το σιρόπι αγαύης κλπ. Τι σας οδήγησε ώστε να παραμερίσετε τη ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά και τα σιτηρά και να ασχοληθείτε με τα αγνά υλικά;

Είχα φθάσει 126 κιλά και ήθελα να ακολουθήσω ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Από το 2001 άλλαξα στην κυριολεξία διατροφικές συνήθειες. Περιόρισα το φαγητό απ’ έξω και έκοψα όλα τα ανθυγιεινά φαγητά. Παράλληλα έκανα γυμναστική. Αυτός είναι ο τρόπος ζωής μου. Δεν το κάνω μόνο επαγγελματικά. Από την άλλη η γυναίκα μου έψαξε και βρήκε συνταγές αλλά και κάποιες τις δημιούργησε η ίδια. Είναι χαρισματική σε αυτό.

Η υγιεινή διατροφή αλλά κυρίως τα ωμοφαγικά προϊόντα «ακούγονται» πολύ. Εσείς τι feedback παίρνετε από τους πελάτες σας;

Οι πελάτες μας ως επί το πλείστον είναι ψαγμένοι άνθρωποι που θέλουν να φάνε κάτι πιο υγιεινό. Έχει ακουστεί ότι δουλεύουμε αγνές πρώτες ύλες και οι περισσότεροι αποφεύγουνε τη ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά, την μαργαρίνη και άλλα σκευάσματα.

Τι σας δίνει έμπνευση για να συνεχίσετε να δημιουργείτε;

Η απήχηση που έχουμε στον κόσμο και η στήριξη τους. Αλλά και εγώ σαν άνθρωπος είμαι ανήσυχος. Δεν μπορώ να σταματήσω. Για το συγκεκριμένο λόγο έχω κάποιες ιδέες που αφορούν την επιχείρηση μου.

Advertising

Τούρτα σοκολάτα με φρούτα του δάσους. Με βασιλικό χουρμά φουντούκια κρέμα καρύδας κακάο και πετιμέζι. / Φωτ: facebook

Ποια είναι η φιλοσοφία του Γλυκοπλαστείου της φύσης;

Υγιεινός τρόπος ζωής και το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε πιο αγνά υλικά. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας.

Από πού προέρχονται οι πρώτες ύλες;

Προμηθεύομαι το μέλι από μελισσοκόμο. Το πετιμέζι το στέλνουν από το Συνεταιρισμό του Κιάτου Κορινθίας. Το σιρόπι αγαύης εισάγεται από το Μεξικό και το δουλεύουμε σε ελάχιστα γλυκά μας.

Διαβάστε επίσης  ΩΡΛ: από το σύνδρομο eagle ως τη νόσο Μενιέρ

Υπήρχε κάποια ιδιαίτερη παραγγελία από πελάτη σας;

Δεν είχαμε πότε κάποια ιδιαίτερη παραγγελία. Μας έχουν ζητήσει ιδιαίτερα σχέδια για τούρτες. Μια φορά δημιουργήσαμε μια τούρτα σε ένα πελάτη με το σκύλο του και συγκεκριμένα ράτσας μαλτέζ. Χρειάστηκαν πολλές ώρες για να την ολοκληρώσω και να έχει τις σωστές λεπτομέρειες. Τα σχόλια όμως ήταν θετικά. Όσο όμως η τούρτα ήταν έξω στη βιτρίνα, την είδαν και άλλοι πελάτες και άρχισαν να ζητάνε τούρτες με το κατοικίδιο τους πάνω…

Αν κάποιος πελάτης προτιμάει τις αλμυρές γεύσεις τι θα του προτείνατε να δοκιμάσει;

Θα του πρότεινα τα κριτσίνια με ρεβυθάλευρο τα οποία είναι η μοναδική αλμυρή γεύση που έχουμε στο μαγαζί. Στα κριτσίνια με ρεβυθάλευρο προσθέτουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σόδα και χυμό πορτοκαλιού αντί για ζάχαρη.

Advertising

Φωτ: facebook

Τι πιστεύετε ότι είναι που κάνει τόσο μοναδικό του Γλυκοπλαστείο;

Είναι το κάτι διαφορετικό με μια άλλη φιλοσοφία, με άλλες πρώτες ύλες, με άλλο γευστικό αποτέλεσμα. Δεν έχει να κάνει με ένα κλασσικό ζαχαροπλαστείο.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας και τα όνειρα σας για το Γλυκοπλαστείο της φύσης;

Να συνεχίσουμε την δουλειά που κάνουμε στο μαγαζί. Να το επεκτείνουμε και ίσως να ανοίξουμε και ένα δεύτερο Γλυκοπλαστείο στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει και μια σκέψη να δημιουργηθεί ένα μαγαζί στην Αθήνα.


Γλυκοπλαστείο της φύσης

Διεύθυνση: Ναυπλίου 24, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη

Advertising

Επικοινωνία: 2315539222

Social Media

Website

Facebook

Advertising

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Κρουαζιέρες με καζίνο στη Μεσόγειο: Τι προσφέρουν στους Έλληνες τουρίστες

Μια εναλλακτική μορφή τουρισμού που κερδίζει το ενδιαφέρον όλο και

ΔΕΠΥ και επιδράσεις φαρμάκων

ΔΕΠΥ και επιδράσεις φαρμάκων Το παρόν άρθρο με τίτλο ΔΕΠΥ