Tutors.gr: Η σύγχρονη online πλατφόρμα αναζήτησης καθηγητών

19 Νοεμβρίου 2018

tutors.gr

Ποιος θα φανταζόταν πριν λίγα χρόνια ότι το άγχος του κάθε γονέα να βρει καθηγητή για το παιδί του θα ήταν παρελθόν; Πώς; Με το tutors.gr!

Με την καινοτόμα ιδέα του Παναγιώτη Τζεβελεκίδη και της Στέλλας Τζεβελεκίδου, τα δύο αδέλφια που ήρθαν για να αλλάξουν το παιχνίδι την εύρεσης καθηγητή.

Στο tutors.gr μπορείς όχι μόνο να βρεις τον καθηγητή που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου απαιτήσεις, αλλά μπορείς και να δηλώσεις το βιογραφικό σου, σαν καθηγητής και να μπεις κι εσύ στον νέο κόσμο! Με πολλαπλά κριτήρια αναζήτησης, στο tutors.gr μπορείς να οδηγηθείς στον ιδανικό καθηγητή, αλλά επίσης, είναι σχεδιασμένο με κάθε λεπτομέρεια, ώστε να ενισχύσει το επαγγελματικό προφίλ των μελών του.

Μιλήσαμε, λοιπόν, με την Στέλλα Τζεβελεκίδου και μας απάντησε κάποιες ερωτήσεις, που πιθανότατα ο καθένας μας θα έχει…

Επιμέλεια συνέντευξης: Νίκη Δούκα

Ξεκινώντας, περιγράψτε μας με λίγα λόγια τη λειτουργία του tutors.gr.

Το Tutors.gr είναι η πιο σύγχρονη μηχανή αναζήτησης καθηγητών για ιδιαίτερα μαθήματα κάθε είδους. Συνδέει καθηγητές με μαθητές σε όλη την Ελλάδα! Οι ενδιαφερόμενοι αναζητούν το αντικείμενο που θέλουν να διδαχθούν κι έχουν στη διάθεσή τους εκατοντάδες προφίλ καθηγητών που μπορούν να φιλτράρουν, ώστε να καταλήξουν στον ιδανικό καθηγητή με βάση τα κριτήρια που θέτουν. Οι tutors δημιουργούν το προφίλ τους και μπορούν να το επεξεργάζονται απεριόριστα εκμεταλλευόμενοι τις πολλαπλές λειτουργίες της πλατφόρμας. Τα προφίλ, λοιπόν, αποτελούν έναν χώρο με μεγάλες δυνατότητες έκφρασης της επαγγελματικής τους ταυτότητας.

Ποιοι «κρύβονται» πίσω από το tutors.gr;

Η ίδρυση του Tutors.gr κρύβει μία σχέση οικογενειακή! Πρόκειται για τον αδελφό μου, Παναγιώτη Τζεβελεκίδη, κι εμένα, τη Στέλλα Τζεβελεκίδου. Η διαδρομή του Παναγιώτη ξεκινά ουσιαστικά από την παιδική του ηλικία που στο πλευρό του πατέρα μας μάθαινε τα μυστικά του επιχειρείν. Σπούδασε στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο  American College Anatolia με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά και τα τελευταία 10 χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο των επιχειρήσεων διευθύνοντας ως τρίτη γενιά τις οικογενειακές επιχειρήσεις, ενώ εγώ σπούδασα Φυσική στο Α.Π.Θ., έκανα το μεταπτυχιακό μου στις «Νέες Τεχνολογίες και Έρευνα στη Διδακτική της Φυσικής» και εργάζομαι πολλά χρόνια στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ο συγκερασμός, λοιπόν, των ιδιοτήτων μας γέννησε το Tutors.gr! Η πλατφόρμα, λόγω του μεγέθους της, των πολλών λειτουργιών της και του πλήθους των χρηστών, υποστηρίζεται φυσικά και από την ομάδα των προγραμματιστών μας.

Το tutors.gr είναι σίγουρα μια καινοτόμα ιδέα που διευκολύνει την αναζήτηση καθηγητών σε κάθε τομέα. Πως προέκυψε, όμως, αυτή η ιδέα;

Η σύγχρονη ζωή είναι συνυφασμένη με το διαδίκτυο, καθώς ο μέσος άνθρωπος επικοινωνεί, πληροφορείται, εργάζεται, αγοράζει, ερευνά και καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των αναγκών του μέσα από αυτό. Παράλληλα, το ιδιαίτερο μάθημα ή το λεγόμενο «tutoring», για να αναφερθώ και στο όνομά μας, αποτελεί μία βασική εκπαιδευτική προσέγγιση. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε μία πλατφόρμα που δεν θα αποτελεί διαδικτυακό φροντιστήριο και ούτε θα έχει με τους χρήστες της σχέση εργασίας ή εξάρτησης, αλλά θα προωθεί τη μοναδικότητα του κάθε καθηγητή με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Ποιος είναι ο αρχικός σκοπός της ιστοσελίδας και τι διαφορετικό προσφέρει σε σχέση με τον τρόπο που παραδοσιακά βρίσκουμε καθηγητές;

Διαβάστε επίσης  Fitpal: Τα πάντα για την απόλυτη fitness εμπειρία

Σκοπός μας είναι το Tutors.gr να ενώσει καθηγητές με μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Να γίνει ένα λειτουργικό εργαλείο στα χέρια των μαθητών κάθε ηλικίας, με το οποίο θα μπορούν εύκολα να αξιολογήσουν και να επιλέξουν τον καθηγητή τους. Η ιδέα είναι να ξεφύγουμε από το «στόμα σε στόμα» ή από την απλή αγγελία που συναντάμε σε κολώνες και να περάσουμε σε κάτι πιο σύγχρονο που θα δώσει τη δυνατότητα στους καθηγητές να αναδείξουν με κύρος και πληρότητα την επαγγελματική τους ταυτότητα και να απευθυνθούν σε όλη την Ελλάδα. Έτσι, και για τους μαθητές καταργούμε τις αποστάσεις αλλά και το βαθμό της τυχαίας επιλογής, εφόσον τους προσφέρουμε την ευκαιρία να βρουν τον ιδανικό καθηγητή σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια μέσα από μία γκάμα χιλιάδων χρηστών. Μέσω του Tutors.gr, όπου κι αν βρίσκεται κανείς, μπορεί να διδαχθεί αυτό που επιθυμεί και να κυνηγήσει τους στόχους του.

Αυτή τη στιγμή, πόσους καθηγητές «φιλοξενείτε» και σε ποιους τομείς;

Μόλις έχουμε ξεπεράσει τους 4000 εγγεγραμένους χρήστες και είμαστε πολύ χαρούμενοι για την εμπιστοσύνη και την ανταπόκριση των μελών μας. Τους ευχαριστούμε, όπως επίσης και τους επισκέπτες μαθητές που επιλέγουν τους tutors μας. Μας τιμούν με τα προφίλ τους τόσο νέοι καθηγητές που τώρα ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους, όσο και καθηγητές μεγάλου βεληνεκούς που φέρουν αξιοσημείωτο έργο. Βασικές κατηγορίες αποτελούν τα μαθήματα Γυμνασίου-Λυκείου, Πανεπιστημιακών, Μουσικής και Τεχνών, Τεχνολογίας, Ξένων Γλωσσών, Μελέτης και Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών Δημοτικού. Επιπλέον, μπορεί κανείς μέσω της «έξυπνης» αναζήτησης να ψάξει κάτι πιο εξειδικευμένο πληκτρολογώντας τον τίτλο του μαθήματος που τον ενδιαφέρει. Οι tutors μας  προσθέτουν tags που διευκολύνουν την εξειδικευμένη αναζήτηση στα αντικείμενα που διδάσκουν.

tutors.gr

Τι ψάχνει ο κόσμος, κατά την πλειοψηφία, όταν εισέρχεται στο site σας;

Πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν αυξημένη ζήτηση τα μαθήματα που αφορούν στη Μελέτη Δημοτικού, Γυμνασίου-Λυκείου και των Αγγλικών. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τα Πανεπιστημιακά μαθήματα, τα μαθήματα Μουσικής και Ξένων Γλωσσών σε ενήλικες. Αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι να υπάρχει κάθε ειδικότητα, ώστε ό,τι κι αν θέλει να μάθει κανείς να το αναζητά στο Tutors.gr.

Πως γίνεται η αναζήτηση ενός καθηγητή, έτσι ώστε να ταιριάζει ακριβώς στα θέλω και τις ανάγκες του κάθε επισκέπτη;

Το Tutors.gr διαθέτει ένα πλήρες σύστημα φίλτρων και «έξυπνης» αναζήτησης. Τα κριτήρια μπορεί να είναι η περιοχή, η τιμή του μαθήματος, το online μάθημα, η εξειδίκευση στην ειδική αγωγή, το αν αναλαμβάνονται πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, η παροχή δωρεάν προσωπικών σημειώσεων και άλλα. Αν προσθέσουμε σε αυτά τη δυνατότητα αναζήτησης βάση εξειδικευμένων τίτλων μαθημάτων, το popularity score που δείχνει βάσει αλγορίθμου τη δημοτικότητα του προφίλ, και τη σήμανση της Πιστοποίησης, έχουμε μία αναζήτηση που μπορεί με ακρίβεια να εντοπίσει τον ιδανικό tutor.

Έπειτα, ακολουθεί η διερεύνηση του κάθε προφίλ. Σε αυτό ο tutor μπορεί να παρουσιάσει τα βιογραφικά του στοιχεία, την επαγγελματική του κατάρτιση (τα πτυχία του, τα σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει, την προυπηρεσία του), καθώς και τις διδακτικές του αντιλήψεις. Δίνεται, επιπλέον, η δυνατότητα στους καθηγητές να προσθέσουν ένα σύντομο βίντεο γνωριμίας. Πιστεύουμε πολύ σε αυτήν την καινοτομία που έχουμε εισαγάγει διότι ένα βίντεο αποτυπώνει πολλές περισσότερες πληροφορίες από ό,τι μία φωτογραφία. Οι καθηγητές χρησιμοποιούν την προσωπική τους Gallery ανεβάζοντας και διαφορετικού τύπου βίντεο είτε από κάποια ομιλία, ή παρουσίαση, είτε από κάποια performance εφόσον πρόκειται για καλλιτέχνες. Έτσι, οι μαθητές έχουν πλήρη εικόνα για τους tutors που τους ενδιαφέρουν και το μόνο που μένει είναι να δοκιμάσουν το μάθημα! Πολλοί tutors αναφέρουν στις προσφορές που αναρτούν και δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα.

Διαβάστε επίσης  Στέφανος Βασιλός: «Η αγάπη για την μαγειρική ξεκίνησε από μικρή ηλικία και ήταν όνειρο ζωής»

Διακρίνετε κάποια διαφορά στο είδος που διδάσκουν οι καθηγητές;

Παρατηρείται η ίδια στατιστική αναλογία που υπάρχει στο πλήθος των επαγγελμάτων στην Ελλάδα, δηλαδή οι φιλόλογοι είναι περισσότεροι από τους φυσικούς, οι καθηγητές αγγλικών περισσότεροι από αυτούς των ιταλικών, και ούτω καθεξής.

Πως μπορεί κάποιος χρήστης να πιστοποιήσει την εγκυρότητα όσων λέγονται στο προφίλ κάποιου καθηγητή;

Οι tutors έχουν την επιλογή να Πιστοποιήσουν το προφίλ τους. Οι καθηγητές που φέρουν τη σήμανση της Πιστοποίησης ότι έχουν ζητήσει έλεγχο των στοιχείων που καταχωρούν, ώστε να προσδώσουν εγκυρότητα στο επαγγελματικό τους προφίλ. Αυτό εξασφαλίζει αξιοπιστία απέναντι στους επισκέπτες μας και γι΄ αυτό δίνει πλεονέκτημα στους καθηγητές που έχουν  επιλέξει την Πιστοποίηση του προφίλ τους. Εξάλλου, όταν μαθητές απευθύνονται σε εμάς, τους προτείνουμε Πιστοποιημένους καθηγητές.

Βλέπετε ανταπόκριση των χρηστών για τα online μαθήματα ή ο κόσμος ακόμα, τα φοβάται;

Τα online μαθήματα είναι πάρα πολύ δημοφιλή κυρίως στους ενήλικες μαθητές. Η έλλειψη χρόνου ή η διαμονή σε μία περιοχή που θέτει περιορισμούς δεν αποτελούν πλέον εμπόδιο για κάποιον να ασχοληθεί με αυτό που επιθυμεί. Κι αυτό το έχει καταφέρει το online μάθημα! Επίσης, ολοένα και περισσότερο αυξάνεται το ενδιαφέρον των γονέων των  ανήλικων μαθητών για τους ίδιους λόγους. Τα online μαθήματα υποστηρίζονται από εφαρμογές και σύγχρονα μέσα διδασκαλίας που σε κάποια αντικείμενα αντικαθιστούν χωρίς εκπτώσεις τη φυσική παρουσία του καθηγητή.

tutors.gr

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε μέχρι τώρα;

Όταν ξεκινήσαμε να στήσουμε το project από το μηδέν, το κάθε τι αποτέλεσε πρόκληση. Η κάθε απόφαση – έστω και μικρή- έπαιξε το ρόλο της στη διαμόρφωση της τελικής εικόνας. Θέλαμε το αποτέλεσμα να είναι αυτοτελές αλλά και δυνητικά τροποποιήσιμο, χωρίς να παρεκκλίνει από τη φιλοσοφία μας. Θεωρώντας ότι αυτές οι προσωπικές επιδιώξεις έχουν επιτευχθεί, η μεγάλη πρόκληση για μας ήταν να μπορέσουμε να αφουγκραστούμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες των αποδεκτών, ώστε τελικά αυτό που κάναμε να έχει απήχηση.

Θεωρείτε ότι το επάγγελμα των καθηγητών έχει κορεστεί; Αν ναι, πώς βοηθάει το tutors.gr τους καθηγητές;

Το επάγγελμα του καθηγητή είναι αρκετά κορεσμένο, όπως φυσικά και τα περισσότερα επαγγέλματα. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον επαγγελματικό μας προσανατολισμό, αλλά με τις γενικότερες συνθήκες επαγγελματικής αποκατάστασης που επικρατούν στη χώρα μας. Το Tutors.gr δίνει τη δυνατότητα στους καθηγητές να απευθυνθούν σε μαθητές από όλη την Ελλάδα, αλλά και να κάνουν γνωστή την επαγγελματική τους ταυτότητα στον τόπο τους, μέσα από το site μας. Οι tutors έχουν το δικαίωμα να επεξεργάζονται το προφίλ τους απεριόριστα, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της πλατφόρμας, ώστε να αναδείξουν την κουλτούρα τους, τη φιλοσοφία της διδασκαλίας τους, το βιογραφικό και το έργο τους. Τους προτρέπουμε να εκμεταλλευτούν στο έπακρον τις λειτουργίες της πλατφόρμας.

Διαβάστε επίσης  Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι: "Στόχος μας είναι ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τους απογόνους μας"

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο κύριος λόγος που ένας καθηγητής επιλέγει να γίνει μέλος στο tutors.gr; Πόσο ρόλο πιστεύετε ότι παίζει, για παράδειγμα, η δυσκολία να βρουν δουλειά σε ιδιωτικές εταιρίες , όπως τα φροντιστήρια;

Όλοι οι καθηγητές που εργάζονται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν παύουν να διατηρούν την προσωπική τους ταυτότητα. Μπορούν να ανήκουν σε μία ομάδα και ταυτόχρονα να έχουν προφίλ στο Tutors.gr, πράγμα που λειτουργεί και προς όφελος του φροντιστηρίου. Σε εκείνους τους εκπαιδευτικούς που η εργασία σε φροντιστήριο δεν αποτελεί επιλογή, το Tutors.gr τους δίνει το βήμα  να λειτουργήσουν εξατομικευμένα και ανεξάρτητα ως freelancers.

Η εκπαιδευτική διαδικασία, ακόμη κι αν κανείς υιοθετήσει σύγχρονα μέσα και διδακτικές αντιλήψεις και λειτουργήσει βάση γνώμονα, πάντα εμπεριέχει τον παράγοντα της ατομικότητας του καθηγητή. Τα εκφραστικά μέσα, ο τρόπος σκέψης, η προσέγγιση τόσο στο αντικείμενο όσο και στον μαθητή είναι διαφορετικά στον κάθε εκπαιδευτικό. Η διδασκαλία αποτελεί το μέσο διάδρασης ανάμεσα σε έναν συγκεκριμένο καθηγητή και σε έναν συγκεκριμένο μαθητή ή σε μία ομάδα μαθητών. Επομένως, χαρακτηρίζεται πάντα από τη μοναδικότητά της, και αυτήν θέλουμε να προάγουμε.

Ποιο είναι το μέλλον του επαγγέλματος του καθηγητή, κατά τη γνώμη σας, τώρα που το internet παρέχει ελεύθερη πρόσβαση αλλά και καθοδήγηση για τη διαχείριση πληροφοριών;

Το διαδίκτυο φαίνεται ότι καταρχήν έχει οφελήσει εξαιρετικά τους καθηγητές λόγω της ανταλλαγής απόψεων και υλικού διδασκαλίας και λόγω της πρόσβασης στην πληροφορία γενικότερα. Και οι μαθητές απολαμβάνουν τα οφέλη του διαδικτύου και των σύγχρονων μέσων που έχουν εισαχθεί στη διδασκαλία. Έχουν, παρόλα αυτά, την ανάγκη για καθοδήγηση, διότι η μάθηση δεν δρομολογείται αποσπασματικά μέσω ενός συνόλου πληροφοριών. Απαιτεί μελέτη, κατανόηση σε βάθος, ερμηνεία και στοχευμένες διδακτικές δράσεις που στον κάθε μαθητή απευθύνονται με διαφορετικό τρόπο. Στο μέλλον φαίνεται ότι θα υπάρξουν ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά διδακτικά εργαλεία εκμάθησης. Αυτά, όμως, θα έχουν δημιουργηθεί από καθηγητές! Επιπλέον, κάποιος θα πρέπει να λύνει και τις απορίες που θα προκύπτουν . Άρα, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας και το τυπωμένο βιβλίο, αλλά δεν θα καταργούσε την αναγκαιότητα του καθηγητή.

Έχετε κάποια σχέδια για το μέλλον, σχετικά με την ανάπτυξη του site; Ποιος είναι ο στόχος και οι φιλοδοξίες σας για το tutors.gr;

Έχουμε πολλές ιδέες έτοιμες να υλοποιηθούν. Στόχος μας είναι το Tutors.gr να γίνει τάση. Ήδη έχουμε αναβαθμίσει το site, ώστε να μπορέσει να υποστηρίξει τους χιλιάδες χρήστες μας, και καλούμε τους καθηγητές να κάνουν την εγγραφή τους εντελώς δωρεάν με την τρέχουσα προωθητική ενέργεια.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

Κι εμείς σας ευχαριστούμε που μας φιλοξενήσατε. Ήταν χαρά μας!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νεο-νουάρ: Η εξέλιξη του φιλμ νουάρ

Οι νεο-νουάρ ταινίες είναι ένα υποείδος του φιλμ νουάρ που
Klute

Klute: Ωδή στην ανθρώπινη ψυχή

Μετά από την τραγική είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού