Carrot Tards: “Τα vlogs σού δίνουν τη δυνατότητα να μοντάρεις με μια πιο ‘’ελεύθερη’’, καλλιτεχνική ματιά”

18 Φεβρουαρίου 2019

Αν ψάχνεις για binge- watching εμείς σου έχουμε την καλύτερη λύση: Carrot Tards. Δύο πολύ χαλαροί άνθρωποι και με χιούμορ μια μέρα αποφάσισαν να ανοίξουν δικό τους κανάλι στο Youtube, τι καλύτερο; Μιλάμε για ένα πολύ ενδιαφέρον κανάλι, με γερές δόσεις χιούμορ –το αγαπημένο μου, καθώς και του ελληνικού κοινού, που αν κρίνουμε μόνο από τα νούμερα, τους έχει αγαπήσει.

Μιλήσαμε, λοιπόν, με τους Carrot Tards και μάθαμε τις λεπτομέρειες πίσω από την κάμερα…

 1. Διάβασα ότι η ιδέα για το ξεκίνημα ενός Youtube καναλιού ήταν του Αλέξανδρου επειδή είχε πολύ ελεύθερο χρόνο. Η αρχή, όμως, του πρώτου video, πως έγινε;

Αλέξανδρος: Η αλήθεια είναι πως η ιδέα για το κανάλι μας ήρθε όταν αρχίσαμε να κάνουμε αρκετή παρέα και να περνάμε κάθε μέρα και καλύτερα. Τότε σκεφτήκαμε πως θα είχε ενδιαφέρον να αποτυπώναμε αυτές τις στιγμές σε βίντεο, ενώ παράλληλα αρχίζαμε να ανακαλύπτουμε τον κόσμο του YouTube. Όσο για το πρώτο βίντεο, νομίζω πως ήταν τόσο αμήχανο, που έχουμε διαγράψει τις περισσότερες λεπτομέρειες από το μυαλό μας!

 1. To όνομα Carrot Tards πως προέκυψε;

Σιλένα: Μας βασάνισε αρκετά, αλλά ήρθε μπροστά στα μάτια μας τελείως τυχαία. Σε μία αναζήτησή μου στο Pinterest για κάρτες ταρώ (tarot cards), έπαθα μια κρίση δυσλεξίας και έγραψα ‘’carrot tards’’. Κάπως έτσι, πήρα τηλέφωνο τον Αλέξανδρο και του είπα: ‘’Βρήκα όνομα!’’.

Advertisements
Ad 14
 1. Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε στο ξεκίνημα;

Α: Οι μόνες πραγματικές δυσκολίες είχαν τη βάση τους στην άγνοια που είχαμε σε πολλούς τομείς σχετικά με το βίντεο. Από το πώς θα παρουσιάσουμε στην πράξη μία ιδέα μας, μέχρι διάφορα τεχνικά ζητήματα όπως το μοντάζ, το setup και τόσα άλλα που θα προκύψουν όταν αποφασίσεις να ξεκινήσεις κάτι – μέχρι στιγμής – άγνωστο!

 1. Ο στενός σας κύκλος πως αντιμετώπισε την νέα σας κίνηση, στην αρχή;

Σ: Οι περισσότεροι ίσως δεν το κατάλαβαν καν! Ευτυχώς, οι γονείς μου και οι πολύ κοντινοί μας ήταν πολύ υποστηρικτικοί σε αυτό. Η μόνη αμήχανη αντίδραση ήταν το δούλεμα που φάγαμε από φίλους και γνωστούς, όταν το κανάλι άρχισε να μεγαλώνει!

Διαβάστε επίσης  Stringless: "Το γυναικείο μυαλό είναι πολύπλοκο, αλλά ταυτόχρονα κατέχει μία απλή σοφία"
carrot tards
Mad.tv
 1. Ποιο είναι το καλύτερο «κομμάτι» του να είσαι Youtuber;

Α: Το ότι είσαι αφεντικό του εαυτού σου! Και όχι μόνο αυτό, αλλά ότι συνδυάζεις αυτή την ανεξαρτησία με τη δημιουργικότητα, με όποια μορφή κι αν θες να την εκφράσεις! Σίγουρα, φέρνει μαζί του πολλές υποχρεώσεις, ξενύχτια και άγχη, αλλά δεν συγκρίνεται με ό,τι άλλο έχουμε κάνει ως τώρα!

 1. Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιοδήποτε Youtuber σε Ελλάδα ή Εξωτερικό, ποιος/ ποια θα ήταν αυτός/ αυτή και γιατί;

Σ: Από Έλληνες, εκτιμώ πάρα πολύ τη δουλειά του Booyah TV, καθώς βρίσκω πολύ ευρηματικό τον τρόπο που μοντάρει και καθηλωτικό τον τρόπο που παρουσιάζει τα πράγματα με τα οποία ασχολείται. Από ξένους, θα ήθελα με τον Markiplier, γιατί εκφράζει την πιο ‘’αγορίστικη’΄και ταυτόχρονα παιδική πλευρά μου. Όσο για τον Αλέξανδρο, είμαι σίγουρη πως θα ήθελε να συνεργαστούμε με τον Jeffree Star, λόγω της ιδιαίτερης περσόνας του.

 1. Ποιο είναι «το μυστικό της επιτυχίας»;

Α: Το να είσαι ο εαυτός σου μέσα σε αυτό που παρουσιάζεις. Να μην κάνεις πράγματα γιατί πρέπει, γιατί είναι επίκαιρα ή για να κερδίσεις κάτι από αυτά. Επίσης, θέλει σίγουρα υπομονή, τόσο για να ανέβεις στα νούμερα, όσο και για να βρεις τι είναι αυτό που θες να κάνεις. Ας μην ξεχνάμε, βέβαια, και τον παράγοντα ‘’τύχη’’!

 1. Σίγουρα για να έχετε κάνει τέτοια επιτυχία θα συμφωνείτε σχεδόν σε όλα, όσον αφορά το κανάλι και τα video, όμως, ποια είναι η μεγαλύτερη και πιο συνήθης διαφωνία σας για το Youtube;

Σ: Δεν υπάρχει κάποια τόσο μεγάλη διαφωνία! Τις περισσότερες φορές θα διαφωνήσουμε για τον τίτλο του βίντεο και λίγο πιο σπάνια για την οργάνωση της θεματολογίας μας. Να καταθέσω όμως στα πρακτικά ότι συνήθως θα τσακωθούμε για το πόσο μιλάει ο Αλέξανδρος ή θα σπαστούμε για μένα, που μιλάω πολύ αργά!

 1. Πως αντιμετωπίζετε τα αρνητικά σχόλια στα social media;

Α: Με ευχαρίστηση, γιατί δεν είναι καθόλου συχνά έως και σπάνια! Τα αρνητικά σχόλια που έχουμε δεχθεί περιορίζονται συνήθως σε αναφορές για την εμφάνισή μας και όχι για κάτι που είπαμε, επομένως, αν και τα λαμβάνουμε υπόψη, δεν μας στενοχωρούν. Ένα από τα πολύ πρόσφατα βίντεό μας (ΚΥΡΙΑΚΗ 3/2) αναφέρεται στα σχόλια αυτά και δείχνει το πώς τα αντιλαμβανόμαστε και τον τρόπο που τα αντιμετωπίζουμε.

 1. Προσωπική άποψη: προτιμάτε τα vlogs ή τα «κανονικά» videos;

Σ: Εξαρτάται! Τα vlogs για μένα σου δίνουν τη δυνατότητα να μοντάρεις με μια πιο ‘’ελεύθερη’’, καλλιτεχνική ματιά. Τα studio videos όμως είναι αυτά που συνήθως μας αγγίζουν θεματικά, που παθιαζόμαστε με αυτά και που απολαμβάνουμε να τα γυρίζουμε μες στο δωμάτιό μου, που ταυτόχρονα είναι και το studio μας.

Διαβάστε επίσης  To YouTube πρόσθεσε νέα χαρακτηριστικά στα μουσικά βίντεο!
carrot tards
lifo.gr
 1. Αν δεν ήσασταν Youtubers τι θα ήσασταν;

Α: Περισσότερο χρονικά ελεύθεροι! Πλάκα κάνω! Δεν ξέρω τι θα άλλαζε πρακτικά στη ζωή μας χωρίς το YouTube. Ίσως ασχολούμασταν πιο ενεργά με το αντικείμενο των σπουδών μας, εγώ με τις Πολιτικές Επιστήμες και η Σιλένα με την Υποκριτική και το Τραγούδι. Η απάντηση είναι δύσκολη, γιατί τρία χρόνια μετά, δεν μπορούμε να φανταστούμε την καθημερινότητά μας χωρίς το κανάλι!

 1. Τι δεν σας αρέσει από το ελληνικό Youtube και τι θα θέλατε να φύγει;

Σ: Αν θέλετε να κόψουμε καλημέρες με κάποιους συναδέλφους, το πετυχαίνετε! Αν είχα ένα μαγικό ραβδί, θα εξαφάνιζα όλα τα challenges. Αυτό που ενοχλεί εμένα και τον Αλέξανδρο ως άτομα είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται ορισμένοι τη θέση τους μέσα στο YouTube community, προσπαθώντας να αποκτήσουν δημοτικότητα με φτηνά tricks, παρουσιάζοντας μία ψεύτικη εικόνα για τους εαυτούς τους. Φυσικά, υπάρχει και η κατηγορία των ‘’δημιουργών’’ που προβάλλουν λάθος μηνύματα (πχ. ρατσιστικό περιεχόμενο) και είναι τοξικοί για την ίδια την κοινότητα.

 1. Youtube ως full time εργασία. Πως σας φαίνεται αυτή η ιδέα;

Α: Άκρως δελεαστική και ενδιαφέρουσα! Σχεδόν είναι ήδη full time job για μας, χρονικά μιλώντας. Στο οικονομικό κομμάτι, έχουμε ακόμα δρόμο αλλά και όρεξη για να δουλέψουμε και να μπορούμε να βιοποριστούμε αποκλειστικά από αυτό.

 1. Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια σας για το κανάλι σας;

Σ: Όταν σκεφτόμαστε το μέλλον, θέλουμε να καταφέρουμε να εξελισσόμαστε διαρκώς τόσο στο τεχνικό κομμάτι, όσο και ως προσωπικότητες μέσα σε αυτό. Σε πιο άμεσα σχέδια, ετοιμάζουμε ένα πολύ μεγάλο και ενδιαφέρον πρότζεκτ, για το οποίο προς το παρόν δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερα!

Διαβάστε επίσης  YouTube: H άμεση δημοκρατία της πλατφόρμας διαμοιρασμού

Μπορείτε να βρείτε τους Carrot Tards στο facebook και instagram!

Επισκεφτείτε το κανάλι στο Youtube των Carrot Tards εδώ.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι