Fitpal: Τα πάντα για την απόλυτη fitness εμπειρία

 

Πάντα με χαροποιεί και γεμίζω αισιοδοξία, όταν βλέπω νέους, ταλαντούχους ανθρώπους να ξεπερνάνε το comfort zone τους και να ξεκινάνε κάτι δικό τους επιχειρηματικά, στην Ελλάδα του σήμερα. Μιλήσαμε, λοιπόν,  με τον Χρήστο Διαμαντή και τον Κωνσταντίνο Βασάλο για το Fitpal. Το Fitpal είναι μια start-up, η οποία σχετίζεται τόσο με την γυμναστική, όσο και με την διατροφή. Έτσι, σου προσφέρει μια προσέγγιση 360 μοιρών και σε εισάγει σε ένα γενικότερο healthy lifestyle.

Πώς μπορείς να εντάξεις την γυμναστική και την σωστή διατροφή στην καθημερινότητά σου; Πώς επηρέασε ο Covid-19 τον χώρο του fitness και πώς θα αποφύγεις το ‘σύνδομο της παραλίας’; Όλες οι λεπτομέρειες για τις υπηρεσίες του Fitpal: personal training, online training, προπονητικό και διατροφικό πλάνο. Για αυτά και πολλά ακόμη, keep on reading. Enjoy!

Επιμέλεια συνέντευξης: Εύα Βαλαμβάνου

Advertisements
Ad 14

 

Πώς σκεφτήκατε να ξεκινήσετε το Fitpal; Έπαιξε ρόλο η αγάπη σας για την γυμναστική και για ένα γενικότερο healthy lifestyle;

Χ: Εγώ τα τελευταία χρόνια δούλευα στις πωλήσεις. Έχω περάσει από διάφορες ελληνικές επιχειρήσεις. Κάποια στιγμή αποφάσισα να ανοίξω την δική μου εταιρεία. Ο λόγος που με ώθησε σε αυτό ήταν διττός. Από πολύ μικρό παιδί γυμναζόμουν, οπότε γνωρίζω τις καλές επιπτώσεις του αθλητισμού και της καθημερινής άσκησης για έναν άνθρωπο. Ο άλλος λόγος ήταν ότι κάποια στιγμή είχα ένα ατύχημα στα γόνατα μου, μετά από ένα αγώνα μπάσκετ. Λόγω αυτού, προσπάθησα να βρω έναν επαγγελματία για να κάνω αποθεραπεία. Κατέληξα να γραφτώ σε μια μεγάλη αλυσίδα γυμναστηρίων και τελικά η υπηρεσία που έλαβα ήταν πολύ χειρότερη από αυτό που περίμενα. Μου πήρε ενάμισι χρόνο να επανέλθω. Έτσι, κατάλαβα, από προσωπική εμπειρία, ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό στην αγορά και σκέφτηκα ότι μπορούμε σαν ομάδα να το καλύψουμε. Μέχρι τότε μπορούσε κανείς να βρει έναν επαγγελματία γυμναστή μόνο μέσω word of mouth.
Κ: Τον Χρήστο τον γνώρισα πριν περίπου 2 χρόνια. Θυμάμαι είχε έρθει να με συναντήσει σε μία ετήσια έκθεση για το fitness/ wellness. Είχαμε συζητήσει αρκετά, μου άρεσε το πλάνο του και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα να βοηθήσω, όπως μπορώ, σε κάτι που θα βοηθήσει το χώρο στον οποίο μεγάλωσα και εγώ και η οικογένειά μου. Από τότε το πλάνο μας έχει αλλάξει αρκετές φορές αλλά ο στόχος μας είναι πάντα ο ίδιος, να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο ελληνικό fitness/ wellness community που θα βοηθήσει τους ανθρώπους με ολιστικές λύσεις πανω στο χώρο!

Πόσο σημαντική είναι η καλή φυσική κατάσταση και η σωστή διατροφή; Είναι εύκολο να τα συνδυάσουμε και να τα εντάξουμε στην καθημερινότητά μας;

Χ: Το fitness και το wellness γενικότερα είναι πολύ σημαντικό για έναν άνθρωπο, όσον αφορά την υγεία του, την ψυχολογία του, τις διαπροσωπικές και επαγγελματικές του σχέσεις. Θεωρώ ότι παίζουν ένα πολύ θετικό ρόλο σε πολλές εκφάνσεις της ζωής μας. Το να τα εντάξει κάποιος στην ζωή του, τελικά θα τον ωφελήσει και βραχυπρόθεσμα στην καθημερινότητά του, αλλά και μακρυπρόθεσμα, όσον αφορά το κομμάτι της υγείας του. Η καλή φυσική κατάσταση και η σωστή διατροφή λειτουργούν σαν προληπτικά μέτρα για καλή υγεία, όπως για παράδειγμα σε πολλά καρδιοαναπνευστικά προβλήματα.
Είναι πολύ σημαντικό ένας άνθρωπος να γυμνάζεται και να τρέφεται σωστά. Τώρα σχετικά με το πόσο εύκολο είναι να τα εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, παν μέτρον άριστον. Για εμένα δεν πρέπει κάποιος να ξεκινήσει απότομα, πρέπει να γίνεται motivated από τον επαγγελματία που συνεργάζεται, να το εντάξει στην καθημερινότητά του και να έχει αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Το σημείο κλειδί, είναι να έχεις ένα σωστό επαγγελματία δίπλα σου και σωστό πλάνο. Έτσι θα σου γίνει μια ευχάριστη συνήθεια και μέρος της καθημερινότητάς σου.

Πόσο καιρό έχετε αρχίσει το Fitpal και από πόσα άτομα αποτελείται σήμερα το fitness community σας;

X: Το Fitpal υπάρχει σαν σκέψη εδώ και δύο χρόνια, σαν υλοποίηση τον τελευταίο χρόνο. Είμαστε μια ομάδα περίπου 10 ατόμων. Ανάμεσά τους, εγώ, ο Κωνσταντίνος Βασάλος που είναι και ο brand ambassador, o κολλητός μου ο Αλέξανδρος που με βοήθησε από την αρχή, άλλοι δύο επενδυτές, ο Σπύρος και η Αμαλία, η ομάδα που ασχολείται με τη διαφήμιση, ο Μιχάλης, ο Δημήτρης και ο Αντώνης, η Μαρίνα υπέυθυνη για το fitness, η διατροφολόγος μας, Έλλη, ο Αδάμ, ο Θοδωρής και φυσικά οι γυμναστές μας. Μέσα στον πρώτο χρόνο, έχουμε πάνω από 1.200 εγγεγραμμένους πελάτες στην πλατφόρμα μας.
Επίσης, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και συμβάλλουμε στα βήματα που γίνονται ώστε να νομιμοποιηθεί ο χώρος μας. Μεγάλο κομμάτι της γυμναστικής και του personal training γίνεται με παράνομο τρόπο και μαύρα  χρήματα. Πρωταρχικό μας μέλημα, ήταν να είμαστε νόμιμοι, ώστε το κράτος να παίρνει έσοδα και οι επαγγελματίες μας να έχουν βιβλία και να είναι νόμιμοι.

Όσον αφορά το personal training, προσφέρετε πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες, ώστε να καλύπτονται όλες οι προτιμήσεις και οι ανάγκες. Τί προτιμούν περισσότερο οι πελάτες; Θα μας πείτε και ανάμεσα σε ποιά είδη γυμναστικής μπορεί να επιλέξει κάποιος;

Χ: Πραγματικά μέσα από την πλατφόρμα μας ο καθένας μπορεί να βρει ολιστικές λύσεις. Κάθε μέρα η ομάδα μας μεγαλώνει και προσπαθούμε να εντάξουμε όλο και περισσότερους επαγγελματίες, οι οποίοι να είναι καλοί σε αυτό που κάνουν, όπως και περισσότερα είδη γυμναστικής. Η επιλογή των γυμναστών μας γίνεται πολύ προσεκτικά.  Τα μαθήματά μας αυτή τη στιγμή μπορούν να γίνουν, είτε στον χώρο του πελάτη, είτε σε κάποιον εξωτερικό χώρο, είτε σε κάποιο χώρο του επαγγελματία. Πάντα οι χώροι των επαγγελματιών είναι νόμιμοι. Επίσης υπάρχει και η επιλογή του online μαθήματος, ειδικά τώρα λόγω του Covid-19. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει και ομαδικά μαθήματα, που να κάνει γυμναστική μαζί με τους φίλους του.
Fitpal
Fitpal
Όσο αναφορά τα είδη γυμναστικής, προσφέρουμε πολλά είδη για όλα τα γούστα. Από Functional Training, TRX, Cross Training, Body Building, μέχρι Yoga, Pilates και Πολεμικές τέχνες. Ακόμη, προσφέρουμε υπηρεσίες, όπως φυσικοθεραπεία. Μπορείς να βρεις έναν επαγγελματία που να ειδικεύεται στην αποκατάσταση τραυματισμών. Έχουμε πολλούς πελάτες που θέλουν να γραμμώσουν , να αδυνατήσουν. Πολλές γυναίκες θέλουν να χάσουν λίπος και να μειώσουν την κυτταρίτιδα. Οπότε, θα έλεγα ότι πιο catchy είναι τα δυναμικά προγράμματα, όπως το cross training. Αυτά έχουν την μεγαλύτερη απήχηση, τουλάχιστον στην δική μας πλατφόρμα.
Στο site μας, έχουμε προφίλ για κάθε γυμναστή, με όλες τις πληροφορίες για εκείνον. Μπορεί κανείς να δει τις τιμές, το αν κάνει ομαδικό μάθημα, τα είδη γυμναστικής που κάνει, την προϋπηρεσία του και πραγματικές κριτικές πελατών. Έτσι, πολύ γρήγορα και εύκολα μπορείς να βρεις αυτό που ψάχνεις.

Πέρα από το personal, προσφέρετε και την επιλογή του προπονητικού πλάνου. Γιατί να το επιλέξει κάποιος, ποιες διαφορετικές ανάγκες καλύπτει και πώς δουλεύει;

Κ: Το personal training είναι μια ακριβή υπηρεσία. Φυσικά υπάρχουν πακέτα για τον κάθε επαγγελματία, όπου μπορεί ο κόσμος να τα βρει στο site μας. Επειδή δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι αυτή την δυνατότητα, σκεφτήκαμε να δώσουμε μια καλή υπηρεσία σε ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να έχουν την επίβλεψη ενός επαγγελματία, αλλά δεν θέλουν να δώσουν πολλά χρήματα για personal training. Στο εξατομικευμένο προπονητικό πλάνο, ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας, ακούει τις ανάγκες και τους στόχους σου, είναι πάντα στην διάθεσή σου και κάνετε μαζί συνεδρίες μία φορά την εβδομάδα και ελέγχει την πρόοδό σου. Έχει μεγάλη σημασία για εμάς ο γυμναστής να είναι δίπλα και να συνοδεύει τον πελάτη σε όλο αυτό το ταξίδι, μέχρι να πετύχουν τους στόχους που είχαν θέσει.

Φυσικά, όσο γυμναστική και να κάνει κάποιος, αν δεν προσέξει και την διατροφή του, δεν θα δει άμεσα αποτελέσματα. Λένε ότι το 80% είναι η διατροφή και το 20% η γυμναστική. Θα μας πείτε πώς μπορεί κάποιος να αρχίσει το online διατροφικό πλάνο του;

Κ: Το διατροφικό πλάνο είναι ακόμα μια υπηρεσία που προσφέρουμε, μαζί με έναν εξειδικευμένο διατροφολόγο της ομάδας μας. Ο πελάτης τού εξηγεί τις ανάγκες και τους στόχους του και κάνουν εβδομαδιαίες συνεδρίες, στις οποίες βγάζουν το διατροφικό του πλάνο. Μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη υπηρεσία τρέχει online, ειδικά τώρα με την κατάσταση της πανδημίας.  Όποιος θέλει και μένει Αθήνα, υπάρχει η δυνατότητα να έρθει στον χώρο μας και να του κάνουμε εκεί τις μετρήσεις κανονικά με επαγγελματικά μηχανήματα. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε να συνεργαστούμε με κάποια εξειδικευμένα κέντρα που κάνουν αυτές τις μετρήσεις, ώστε να μπορεί ο καθένας να πηγαίνει εκεί και να κάνει τις μετρήσεις του, σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Fitpal
Fitpal

Ποιο είναι το feedback που έχετε λάβει μέχρι στιγμής; Ο Covid-19 και το κλείσιμο των γυμναστηρίων για τόσο μεγάλο διάστημα πώς σας επηρέασε;

Χ: Πιστεύω πως ο κόσμος εκτιμά το ότι όλη η ομάδα ασχολείται πραγματικά με τον κάθε ένα πελάτη ξεχωριστά. Εγώ μιλάω με όλους τους πελάτες, τους καλώ κάθε βδομάδα για να μου δώσουν το feedback τους, αν χρειάζεται να διορθώσουμε κάτι, αν είναι ευχαριστημένοι. Το feedback μπορώ να πω ότι είναι θετικό.
Το κλείσιμο των γυμναστηρίων οδήγησε όλους όσους αγαπάνε την γυμναστική και είναι μέρος της ρουτίνας τους, να στραφούν σε εναλλακτικούς τρόπους εκγύμνασης. Εμείς ακούσαμε για άλλη μια φορά τις ανάγκες των πελατών μας και αυξήσαμε το online training. Ειδικά την περίοδο της καραντίνας έκαναν όλοι online μαθήματα. Από αρχές Μαΐου, που άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα, είδαμε μια εντυπωσιακή αύξηση των ανθρώπων που ζητούσαν να κάνουν ατομικά και ομαδικά μάθημα σε κάποιο εξωτερικό χώρο, όπως το ΟΑΚΑ και το Άλσος Βεϊκου. Οι γυμναστές μας είχαν μαζί τους γάντια, μάσκες, αντισηπτικά και τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας, όπως και σήμερα.

Ειδικά την περίοδο που πλησιάζει το καλοκαίρι, πολλοί κάνουν το λάθος να ακολουθούν εξαντλητικές δίαιτες, πιστεύοντας ότι έτσι θα δουν πιο γρήγορα αποτελέσματα. Πώς το σχολιάζετε αυτό; Πόσο επικίνδυνες είναι και τί προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν;

Χ: Πάν μέτρον άριστον. Όταν ξεκινήσαμε το Fitpal, είχαμε κάνει μια έρευνα. Είδαμε λοιπόν, ότι στην Ελλάδα γυμνάζεται το 6-7% των ανθρώπων. Το ποσοστό αυτό, τους μήνες Μάρτιο με Ιούνιο, υπερδιπλασιάζεται και φτάνει το 16-17%. Το σημαντικό είναι να έχεις έναν επαγγελματία δίπλα σου και να σε κάνει motivate. Έτσι, θα έχεις ένα πλάνο και δεν θα κινδυνέψεις από ένα πολύ έντονο, προπονητικό πρόγραμμα στο ξεκίνημά σου και από το ‘σύνδρομο παραλίας’, όπως το ονομάζω εγώ. Το καλοκαίρι είναι οι τρεις μήνες που πάρα πολλοί άνθρωποι πάνε γυμναστήριο και μετά σταματάνε.
Fitpal
Fitpal
Αυτό συμβαίνει γιατί  οι πελάτες χάνουν το motivation τους. Κάνουν γυμναστική μόνο για να χτίσουν σώμα, χωρίς να τους αρέσει πραγματικά η όλη διαδικασία και εμπειρία . Ό,τι καλό όφελος έχει για τον οργανισμό τους  η γυμναστική, χάνεται γιατί το κάνουν  για ένα μικρό διάστημα και μετά το σταματούν. Δυστυχώς, αυτή η λογική ενισχύεται με τις συνθήκες που επικρατούν σε κάποιες υπηρεσίες μεγάλων αλυσίδων, όπου δεν δίνεται η απαραίτητη προσοχή σε κάθε πελάτη ξεχωριστά, με αποτέλεσμα οι πελάτες να χάνουν το κίνητρό τους.

Αν μπορούσατε να δώσετε 2 συμβουλές για διατροφή και για άσκηση και να τις ακολουθήσουν όλοι όσοι μας ακούνε, ποιες θα ήταν αυτές;

Χ: Οι συμβουλές μου είναι να έχεις ένα σωστό επαγγελματία δίπλα σου και να έχεις πλάνο. Είναι σημαντικό να βρεις τον κατάλληλο επαγγελματία για εσένα, ο οποίος να σε συνοδεύσει καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, να είναι δίπλα σου, να σε στηρίζει, να τον βρίσκεις ό,τι ώρα θέλεις. Μην ξεχνάμε, ότι, η γυμναστική συμβάλλει σημαντικά και στην πρόληψη πολλών προβλημάτων υγείας.

Ποια είναι τα σχέδιά σας και ο μεγαλύτερος στόχος σας από εδώ και πέρα;

Χ: Τα σχέδιά μας χωρίζονται σε τρεις φάσεις. Πρώτον, θα εντάξουμε ένα e-shop στην πλατφόρμα, για να μπορεί ο πελάτης να αγοράσει είδη γυμναστικής, όπως βαράκια και στρώματα. Έτσι, θα λαμβάνει και έκπτωση στις υπόλοιπες υπηρεσίες μας.
Δεύτερον, θα παρέχουμε εξατομικευμένα γεύματα στην πόρτα του πελάτη, με ακριβώς αυτό που ορίζει το διατροφικό πλάνο του και ο διατροφολόγος του.
Fitpal
Fitpal
Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για τα διατροφικά πλάνα. Το επόμενο βήμα για εμάς, λοιπόν,  είναι να εντάξουμε στις υπηρεσίες μας και τα γεύματα του πελάτη. Έχουμε προσέξει ότι το πιο συχνό πρόβλημα των ανθρώπων,  δεν είναι ότι δεν απευθύνονται σε ειδικούς. Τελικά το πρόβλημα είναι ότι, αυτός ο άνθρωπος, το μεσημέρι στην δουλειά του, δεν θα μπορέσει εύκολα να έχει το γεύμα που πρέπει. Συνήθως θα παραγγείλει κάτι παρεμφερές, το οποίο όμως δεν θα είναι healthy, ούτε στα γραμμάρια και με τον τρόπο μαγειρέματος που πρέπει. Αποτέλεσμα, η δίαιτα να πηγαίνει στράφι. Σε αυτό ακριβώς ερχόμαστε να του δώσουμε την λύση με τα tailor-made γεύματά μας.
Τρίτον, το bigger picture αφορά τα δεδομένα. Θέλουμε συνεχώς να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας. Ο επαγγελματίας μας θα πηγαίνει με πομπούς στα μαθήματα, τους οποίους θα φοράει στον πελάτη και έτσι, θα βλέπουν την πρόοδό του. Θα έχουμε ένα σύστημα, το οποίο θα βοηθάει τόσο τον γυμναστή για να παρακολουθεί την πρόοδο του πελάτη του, όσο και τον πελάτη, ο οποίος θα βλέπει τα καθημερινά του αποτελέσματα και την εξέλιξή του σε βάθος χρόνου. Έτσι, o κάθε πελάτης θα έχει πρόσβαση σε όλα του τα δεδομένα σχετικά με την διατροφή και την γυμναστική του, μέσα από ένα application.

Πού μπορούν να σας βρουν πελάτες που ενδιαφέρονται ή γυμναστές που θέλουν να κάνουν join στο team;

Χ: Μπορούν να μας βρουν στο fitpal.gr ή να μου στείλουν mail στο cd@fitpal.gr. Αυτή τη στιγμή κλείνουμε την ομάδα των γυμναστών μας, οπότε υπάρχουν περιορισμένες θέσεις. Αν κάποιος θέλει να μπει στην ομάδα μας και πιστεύει ότι είναι πολύ καλός, εννοείται μπορεί να μου στείλει ένα μήνυμα. Φυσικά μπορούν να μας στείλουν και στην σελίδα μας στο Instagram και θα τους  εξυπηρετήσουμε αμέσως.
Τέλος, θέλω να πω πως δεν ξεχνάμε την αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Έχουμε δει ήδη πέντε επαγγελματίες από την Θεσσαλονίκη.  Θα μεγαλώσουμε την ομάδα μας και εκεί. Είναι κάτι που θα κάνουμε μέσα στο καλοκαίρι. Άρα, αν υπάρχουν επαγγελματίες που ενδιαφέρονται από Θεσσαλονίκη, feel free να μου στείλουν. Έχουμε επαγγελματίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίοι περνάνε από συγκεκριμένη αξιολόγηση. Φυσικά, όλοι οι πελάτες από κάθε άκρη της Ελλάδας, έχουν την επιλογή του online training.
Κ: Εννοείται ότι μπορεί κανείς να μου στείλει και στο δικό μου instagram, να με ρωτήσει για ο,τι απορία έχει κα να τον κατευθύνω για να μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε σε οποιαδήποτε υπηρεσία θελήσει!

Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας!

Βρείτε:

Το Fitpal εδώ

Διαβάστε επίσης  Διατροφή πριν τον μαραθώνιο

Τον Χρήστο εδώ

Τον Κωνσταντίνο εδώ

Απόφοιτος της Παντείου, ασχολούμαι με Marketing και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Αξιοποιώ τον ελεύθερο χρόνο μου, γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις κυρίως για θέματα περιβάλλοντος, τηλεόρασης, ομορφιάς και well-being. Το motto μου: "If you can dream it, you can do it." Γι'αυτό ονειρευτείτε χωρίς όρια!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι