ThinkBiz: «Ο καθένας έχει μια ‘’δόση’’ επιχειρηματικότητας, είτε μικρή είτε μεγάλη, ακόμα και χωρίς να το ξέρει»

ThinkBizΜέσα στα φοιτητικά του χρόνια, ο άνθρωπος λίγο-πολύ βρίσκει τι ακριβώς είναι αυτό που θέλει να κάνει στην υπόλοιπη ζωή του. Οι ορίζοντες του ανοίγουν, τα ερεθίσματα είναι πολλά και οι γνώσεις βασικές. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τομείς όμως, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για κάποιον που θέλει να ειδικευθεί στην επιχειρηματικότητα.  Γι αυτό πριν 6 χρόνια, μια ομάδα φοιτητών ξεκίνησε στην Αθήνα το ThinkBiz. Στόχος ήταν  να φέρουν το φοιτητικό κοινό πιο κοντά στην επιχειρηματικότητα. Πλέον με πολλούς «αποφοίτους», δεκάδες projects, αλλά το ίδιο όραμα συνεχίζουν να προσφέρουν σε όποιον το επιθυμεί. Μιλήσαμε με τους ανθρώπους του Think Biz, για το τι πρεσβεύουν αλλά και το τι μπορούμε να κερδίσουμε από αυτούς.

Επιμέλεια Συνέντευξης: Χρήστος Μητσιάκης

 

  • To ThinkBiz είναι ο πρώτος φοιτητικός σύλλογος επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Πως ξεκίνησε η ιδέα αυτή;

To ThinkBiz ξεκίνησε το 2011 από μια ομάδα φοιτητών, οι οποίοι βλέποντας το κενό που υπάρχει μεταξύ του πανεπιστημίου και του επιχειρηματικού χώρου, αποφάσισαν να ιδρύσουν μια καθ’ όλα ενεργή φοιτητική κοινότητα με κύρια βάση της την επιχειρηματικότητα.

 

  • Τι ακριβώς όμως είναι το ThinkBiz;

Για να γίνει απόλυτα αντιληπτό τι είναι το ThinkBiz, αρκεί να δούμε τους 3 βασικούς στόχους του. Πρώτος στόχος είναι το networking, τόσο μεταξύ των μελών μας όσο και με τους συνεργάτες και τα alumniμέλη μας. Δεύτερος στόχος είναι το να μαθαίνουμε και να αναπτύσσουμε skillsμέσω εξειδικευμένων workshopsαπό ανθρώπους της αγοράς. Τρίτος μας στόχος είναι η καινοτομία, την οποία προσπαθούμε να προωθήσουμε αλλά και να δημιουργήσουμε και εμείς οι ίδιοι μέσω καινοτόμων project, όπως είναι το ThinkBiz Academy.

Διαβάστε επίσης  “Start-Upping Your Way” στο ThinkBiz Academy 2018

 

  • Πόσο σημαντικό είναι κατά τη γνώμη σας, να μπει το «μικρόβιο» της επιχειρηματικότητας στους ανθρώπους από μικρή ηλικία;

Θεωρούμε πως είναι πολύ σημαντικό να προ-υπάρχει το ‘’μικρόβιο’’ την επιχειρηματικότητας μέσα σε κάθε άνθρωπο. Εάν το σκεφτούμε, η επιχειρηματικότητα σήμερα είναι παντού! Μέχρι και το πιο απλό καθημερινό πράγμα, ενέχει μια δόση της. Συνεπώς πιστεύουμε πως ο καθένας από εμάς έχει μια ‘’δόση’’ επιχειρηματικότητας, είτε μικρή είτε μεγάλη, ακόμα και χωρίς να το ξέρει.

 

  • Μέσα σε έξι χρόνια λειτουργίας έχετε γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη. Περιμένατε τόση επιτυχία, όταν ξεκινούσατε;

Καταρχάς είναι πολύ σημαντικό να διευκρινίσουμε πως ο οργανισμός δεν ξεκίνησε με στόχο την επιτυχία. Ξεκίνησε από φοιτητές που ήθελαν να μάθουν, να εξελιχθούν και να κάνουν δράσεις γύρω από την επιχειρηματικότητα. Για να απαντήσουμε στην ερώτηση που μας κάνατε, όχι δεν περιμέναμε ότι θα έχει τόσο μεγάλη ανάπτυξη αλλά χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βλέπουμε όλο και περισσότερους νέους να ασχολούνται και να θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό στην ζωή τους.

 

  • Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε όλο και περισσότερες startup εταιρείες. Τι μπορεί να προσφέρει το εγχείρημά σας στους νέους φιλόδοξους επιχειρηματίες;

Το  ThinkBizγενικά σαν οργανισμός αποσκοπεί στο να φέρει τους νέους ένα βήμα πιο κοντά στην επιχειρηματικότητα και να τους δείξει όλες τις πλευρές της, μια από τις οποίες είναι και οι startups. Έχοντας λοιπόν μια γενική γνώση του επιχειρηματικού κόσμου και έχοντας πληθώρα ευκαιριών για να αναπτύξουν προσωπικά skills, ο οργανισμός τους παρέχει το ιδανικό πρώτο βήμα για οτιδήποτε και αν θελήσουν να κάνουν στην  συνέχεια.

ThinkBiz

  • Πως μπορεί να έρθει σε επαφή με εσάς ο κάθε ενδιαφερόμενος;
Διαβάστε επίσης  Mindspace: "Στην Ελλάδα, δυστυχώς, η αποτυχία είναι ακόμα βαριά λέξη"

Οι αιτήσεις για τα νέα μας μέλη, ανοίγουν κάθε αρχή του έτους. Πέρα από αυτό όμως, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθεί τα social media μας (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube), αλλά και το site μας, ώστε να ενημερώνεται για όλες τις δράσεις του οργανισμού.

 

  • Όσοι έχουν συμμετάσχει στο ThinkBiz, μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Είναι το θετικό feedback, η ώθηση που χρειάζεστε για να βελτιώνεστε συνεχώς και να βοηθάτε τους φοιτητές ακόμη παραπάνω;

Το θετικό feedbackείναι καταλυτικός παράγοντας για όλους. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις πως αυτό που κάνεις έχει όντως μια ανταπόκριση και βοηθάει με τον δικό του τρόπο τους νέους. Συνεπώς λειτουργεί και για εμάς ως μια ώθηση να κάνουμε ακόμα περισσότερα και ακόμα πιο εξειδικευμένα πράγματα.

 

  • Αν κάποιος είναι ήδη εξοικειωμένος με τον χώρο της επιχειρηματικότητας, τι παραπάνω μπορεί να αποκομίσει από το ThinkBiz;

Δεν έχει σημασία αν κάποιος έχει ήδη κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο της επιχειρηματικότητας. Το ThinkBizως στόχους του έχει την εξέλιξη, το networking και την καινοτομία, πράγματα που συνεχίζονται και αναπτύσσονται σε οποιοδήποτε στάδιο και αν είσαι.

 

  • Η έδρα σας είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο μέλλον υπάρχει το ενδεχόμενο του εξωτερικού;

Έχουν ήδη γίνει κάνει κάποιες συνεργασίες με πανεπιστήμια του εξωτερικού, οπότε σίγουρα στους μακροπρόθεσμους στόχους μας είναι να δημιουργηθεί και μια έδρα στο εξωτερικό, είτε αυτόνομη είτε σε συνεργασία με οργανισμούς που έχουν παρόμοιους στόχους και αξίες με εμάς.

 

  • To ThinkBiz δραστηριοποιείται με πολλά projects, όπως αυτό του ThinkBiz Academy. Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από εσάς στο κοντινό μέλλον;
Διαβάστε επίσης  Τι είναι το GDPR και πως επηρεάζει την επιχείρησή σας

Εκτός από το ThinkBiz Academy 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 18 και 19 Μαίου στην OTEAcademy, θα διοργανωθούν πολλά workshopsαλλά και διαδραστικά επιχειρηματικά παιχνίδια. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε τα τελευταία νέα μας και θα χαρούμε να σας έχουμε όλους κοντά μας στις δράσεις μας.

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Facebook: ThinkBiz

Instagram: ThinkBiz

Twitter: ThinkBiz

YouTube: ThinkBiz

ThinkBiz Site: ThinkBiz

ThinkBiz Academy Site: ThinkBiz Academy

Βάλε στη ζωή σου αυτά που σε γεμίζουν. Δες πολλές ταινίες, άκου μουσική συνέχεια, υποστήριξε την ομάδα σου, βγες με τους φίλους σου. Βολιώτης, προσπαθεί να βγάλει τη Δημοσιογραφία, θα με βρεις στο Maxmag, αλλιώς θα είμαι κάπου βλέποντας ταινίες και διαβάζοντας ατέλειωτες Marvel θεωρίες και γεγονότα.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι