«Αλεξάνδρεια – Γητειές, μάγια και μπαχάρια», ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία της χρόνιας. Η Δήμητρα Ιωάννου έγραψε για έναν ονειρικό κόσμο που ανοίγεται μπροστά στα μάτια μας. Η πλοκή του βιβλίου θα σας μεθύσει καθώς οι περιγραφές είναι τόσο ρεαλιστικές αισθάνεσαι ότι περπατάς στους δρόμους της Αλεξάνδρειας ως συνοδοιπόρος της Ισιδώρας και της Ραλλούς. Οι μυρωδιές των μπαχαρικών γαργαλάνε την μύτη σου και είναι σαν να θέλεις να πάρεις μία γεύση από τη ζωή στην Αίγυπτο.
Η Δήμητρα Ιωάννου συνδύασε στην «Αλεξάνδρεια» το μυστήριο με το ρομαντισμό. Η ιστορία του βιβλίου έχει πολλές ανατροπές καθώς γνωρίζουμε καλύτερα τους χαρακτήρες. Η γραφής της κυρίας Ιωάννου είναι προσεγμένη αλλά αν μπορούσα να χρησιμοποιήσω τη σωστή λέξη για τον τρόπο γραφής της θα έλεγα ότι είναι συναρπαστικός. Δύσκολα να αφήσεις αυτό το βιβλίο από τα χέρια σου διότι ανυπομονείς να μάθεις την εξέλιξη της ιστορίας. Η «Αλεξάνδρεια – Γητειές, μάγια και μπαχάρια» είναι βγαλμένη μέσα από βιώματα της συγγραφέως καθώς συνδέεται στενά με την χώρα λόγω της καταγωγής της μητέρας της. Ένα βιβλίο ιδανικό για εσάς που αγαπάτε το ρομαντισμό με το μυστήριο και το μεταφυσικό. Η «Αλεξάνδρεια – Γητειές, μάγια και μπαχάρια» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Υπόθεση
Ξέρεις γιατί δε διστάζω να σε θυσιάσω; Γιατί είσαι ζυμωμένη στα κύτταρά μου. Δεν υπάρχουν όρια μεταξύ μας. Δεν είμαστε δύο, είμαστε ένα… Μια ψυχή σε δυο κορμιά… Και δεν πειράζει αν πεθάνει η μια… Αρκεί να ζήσει η άλλη! Αποφάσισα να ζήσω εγώ, αλλά πάντα θα σε κουβαλάω κολλημένη επάνω μου! Γιατί εγώ είμαι εσύ!
Δυο γυναίκες, μια αμύθητη περιουσία, ένα τρανταχτό όνομα και το πιο σημαντικό ερώτημα: Ποια από τις δύο είναι η πραγματική Ισιδώρα Κοσμίδη;
Η φατρία του Κύκνου και η φατρία του Δράκου, δυο οικογένειες με απαρχές χαμένες στον χρόνο, που γεννούν τις πιο δυνατές μάγισσες της Αιγύπτου. Γυναίκες αντίπαλες που φέρνουν στην ψυχή τους το φως και το σκοτάδι.
Μια ιστορία γεμάτη γητειές, ξόρκια, μπαχάρια, σερμπέτια, βοτάνια και γλυκό καπνό ζυμωμένο με μέλι, που σε ταξιδεύει στην πιο μαγική πόλη της Ανατολής, την κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια, την αιώνια πόλη με τα δυο πρόσωπα. Και κατόπιν η μετάβαση στην Αθήνα και η τελική αναμέτρηση τη δεκαετία του ’60. Ένας αγώνας μέχρι θανάτου.
ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ… ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ…
Λίγα λόγια για τη Δήμητρα Ιωάννου
Η Δήμητρα Ιωάννου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά μέσα της, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της.
Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της «Κασσάνδρα – Το μυστικό της μάγισσας», «Το τραγούδι της Αννέτας», «Βαλεντίνα – Η Γητεύτρα των Αθηνών», «Οι γιοι της γαλανής κυράς», «Η κληρονόμος του ποταμού», «Νυχτερινή Αφροδίτη», «Ο Χορός της θεάς» και «Αλεξάνδρεια – Γητειές, μάγια και μπαχάρια».