«Δεν με πειράζει αν απλώνη
έξω ο χειμώνας καταχνιά, σύννεφα, και κρυάδα.
Μέσα μου κάμνει άνοιξι, χαρά αληθινή.
Το γέλιο είναι ακτίνα, μαλαματένια όλη,
σαν την αγάπη άλλο δεν είναι περιβόλι,
του τραγουδιού η ζέστη όλα τα χιόνια λυώνει.»
Κ.Π. Καβάφη: «Καλός και κακός καιρός»
Ο καιρός «χειμωνιάζει» και η θερμοκρασία «πέφτει», μάλλον ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τις δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε στη ζεστασιά του σπιτιού. Και ποια είναι η καλύτερη παρέα για μια βροχερή μέρα; Μια τέτοια μέρα το βιβλίο μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος σου. Είναι αυτό που δε θα σε απογοητεύσει ποτέ, δε θα σε βαρεθεί ποτέ, θα σε ηρεμεί και θα σε ταξιδεύει. Αυτός ο φίλος θα σε μορφώσει, θα σε ενημερώσει, θα σε προβληματίσει, ίσως και να σε συγκινήσει. Ένα καλό βιβλίο θα σε παρηγορήσει, όταν είσαι στις «μαύρες» σου. Δεν θα σου θυμώσει αν το παρατήσεις, αλλά θα είναι πάντα εκεί, όταν το ζητήσεις. Όπως και να έχει το βιβλίο μπορεί να γίνει η καλύτερη συντροφιά για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Αν και στη δική σου λίστα «εσωτερικών σπορ» υπάρχουν κάποια – αρκετά – βιβλία που θέλεις οπωσδήποτε να διαβάσεις μέσα στον χειμώνα, τότε το σημερινό άρθρο σου ταιριάζει.
Πόσες φορές γυρνώντας σπίτι δε θέλεις τίποτα άλλο από το να βάλεις τα πιο άνετα ρούχα της ντουλάπας, να φτιάξεις ένα ζεστό ρόφημα και να την αράξεις παρέα με ένα καλό βιβλίο; Απανταχού βιβλιοφάγοι, βρήκαμε για εσάς αντικείμενα που είτε για πρακτικούς, είτε για αισθητικούς, είτε απλά για να βροντοφωνάξετε την λατρεία σας στα βιβλία θα θέλατε να έχετε σπίτι σας!
- Μια τεράστια βιβλιοθήκη γεμάτη βιβλία – την οποία θα βλέπεις σιγά σιγά να γεμίζει κι άλλο, κι άλλο…
- Μια «ντιζαϊνάτη» βιβλιοθήκη – κι αυτή γεμάτη βιβλία-, γιατί κάτι καλόγουστο είναι πηγή έμπνευσης.
3. Μια πολυθρόνα – βιβλιοθήκη – για να μπορείς να «πιάσεις» το αγαπημένο σου βιβλίο χωρίς να χρειάζεσαι να σηκωθείς.
4. Έναν άνετο καναπέ ανάγνωσης, γιατί θέλεις να είσαι άνετα όταν διαβάζεις, αλλά ακόμα κι όταν δεν το κάνεις, θέλεις να αισθάνεσαι στην «αγκαλιά» ενός βιβλίου.
5. Ένα γιγαντιαίο κρεβάτι βιβλίο – για τους πολύ φανατικούς του αθλήματος.
6. Το παραπάνω μπορεί να συνδυαστεί με ασορτί κουβερτούλα.
7. Έχεις σπίτι με εσωτερική σκάλα; Μπορείς εύκολα να προσαρμόσεις μια βιβλιοθήκη κάτω από αυτήν… και χωράει πολλάααα βιβλία.
8. Μια ήρεμη γωνιά για να μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου μυθιστόρημα.
9. Μια χαλαρωτική μπανιέρα …
10. … η οποία μπορεί να συνδυαστεί με μια «λογοτεχνική» κουρτίνα.
11. Ένα καλό βιβλίο, ένα βιβλίο που θα σε βοηθήσει να ταξιδέψεις και να περάσεις όμορφα τις ώρες της ανάγνωσης.