Οι νικητές των 3 αντίτυπων σε e-book του βιβλίου “Το φως της μικρής ψυχής” από τις εκδόσεις Φυλάτος

Το MAXMAG και οι εκδόσεις  Φυλάτος σας κάνουν δώρο, μετά από κλήρωση, 3 αντίτυπα σε e-book του βιβλίου “Το φως της μικρής Ψυχής” της Θεοδώρας Βλαχονικολού. Για να λάβεις μέρος στην κλήρωση το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα συμμετοχής.

Οι νικητές είναι οι παρακάτω:

Ελένη Αγγελίδου

Advertisements
Ad 14

ΦΩΤΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Νατάσα Μητσου

Ημερομηνία έναρξης: 26/04/2022
Ημερομηνία λήξης: 01/05/2022

Μέσα από τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, μόνο το e-mail θα αποθηκευτεί στη βάση δεδομένων του περιοδικού από όπου θα λαμβάνετε ενημερωτικά e-mail μια φορά την εβδομάδα μέσα από το newsletter μας. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να τα λαμβάνετε, θα μπορείτε να διαγραφείτε από τη λίστα μας οποιαδήποτε στιγμή εσείς.

Περίληψη:

Το φως της μικρής ψυχής – μέσα στο σκοτάδι των συναισθημάτων

Το παρόν βιβλίο αποτελεί έναν ύμνο ενάντια στη βία και στην κακοποίηση. Αποτελεί ένα εγχειρίδιο το οποίο περιλαμβάνει αληθινά γεγονότα και βιώματα της συγγραφέως από την παιδική της ηλικία και μπορεί να σταθεί ως οδηγός για τον κάθε αναγνώστη – γονέα, ο οποίος προσπαθεί να ανακαλύψει τον νέο του ρόλο και επιθυμεί να δράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να τον εκπληρώσει με επιτυχία και αποτελεσματικότητα. Πώς όμως θα συμβεί αυτό; Ο τρόπος είναι απλός, αλλά συχνά δύσκολος να πραγματοποιηθεί. Αρκεί ο ενήλικας γονέας να αναλογιστεί τις δικές του εμπειρίες ως παιδί και να αναγνωρίσει το Φως και την Αγάπη που κρύβει κάθε παιδική ψυχή αφήνοντάς την να δράσει ελεύθερα με γνώμονα τις δικές της ανάγκες.

Διαβάστε επίσης  Παρουσιάσεις Βιβλίων και Μουσικές Παραστάσεις από τον ΙΑΝΟ

Η συγγραφέας στο βιβλίο «Το φως της μικρής ψυχής» μας διηγείται την δική της προσωπική ιστορία, με σκληρές εικόνες από την παιδική της ηλικία και σκληρές περιγραφές που κάνουν τον αναγνώστη να νιώθει βαθιά τα συναισθήματα που πλήγωσαν την συγγραφέα ως παιδί. Η αφήγηση ξεκινάει από τις πρώτες παιδικές αναμνήσεις της συγγραφέως – φωνές, δάκρυα και φόβο για το που βρίσκεται. Η ζωή της και η φωτεινή ψυχή της έρχεται συχνά αντιμέτωπη με απρόοπτα, ανεπιθύμητα, σκοτεινά γεγονότα που την δοκιμάζουν. Δεν είναι μόνο ο στενός οικογενειακός περίγυρος που ασκεί λεκτική και σωματική βία πάνω της αλλά δέχεται άσεμνες πράξεις και κακοποίηση ακόμα και από το κοινωνικό περιβάλλον. Μόνον αυτή η διαπίστωση αναστατώνει κάθε αναγνώστη και τον κάνει να αναρωτιέται γιατί οι άνθρωποι έγιναν τόσο σκληροί απέναντι σε ένα παιδί; 

Είναι άραγε ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουμε σαν κοινωνία; Ξεχνάμε την σύνδεση ανάμεσα στον ενήλικα και στο παιδί;

Το ευαίσθητο, φωτεινό, αγνό παιδί του βιβλίου γνωρίζει πολλές διαφορετικές πλευρές κατά την παιδική της ηλικία. Σε φιλικό σπίτι μπορεί και παρατηρεί μια ευτυχισμένη οικογένεια που γελάει και εκφράζεται ελεύθερα και στο δικό της σπίτι μπορεί και παρατηρεί μια δυστυχισμένη οικογένεια, με μια μάνα υποδωλουμένη και έναν πατέρα αυταρχικό και σκληρό. Μαθαίνει να ζει με ό,τι της προσφέρεται, παιχνίδι και ξεγνοιασιά με τους φίλους της και στιγμές φόβου στο σπίτι της. Η αντίθεση αυτή σε συνδυασμό με τα ευγενικά και ζεστά της συναισθήματα την βοηθούν να στοχοποιήσει τα αρνητικά γεγονότα στην ζωή της, να τα διαχωρίσει στο μυαλό της και να προσπαθήσει να αντισταθεί σε αυτά. Πόση δύναμη ψυχής μπορεί να έχει ένα παιδί που βάλλεται από το σκοτάδι;

Διαβάστε επίσης  Κακές μεταφράσεις, ο μεγάλος βραχνάς

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μια Δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας: το νέο κωμικορομαντικό, αστυνομικό μυθιστόρημα από την Ελένη Γκίκα Πετρουλάκη

Το Μια δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας της Ελένης
look

Πως να αναβαθμίσεις τα basic καλοκαιρινά look!

Καλοκαιράκι…και καλοκαιρινά look, επιτέλους! Αέρινα ρούχα, όχι πολλά items και