Έρωτας Φονιάς: ένα σκοτεινό βιβλίο από την Α. Νικολούλη

Έρωτας φονιάς, Αγγελική Νικολούλη
Έρωτας φονιάς, Αγγελική Νικολούλη

Το 2015 η αστυνομία λαμβάνει τηλεφώνημα από ένα πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας μετά τη μακάβρια ανακάλυψη που έκανε μια καμαριέρα. Στη θέα της βαριάς και νοσηρής κακοποίησης μιας ιερόδουλης και την εξαφάνιση του άντρα που είχε στην κατοχή του το δωμάτιο που βρέθηκε η κοπέλα η ΕΛ.ΑΣ. σημαίνει συναγερμό για την εύρεση του υπαίτιου. Τα νέα φτάνουν σιγά σιγά στη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη και τις ξυπνούν μνήμες μιας από τις πιο δύσκολες υποθέσεις που κλήθηκε να επιλύσει. 

Το καλοκαίρι του 2001 η αεροσυνοδός Ματίνα Ράλλη επιβιβάζεται σε ένα πλοίο με προορισμό τη Σαντορίνη και σκοπό να ξεχάσει την απιστία του άντρα της που αποτέλεσε και την αφορμή του διαζυγίου τους. Στο κατάστρωμά του γνωρίζει τον επιχειρηματία Δημήτρη Μακρή και, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύει η ίδια στην αρχή, οδηγούνται αργότερα στα σκαλιά της εκκλησίας. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2005, η Νικολούλη λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από την αδερφή της Ματίνας, που επιθυμεί να προχωρήσουν σε εκπομπή αναζήτησης της αγνοούμενης αδερφής της. Το πιο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι η κοπέλα δεν φαίνεται διαθέσιμη να συζητήσει από το τηλέφωνο λεπτομέρειες για την οικογενειακή κατάσταση της εξαφανισμένης.

Τον Ιούνιο του 1998 η νεαρή Έρρικα Μάγιερ φτάνει στην Ιθάκη προκειμένου και ξεκινά να εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα μπαρ. Λίγο καιρό αργότερα συνάπτει σχέση με το Φάνη Απέργη, ιδιοκτήτη ενός πιάνο μπαρ του νησιού και καταφέρνει να τον χωρίσει από τη γυναίκα του και να είναι αποκλειστικά μαζί του. Παρόλο που στην αρχή η σχέση τους φαίνεται να είναι ιδανική, αποκαλύπτεται στην πορεία το πραγματικό και σκοτεινό πρόσωπο που συντρόφου της. Όταν η Έρρικα ανακαλύπτει την απροσδόκητη εγκυμοσύνη της, αποφασίζει να βρει τρόπο να διαφύγει στη γενέτειρά της, τη Βιέννη, να την τερματίσει και να βρει τρόπο ο Φάνης να χάσει τα ίχνη της και να την αφήσει ήσυχη. Εκείνος όμως φαίνεται να έχει διαφορετικά σχέδια.

Διαβάστε επίσης  Ένα λογοτεχνικό φαρμακείο άνοιξε στη Φλωρεντία

Παίρνοντας αφορμή από μια από τις άλυτες υποθέσεις της, η Αγγελική Νικολούλη παρουσιάζει στο αναγνωστικό κοινό της ένα από τα σκοτεινά της βιβλία, με τίτλο Έρωτας Φονιάς, με τόπους δράσης τόσο την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, και τέσσερις γυναίκες θύματα άγριας κακοποίησης που, πολλές φορές φτάνουν σε αποτρόπαια εγκλήματα που κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια δεν το βάζει κάτω ούτε στιγμή, μπαίνει στο στόχαστρο του δολοφόνου και δε διστάζει ρισκάρει ακόμα και την ίδια της τη ζωή για να φτάσει στη λύση του μυστηρίου, μια κίνηση που φαίνεται να την κυνηγάει ακόμα και μια δεκαετία μετά.

Το βιβλίο Έρωτας Φονιάς κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Καστανιώτη”. 

Απόφοιτος του Τμήματος Εκπαίδευσης κι Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ, ξεκίνησα να ασχολούμαι άτυπα με το γράψιμο σε μικρή ηλικία και πάντα μου άρεσε όταν η δασκάλα μας στο δημοτικό μας άφηνε ένα σχετικά ελεύθερο θέμα στις εκθέσεις, ένα χαρακτηριστικό που διατήρησα και στη μετέπειτα ζωή μου. Ασχολούμαι επαγγελματικά με το χορό εκφράζοντας μέσα από τις κινήσεις μου τα συναισθήματά μου, ενώ στα ενδιάμεσα διαλείμματα, προτιμώ να ξεκουράζομαι με ένα βιβλίο στο χέρι.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μαδαγασκάρη

Μαδαγασκάρη: Ταξιδεύοντας στην όγδοη ήπειρο

Η Μαδαγασκάρη, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου κι ένας

Φακίδες: Tips για να φαίνονται ρεαλιστικές

Οι φακίδες είναι ένα στοιχείο που κολακεύει την νεανική επιδερμίδα